İçeriğe Yönlendir

Karavanın Araca Etkileri

Serhat Metinel

Recommended Posts

Serhat Metinel

Merhaba arkadaşlar.  Bir yıldır750 kg altı karavan kullanıyorum.  Kısaca yaşadıklarımı özetleyeyim. Aracım 140 binde şuan. 80 binde triger kayışı değişti. Ondan sonra normal bakımlarla giderken bir karavan alalım dedik.. Forumda da yer aldığı şekilde Ağustos ayında 4. enjektörde sorun yaşadım. 1 yıldır bazen uzun yolda sanırım ısınınca debriyajım zemine yapışmaya başlamıştı.  Eylül başı da uzun yol sonucunda tamamen boşaldı ve zemine yapıştı. Vites geçmemeye başladı ve çekiciyle servise taşıdık. Debriyaj üst merkezi Ford yetkili serviste değişti. Ancak  geçen hafta 3-4 saatlik bir yolculuk sonrası tekrar debriyaj zemine yapışmaya başlayınca tekrar aynı servise götürdüm. Bu kez sorun baskı -balata sorunu olduğunu söylediler. Volan falan da değişecekmiş. Bir sürü masraf çıkardılar. Acaba karavanım araca bu kadar zarar verebilir mi. İnanın ya karavanı satacağım ya aracı diye düşünmeye başladım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Enjektör ve üst merkezin karavanla alakası yoktur. 

Baskı balata aşınması karavan çekme ile alakalıdır.. Karavan çekmek için en uygun araç, tork konvertörlü otomatik araçlardır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Karavan marka modeli nedir?

Gerçekten 750 kg altı mı tarttırdınız mı?

Karavanın kendi fren tertibatı var mı?

Karavan çekerken, normal sürüşe nazaran ekstra dikkat ettiğiniz bir konu var mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

140 binlerde debriyajın bitmesi normalidr. üst merkez arızası tesadüf

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

750 kg diye geçenler aslında daha ağır diyorlar sizinki de öyle mi acaba? Doğal olarak debrijaya fazla yük biniyordur. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Kullanımda sorun olabilir ama pedalın düşmesi başka bir konu bence balata volan değil. Bu hidrolik ile ilgili birşey olsa gerek. ayağınızı debriyajda tutmak olabilir öyle şeyler olabilir. Debriyaja basılı bekliyor musunuz çok trafikte.. Yani boşa almadan ayak basılı..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...