Yahya Melih Ayaksız 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İyi forumlar. Bugün arabanın lpg beynini inceledim. Beyinde lpg geçiş sıcaklığı 35c ama bir anormallik var. Kaput açık şekilde 10 dakikadan fazla benzinde bekledim, bu sırada 2 defa radyatör fanı açtı ama hala lpg regülatörü sıcaklığı 30 derecelere gelmemişti. (Elle yoklayınca da 30< gibiydi) Ben de daha sonra laptop üzerinden elle lpg açtım. Daha sonra 15 dk kadar bekledim ama kalibrasyon yapamadım çünkü lpg regülatörü 50 derece altında kaldığı için atiker fast sistem izin vermedi. Şimdi sorum tam olarak şu üçü -fan açan motor 80c ye gelmezmi? Düzgün yapılan bir regülatör montajı motor suyuyla aynı sıcaklıkta olmazmı? - lpg barı ben açınca 1.6 bardaydı. Benzin enjeksiyon benzindeyken 3.8 civarı ama lpg ye geçince 3.1 e iniyor. Bu senaryoda lpg barını 1.2 ye indirip kalibrasyonla 3.8 e mi getirmem lazım? - araba 80-90km saat hızı aşınca lpg den atıyor. Bu neyden kaynaklı olabilir. Bu da mini lpg beyni okuma rehberi Lpg beynini okumak için Lpg beyni kablosu mavi pl2303 ttl çevirici hemi de sadece 120tl -Bu kabloyu satın aldıktan sonra aracınıza uygun lpg beyin programını webten kolayca bulabilirsiniz -ttl kablonun bir ucu pc de kalsın, diğer uçtaki kırmızı 12v yi sakın bağlamayın. Siyah olan gnd dir. Tx ve rx i deneme yanılmayla bulabilirsiniz. Araç kontrol kalemi tx ve rx de çok hafif ışık yakar. 12v de güçlü ışık yakar Yorum bağlantısı
İnan Çınar 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Lpg ısı sensörü arızalı yada kablosunda temassızlık olabilir. Sabahları LPG ye bazen geçip bazen geçmiyordu. Kablosu kopuk çıktı. Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce İnan Çınar yazdı: Lpg ısı sensörü arızalı yada kablosunda temassızlık olabilir. Sabahları LPG ye bazen geçip bazen geçmiyordu. Kablosu kopuk çıktı. Kablom sağlam ama teşekkür ederim. Regülatör, sensörün dediği gibi gerçekten de 20-30c arasındaydı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Yahya Melih Ayaksız yazdı: radyatör fanı açtı ama hala lpg regülatörü sıcaklığı 30 derecelere gelmemişti. (Elle yoklayınca da 30< gibiydi) su bağlantısı kalorifer radyatör üstünden ise ve radyatör yıkanmış ise içeride, regülatör ısınmayabilir. önce su bağlantıalrı düzgün mü ona bakın Yorum bağlantısı
Recommended Posts