İçeriğe Yönlendir

İş Arkadaşım Fünf : 2025 Hyundai i20 1.0 T-GDI DCT

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Yok sadece evin önünd araba gördünce resim çekmek için ilham geldi. 

Şile ilçe nüfus müdürlüğüne Çekmeköyden saate 70-80 ortalama ile 3.9 yaktım. AYnı yolu C3 ile aynı süratlerde geldiğimde bana ne hesap çıkacak kıyaslıyacam. 

WhatsApp Image 2026-04-01 at 11.42.05 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-04-01 at 11.42.05.jpeg

Ben 6.6 dan düşemiyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Ben 6.6 dan düşemiyorum.

Bak güzel kardeşim, senin 6.6 yakman normal; çünkü aerodinamik açıdan yürüyen bir duvara biniyorsun.
Senin Stirnfläche (alın alanı) o kadar geniş ki, Luftwiderstand (hava direnci) hızla beraber kübik (v^3) artarak motoru boğuyor. Benim 3.9 yakmamın sırrı ise motoru BSFC haritasının en verimli "Sweet Spot" noktasında, düşük BMEP (yük basıncı) ile tutmamdır.
Sen rüzgarla savaşıp mazotu ısıya dönüştürüyorsun, ben ise yüksek Wirkungsgrad (verimlilik) ile süzülüyorum. Aradaki 2.7 litrelik fark, tamamen bir mühendislik ve aerodinami farkıdır!
Selametle, devirsiz kalma!

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Bak güzel kardeşim, senin 6.6 yakman normal; çünkü aerodinamik açıdan yürüyen bir duvara biniyorsun.
Senin Stirnfläche (alın alanı) o kadar geniş ki, Luftwiderstand (hava direnci) hızla beraber kübik (v^3) artarak motoru boğuyor. Benim 3.9 yakmamın sırrı ise motoru BSFC haritasının en verimli "Sweet Spot" noktasında, düşük BMEP (yük basıncı) ile tutmamdır.
Sen rüzgarla savaşıp mazotu ısıya dönüştürüyorsun, ben ise yüksek Wirkungsgrad (verimlilik) ile süzülüyorum. Aradaki 2.7 litrelik fark, tamamen bir mühendislik ve aerodinami farkıdır!
Selametle, devirsiz kalma!

Fabrika verilerine ne diyorsun? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Fabrika verilerine ne diyorsun? 

Benim gibi biri sürmüştür

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Benim gibi biri sürmüştür

Güzel cevap. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...