İçeriğe Yönlendir

Otomatik Vites Araçla Uzun Rampa İnişi

Cem Işık

Recommended Posts

Cem Işık

Tatilde fırsat bu fırsat deyip bursaya gittik. Uludağa çıktık dolaştık, dönüşte 6-7 km iniş sonrası baktık yolda 3 araç durmuş, ağaçların arasında birşeye bakıp fotoğraf çekiyorlar. Bizde durduk baktık Tilki gelmiş yol kenarına şaşkın şaşkın bakıyor. 
hadi biz de foto çekelim diye durdum. 
arabadan inmemle keskin bir balata kokusu duydum. Ön tekerleğe doğru yaklaştım ki benim arabadan geliyor koku. Fren balatalarını yeni değişmiştim 10 gün kader evvel. Fren hissiyatında anormallik yoktu hiç. 
sonrasında vitesi manuele alıp 2-3. Viteslerle indim merkeze. Dağa çıkarkenki hızla inmek gerektiğini öğrenmiş oldum yaşayıp. @Ersen Tapan sağolsun otelin dibinde bir oto servise yönlendirdi beni . Kontrol edildi frenler bir anormallik olmadığo tespit edildi. Tilki için durmayıp hızla inişe devam etsem belki bir sakatlık çıkabilirdi Allah korudu. 

IMG_3751.jpeg

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Manuel vites modunda inilir rampa aşağı. Tilki yenir mi?

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Bende kartepeden inerken bi takım balata yakmıştım o gün bugündür hep manuelde iniyorum mümkün mertebe frene basmadan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

balata kokusu ne de güzeldir :) 
cvt'lerde L modu var ama fazla yavaşlatıyor çok kullanınca da fazla ısınabiliyor
manuel vites sen ne güzel bi şeysin :) 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Servet Aydın yazdı:

Tilki yenir mi?

Sorana göre değişir, yenebilir.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Geçmiş olsun Avukat bey, Bu arada tilki çok güzelmiş. Kuyruğuna bayıldım. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Servet Aydın yazdı:

Manuel vites modunda inilir rampa aşağı. Tilki yenir mi?

çinlilere sormak lazım 

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Karavan arkada takılı iken inişlerde ve çıkışlarda manuel kullanıyordum. Bildiğimden değil, korkumdan :fiuw: Boşuna değilmiş demek.

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş
Selçuk Keleş yazdı:

balata kokusu ne de güzeldir :) 
cvt'lerde L modu var ama fazla yavaşlatıyor çok kullanınca da fazla ısınabiliyor
manuel vites sen ne güzel bi şeysin :) 

Honda Civicde s moduna alıp kulakçık ile vitesi kontrol edilebiliyor. İstediğin vites ile yokuş aşağı inilebiliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yeni takılan balata ilk ciddi kullanımda koku yapar. Bu normaldir. 

Uzun inişlerde mutlaka manuel mod kullanılmalı, bu nispeten frene destek olacaktır. Ancak yeni araçlarda kompresyon çok düşük. 

Elektrikli candır, o rampayı fren kullanmadan inebilirdi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Tilkiye sormuşlar :) 

Geçmiş olsun abi ses etseydin keşke bi çay içerdik 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hibrit aracımda B modu candır.

Ayrıca rejenerasyon yüzünden frenleri zaten minimum kullanıyorum. Müthiş bi şey.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Kıymetli Avukatım ben de aslında bir problem olamayacağı kanaatindeyim. Balata değişiminde ilk 1 ay o şekilde uzun fren kullanımında koku gelmesi normal diye düşünüyorum. Zaten usta da kontrol etmiş aşırı ya da olağan dışı bir aşınma olsa muhakkak söylerdi. Elbette manuel moda almakla iyi yapmışsınız. Geçmiş olsun.

Tilki de gerçekten adının hakkını veriyor. :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...