Ü.Emre Kartal 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ali Darbaz yazdı: Avenger’ı bana versinler 550 km net menzil Ü.Emre Kartal yazdı: Özgüvenin fazlası da zarar, birçok konuda olduğu gibi Fabrika verisi 400 ise, altından gir üstünden çık ne yaparsan yap 450 yi geçiremezsin. Aracın kendi yürümesi şartıyla tabi, çekiciye yükleme, çalışmıyor vaziyette sonsuz bir yokuştan indirme gibi hayaller olmaması şartıyla yani. Mümkün olsa o üretici benim menzilim 500 yazar daha fazla satar. Üreticinin bilmediğini ben biliyorum demek bana biraz (yanlış anlamayın) komik geliyor. Ali Darbaz yazdı: 90 km hızla menzili sadece 349 km Yani? Sözünüzü geri mi aldınız, ne anlamalıyız? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ya sen Ali'ye bakma. O an aklına ne gelirse streaming data şeklinde salıyor ortalığa. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Ya sen Ali'ye bakma. O an aklına ne gelirse streaming data şeklinde salıyor ortalığa. hay yaşa . Abartıyor denip geçilecek şey. 4 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: 90 km hızla menzili sadece 349 km Elektrikli araçta 90 km olayı yok ki Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Elektrikli araçta 90 km olayı yok ki Abi elektrikli arabaları da yavaş sürdüğünde menzil uzuyor. Teslanı web sayfasında bunun hesaplama makinesi bile varDı Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Abi elektrikli arabaları da yavaş sürdüğünde menzil uzuyor. Teslanı web sayfasında bunun hesaplama makinesi bile varDı bence bu en çok aerodinamik sürtünme ile ilgilidir o durum. bir de tabi motorun hangi devirde en yüksek tork ile çalıştığı ile ilgili. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Doğan Arşiray yazdı: bence bu en çok aerodinamik sürtünme ile ilgilidir o durum. bir de tabi motorun hangi devirde en yüksek tork ile çalıştığı ile ilgili. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Abi elektrikli arabaları da yavaş sürdüğünde menzil uzuyor. Teslanı web sayfasında bunun hesaplama makinesi bile varDı 90 km olayı yok. yavaş sürdüğünde menzil uzar ama o yavaşlık 50 km civarı. Grafiklerini biliyorum. 90 km de az harcamaz çoğu elektrikli. Şehir içi daha az harcar. Söylemediğim şeyi söylemiş gibi yanıt vermeyin ya tansuyla zaten ondan atıştık. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 dakika önce Paylaş 19 dakika önce Ali Darbaz yazdı: (video) Bu, bir kişinin Norveç'te kapalı bir pistte (Wollebaan/Vollebaan) Hyundai Kona elektrikli aracıyla "hipermiling" (menzili en üst düzeye çıkarmak için mümkün olduğunca verimli sürüş) denemesini canlı yayınladığı bir transkripttir. Öne çıkanlar: Yağmurlu bir öğleden sonra %100 şarjla başlıyor; ıslak montu ve buğulanan camlarla uğraşıyor, çünkü klimayı çalıştırmak enerji israfı olacağından sürüş sırasında buğu giderme mümkün değil. Güneşlikler, küçük bir USB fan kullanıyor ve tüm süreç boyunca kabin sıcaklığını takip ediyor (yaklaşık 24 saatlik sürüş boyunca ~18°C ile 30°C üzeri arasında değişiyor). Tüketimi takıntılı şekilde izliyor, Tesla Model S (~85 Wh/km) ve Model 3 (~66 Wh/km) ile karşılaştırıyor — kendi Kona'sı pist bölümüne göre 74-81 Wh/km civarında seyrediyor; tümsekli/virajlı bölümlerde (2+3 numaralı pist) daha kötü, düz pistte (1+2) daha iyi. Her ~100 km'de bir kilometre taşlarını not ediyor (400 km'de ~10,5 saat, 500 km, 600 km, 700 km, 800 km...), yemek molaları (ıstakoz, karides atıştırmalık, Red Bull), tuvalet molası ve 24. saat civarında yaklaşık 1 saatlik bir şekerleme. Pist erişim kısıtlamalarıyla (sabah daha az verimli bir pist bölümüne geçmek zorunda kalıyor), güneş çıktıktan sonra ısı yönetimiyle ve canlı yayın için kullandığı telefonun hafif aşırı ısınmasıyla uğraşıyor. Tek şarjla 830 km yaparak bitiriyor, tekrar fişe takmadan önce "kaplumbağa modunda" (%1 batarya) sona eriyor. Daha düz bir pistte (Danimarka'daki gibi) ideal koşullarda 1000 km'ye ulaşılabileceğine ve Model 3'ün verimliliğine yetişilebileceğine inandığını belirtiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts