Serhat Metinel 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Merhaba arkadaşlar. Bir yıldır750 kg altı karavan kullanıyorum. Kısaca yaşadıklarımı özetleyeyim. Aracım 140 binde şuan. 80 binde triger kayışı değişti. Ondan sonra normal bakımlarla giderken bir karavan alalım dedik.. Forumda da yer aldığı şekilde Ağustos ayında 4. enjektörde sorun yaşadım. 1 yıldır bazen uzun yolda sanırım ısınınca debriyajım zemine yapışmaya başlamıştı. Eylül başı da uzun yol sonucunda tamamen boşaldı ve zemine yapıştı. Vites geçmemeye başladı ve çekiciyle servise taşıdık. Debriyaj üst merkezi Ford yetkili serviste değişti. Ancak geçen hafta 3-4 saatlik bir yolculuk sonrası tekrar debriyaj zemine yapışmaya başlayınca tekrar aynı servise götürdüm. Bu kez sorun baskı -balata sorunu olduğunu söylediler. Volan falan da değişecekmiş. Bir sürü masraf çıkardılar. Acaba karavanım araca bu kadar zarar verebilir mi. İnanın ya karavanı satacağım ya aracı diye düşünmeye başladım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Enjektör ve üst merkezin karavanla alakası yoktur. Baskı balata aşınması karavan çekme ile alakalıdır.. Karavan çekmek için en uygun araç, tork konvertörlü otomatik araçlardır. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Karavan marka modeli nedir? Gerçekten 750 kg altı mı tarttırdınız mı? Karavanın kendi fren tertibatı var mı? Karavan çekerken, normal sürüşe nazaran ekstra dikkat ettiğiniz bir konu var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 saat önce Paylaş 17 saat önce 140 binlerde debriyajın bitmesi normalidr. üst merkez arızası tesadüf Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 17 saat önce Paylaş 17 saat önce 750 kg diye geçenler aslında daha ağır diyorlar sizinki de öyle mi acaba? Doğal olarak debrijaya fazla yük biniyordur. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Kullanımda sorun olabilir ama pedalın düşmesi başka bir konu bence balata volan değil. Bu hidrolik ile ilgili birşey olsa gerek. ayağınızı debriyajda tutmak olabilir öyle şeyler olabilir. Debriyaja basılı bekliyor musunuz çok trafikte.. Yani boşa almadan ayak basılı.. Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 6 saat önce Paylaş 6 saat önce 1300 kg civarı bir karavan çekiyorum. 3000cc 6 silindir sıralı bir motordan ve manuel sanzımandan güç alıyorum. Bu durumda 2001 model araçla sorunsuz ilerliyoruz. Karavan çekilecekse uygun araç seçilmeli ve bakımına ekstra özen gösterilmeli. 1600cc Cmax kasasını ucu ucuna taşıyan bir motor üste 750 kg daha ekleyince zorlanması doğaldır. O karavan büyük ihtimalle içindeki malzemelerle 1 tona yakındır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Üst merkez ile ilgili.. Şayet üst merkez tekrar bozuldu ise alt merkez de bozuktur ve üst merkezi bozar.. Alt merkez de değişmeli. Yorum bağlantısı
Recommended Posts