Ümit Türk Çarşamba 11:24 Paylaş Çarşamba 11:24 Ali Darbaz yazdı: Yok sadece evin önünd araba gördünce resim çekmek için ilham geldi. Şile ilçe nüfus müdürlüğüne Çekmeköyden saate 70-80 ortalama ile 3.9 yaktım. AYnı yolu C3 ile aynı süratlerde geldiğimde bana ne hesap çıkacak kıyaslıyacam. Ben 6.6 dan düşemiyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 12:36 Yazar Paylaş Çarşamba 12:36 Ümit Türk yazdı: Ben 6.6 dan düşemiyorum. Bak güzel kardeşim, senin 6.6 yakman normal; çünkü aerodinamik açıdan yürüyen bir duvara biniyorsun. Senin Stirnfläche (alın alanı) o kadar geniş ki, Luftwiderstand (hava direnci) hızla beraber kübik (v^3) artarak motoru boğuyor. Benim 3.9 yakmamın sırrı ise motoru BSFC haritasının en verimli "Sweet Spot" noktasında, düşük BMEP (yük basıncı) ile tutmamdır. Sen rüzgarla savaşıp mazotu ısıya dönüştürüyorsun, ben ise yüksek Wirkungsgrad (verimlilik) ile süzülüyorum. Aradaki 2.7 litrelik fark, tamamen bir mühendislik ve aerodinami farkıdır! Selametle, devirsiz kalma! 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk Perşembe 07:21 Paylaş Perşembe 07:21 Ali Darbaz yazdı: Bak güzel kardeşim, senin 6.6 yakman normal; çünkü aerodinamik açıdan yürüyen bir duvara biniyorsun. Senin Stirnfläche (alın alanı) o kadar geniş ki, Luftwiderstand (hava direnci) hızla beraber kübik (v^3) artarak motoru boğuyor. Benim 3.9 yakmamın sırrı ise motoru BSFC haritasının en verimli "Sweet Spot" noktasında, düşük BMEP (yük basıncı) ile tutmamdır. Sen rüzgarla savaşıp mazotu ısıya dönüştürüyorsun, ben ise yüksek Wirkungsgrad (verimlilik) ile süzülüyorum. Aradaki 2.7 litrelik fark, tamamen bir mühendislik ve aerodinami farkıdır! Selametle, devirsiz kalma! Fabrika verilerine ne diyorsun? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Perşembe 07:48 Yazar Paylaş Perşembe 07:48 Ümit Türk yazdı: Fabrika verilerine ne diyorsun? Benim gibi biri sürmüştür 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk Perşembe 08:24 Paylaş Perşembe 08:24 Ali Darbaz yazdı: Benim gibi biri sürmüştür Güzel cevap. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce (düzenlendi) İş kazası, fransaya çektiğim resimde kendimi kilolu Rus generaller gibi göstermişim. 10 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Demekki otopilot bağlayıp 90 km hızla uzun yol yaparken 1100 km menzil görünce heyecanlanan birtek ben değilmişim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Dayanamadım, motorun Vag SSP kitabını indirdim. Detaylar detaylar, Aman yarabbi, Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Hiz sabitleme yok, şerit takip yok, hararet göstergesi yok. Temiz hava filtresi yeni motor yaği doğru lastik basinci. 1050km sonrasi kalan mazot 1 saat önce tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce @Sinan Akgöl Bu opel Astra 1.3 crdi değil mi. Eski kasa. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: @Sinan Akgöl Bu opel Astra 1.3 crdi değil mi. Eski kasa. Ta kendisi Euro4 dpfsiz Astra H 1 saat önce tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 47 dakika önce Paylaş 47 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Dizel candır. Ya da can alan Yada sen onun canini alican 🤩 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 32 dakika önce Yazar Paylaş 32 dakika önce (düzenlendi) Dizeli kim ne yapsın bu saaten sonra. Baksana Astra ile Sivas'a gitsem daha çok yakıyor Gider Kalemi Citroën C3 (Zwei) Opel Astra 1.3 CDTI Yakıt Maliyeti 2.747,8 TL 3.061,8 TL Yağ Sarfiyatı 176 TL 0 TL (Öngörülen) Otoyol Ücreti 338 TL 338 TL GENEL TOPLAM 3.261,8 TL 3.399,8 TL ARabamın Claude sayfasını güncelledim. https://claude.ai/share/ac455371-cd62-4256-9df9-4a626c41c1a4 31 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 dakika önce Paylaş 28 dakika önce Dizel gibi az yakan benzinli candır Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 dakika önce Yazar Paylaş 23 dakika önce Alın size performans, Tork var gidiyor dediğiniz araba saate 90 km hızı tutmak için 4 beygir fazla güc üretmesi gerekiyor. Bu da motorun tork rezervinin %40 demek. Oysa C3 tork rezervinin sadece %36 oranına ihtiyac duyuyor. Özellik Citroën C3 (Zwei) Opel Astra 1.3 CDTI Motor Devri ~2.650 RPM ~1.900 RPM Mevcut Maksimum Tork ~118 Nm 190 Nm O Devirdeki Max. Güç ~44 HP ~51 HP Gereken Güç (Cruise) ~16 HP ~20 HP Motor Yükü (Load) %36 %39 Peki rampada ne demeli, Astra dizel rampada geride kalıyor. Araç Max. Eğim (%) 90 km/s Sabit Tutabilme Limiti Citroën C3 (Zwei) %6,8 Daha hafif olduğu için yerçekimine karşı daha dirençli. Opel Astra 1.3 CDTI %5,9 Torku yüksek olsa da 300 kg'dan fazla olan ağırlık dezavantajı eğimde kendini gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 dakika önce Yazar Paylaş 6 dakika önce Sinan Akgöl yazdı: Bu golf etsi mi? Hayır ea211 evo2 actplus modeli. Sürekli silindir kapatıyor. 2 silindir çalışıyor. Motoru stop edip frei lauf yapıyor. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 3 dakika önce Paylaş 3 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Hayır ea211 evo2 actplus modeli. Sürekli silindir kapatıyor. 2 silindir çalışıyor. Motoru stop edip frei lauf yapıyor. Eski tip benim arkadasin superb dede vardi bu motor guzel. Yorum bağlantısı
Recommended Posts