Kerem Vahdet Dün saat 00:26 Paylaş Dün saat 00:26 Son zamanlarda pizza ve hamburgerlere gelen inanılmaz zamların yanında bir de ürünleri de iyice küçülttüler. 3 ısırık hamburgere 400 500 tl ödemek ve buna rağmen doymamak artık zoruma gidiyor. Pizza hamburger gibi ürünlere fahiş fiyatlar ödemektense Pidem gibi yerlere gidiyorum artık. Hem doyurucu oluyor hem de fiyatları çok ekonomik oluyor. Fastfood zincirlerine gitmeyip fiyatları için onlara tepki göstermemiz gerekiyor ki fiyatları ne yaparsak yapalım herkes bizden yemek zorunda diye düşünmesinler. 8 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek Dün saat 04:53 Paylaş Dün saat 04:53 Ben 2 yıldır boykot ediyorum o zincirleri zaten. Hiç de eksikliğini hissetmedim. Yerel hamburger ve pizza yapan yerlere gittiğimde de çok memnun kalıyorum. Bunlardan bir tanesi Ankara Emek 8. Caddede Hamdullah Suphi Okulunun karşısında mesela 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen Dün saat 06:15 Paylaş Dün saat 06:15 Valla çok haklısınız. Bununla birlikte AVM lerin yemek katlarında dikkat ederseniz hepsinin önünde kuyruklar uzayıp gidiyor. O yüzden de rahatlar. Toplu bir boykot olsa keşke. Herkes kendine çeki düzen verse. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 10:13 Paylaş Dün saat 10:13 boş tabak maliyetini hesaplamalı. restoranlarda böyle yapılır. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 10:38 Paylaş Dün saat 10:38 dün mcdonalds da ikili çıtır burger menü aldık çocuklara 150 tl idi ikisi birden. adam bundan para kazanıyor. avm olmayan kendi başına güzel ve yeni bir mekan idi. geçen yaz Akyaka denen kazık ötesi tatil yerinde bir adet (tek) tavuk burgere 255 tl verdim aksine. yani herhalde mekan ve zaman fark ediyor. 255 tl ye mcdonalds burgerine en son turistik biryerde ispanyada denk gelmiştim(5 euro). italyada milanoda bir düzgün restoranda pizzanın tanesi 12.5 euro idi . bir sebepten yer ararken ankarada çayyolunda bir italyan restoranına telefonda fiyat sordum kadın pizzaların 1250 tl olduğunu söyledi(20 euro). hayırlı işleeeer dedim kapattım. bence durum tamamen bu fiyatları kabul eden normalleştiren yada umursamayacak kadar kolay zengin olmuş bir kitle nedeniyle böyle oluyor. zaten bizim semtte ülkenin en yoğun maybach popülasyonu var. yok böyle birşey. durumu değiştirmek için de yapabilecek bir şey yok gibi görünüyor. elimizde bu fiyalatlardan etkilenmemek için çok güçlü bir silah var, buralarda yememek. Çağlar Bayur yazdı: boş tabak maliyetini hesaplamalı. restoranlarda böyle yapılır. hep boş kalsın inşallah. aspava nın önünde kuyruk beklenir mi ya. sanırsın michelin yıldızı var. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 10:39 Paylaş Dün saat 10:39 Doğan Arşiray yazdı: aspava kırmızı çizgim 72 saat gitmişliğim var aspava için 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 11:08 Paylaş Dün saat 11:08 Ben yemek sektörünün fahiş fiyatlarını kabul etmiyorum. Yemeğe verdiğim para da çok zoruma gidiyor. 65 gram et ile yapılan 7.5 liralık yarım pide üstüne bir miktar sos ile sunulan iskenderin 465 lira olmasını kabul etmiyorum ben.. Öncec 120 grandı, 100 grama. ordan 85 grama sonra 75 grama düştü et.. şimdi de 65 gram yanılmıyorsam. Esas kabul etmediğim bu kalitesizlik aslında. Bu sebeple yemiyorum. 100 gram da olsa pahalı. Bir öğün yemek asgari ücretin 47'de biri olamaz. 4 kişi basit bir yemeğe oturup 2500 lira hesap ödemek çok abartı. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 16:29 Paylaş Dün saat 16:29 üretildiği ülede daha pahalı, ihraç edildiği ülkede daha ucuza satılıyor ise, vardır bir hikmeti, vesile ile elektrik faturası iki misli aratacak olan bir restoran bu fiyatlarda duramaz Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz Dün saat 16:32 Paylaş Dün saat 16:32 1 kg kıyma, 2 kg domates, 1 kg sogan, yarım kilo biber, 2 bağ maydanoz alınır. Hepsi kıyıldıktan sonra geniş bir kapta karıştırılır, tuz ve kara biber eklenir. Mahallenin pidecisine verdin mi 35 kadar bol içli pide çıkar. Hatta yarım kg da kaşar rendelersen yettiği kadarı kıymalı kaşarlı olur. Yanına 1 şişe ayran aç mis gibi doya doya ye. Maliyet hesabı: Kıyma 600, domates 80, sogan 20, biber 30, maydanoz 30, kaşar 100, pişirme 875 (25x35): 1735TL. Tanesi 50 liraya gelir ki, kalanı at dolaba istediğin zaman ısıt ye güzel bir seçenek. 3 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan Dün saat 17:33 Paylaş Dün saat 17:33 (düzenlendi) İş için Macaristan'dayım. Az önce güzel bir yerel restoranda 4 peynirli pizza yedim. 400 TL. Geçen hafta Viyana'daydık. İçi tepeleme dolu tombik döner ayran 9,9 euro. O kadar döneri 1.5 porsiyonda vermiyorlar İstanbul'da Türkiye'de net bir şekilde acımasızca kazıklanıyoruz. Dün saat 17:36 tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 saat önce Paylaş 23 saat önce İbrahim Arslan yazdı: Macaristan'dayım. resesyondan yeni çıktılar ve enflasyon %4.3. (yıllık) İbrahim Arslan yazdı: acımasızca kazıklanıyoruz. kazıklandığımız doğrudr da hangi açıdan onu bilemem. İbrahim Arslan yazdı: İçi tepeleme dolu tombik döner ayran 9,9 euro. yazlık komşusu fransada dönerci, buradaki fiyatları görünce şağkası uçtu... dedi siz nasıl yaşıyorsunuz Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 saat önce Paylaş 22 saat önce yemeyin iflas etsinler . sinema salonları kendinden tiksindirdi mesala insanları . 2 mısır 2 cipse 500 600 diyen babayiğit sinemalar sinek avlar olmuş bunlarda iflas etsin akılları başlarına gelsin yemeyin 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Hollanda'da (Avrupa'nın en pahalı ülkelerinden biri olmasıyla meşhur) en pahalı avm'de 2 katlı mağaza kiralayan bir yerel İtalyan restoranında İtalya'dan gelen malzemelerde yapılan 4 peynirli pizzaya 15 Euro ve Güney İtalya'dan gelen 1 şişe kırmızı şaraba da 17 Euro ödemiştim. Arkadaşlar çok pahalı diyerek şaşırmıştı. Hollanda kurallarına göre aşırı pahalı görülen bu fiyata rağmen en kalitelisine verdiğim için içim acımamıştı. Benzer kaliteyi burada almaya çalışsam ki bulmak imkansıza yakın en az 5000 TL fiyat gelir. Euroya çevirirsek de yaklaşık 120 Euro diyebiliriz. Buna karşın Hollanda'da gelir vergisi %49(!). Burada problem memlekette maliyet ve kar oranı farkı iyice saçma şekilde açılmaya başladı. Özellikle son 2-3 senedir bu makas iyice açıldı. Denetimler yetersiz bence. Boykot vs yetersiz kalır, çünkü illa ki müşteri bulurlar. 2 fenomeni çıkartır 3 kat daha fazla satış yaparlar. Tam bir denetleme ve çok ağır ceza sistemi gelmedikçe düzelmez bu durum. Yerel işletme mantığı da çözüm değil, onlar da iş tutmaya başlayınca ayar kaçırıyor. Maalesef memleket esnafında sürümden kazanma mantığı yok. Az satayım, oğlanın nişanını yapayım mantığı düzelmedikçe ticarette hep batmak kaçınılmaz. 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 saat önce Paylaş 11 saat önce (düzenlendi) Bunun bir ayağıda Sosyal Medya ve Fenomenler.Bilinçli yönlendirme yapılıyor. Kalitesi iyi fiyatı adil olduğu sürece her zaman Yerli Üretimi tercih ettim , edeceğim. 11 saat önce tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Saygın Can Oğuz yazdı: 1 kg kıyma, 2 kg domates, 1 kg sogan, yarım kilo biber, 2 bağ maydanoz alınır. Hepsi kıyıldıktan sonra geniş bir kapta karıştırılır, tuz ve kara biber eklenir. Mahallenin pidecisine verdin mi 35 kadar bol içli pide çıkar. Hatta yarım kg da kaşar rendelersen yettiği kadarı kıymalı kaşarlı olur. Yanına 1 şişe ayran aç mis gibi doya doya ye. Maliyet hesabı: Kıyma 600, domates 80, sogan 20, biber 30, maydanoz 30, kaşar 100, pişirme 875 (25x35): 1735TL. Tanesi 50 liraya gelir ki, kalanı at dolaba istediğin zaman ısıt ye güzel bir seçenek. Aynı ben. Pideyi 50 liraya malediyorum. Ne yediğimi de biliyorum. Piyasada ortalama 300 liraya satılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Aynı ben. Pideyi 50 liraya malediyorum. Ne yediğimi de biliyorum. Piyasada ortalama 300 liraya satılıyor. Üşenmediğim zaman aynı ben Ama ölçüde ayarım bozuk olduğu için genelde sonuç 14-16 pide ile sonlanıyor. Derin dondurucu o ara ne yaptıysam (15 pide ya da 40 lahmacun) onunla dolu olunca stok kaçınılmaz oluyor Evi taşıdıktan sonra sırf bu nedenden ötürü 2. derin dondurucuyu alacam. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Çözümü çok kolay. Kimse yetmezse ya fiyatlar normale döner ya da kapatır giderler. Mesele şu: kaç kişi protesto edebilecek? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Saygın Can Oğuz yazdı: 1 kg kıyma, 2 kg domates, 1 kg sogan, yarım kilo biber, 2 bağ maydanoz alınır. Hepsi kıyıldıktan sonra geniş bir kapta karıştırılır, tuz ve kara biber eklenir. Mahallenin pidecisine verdin mi 35 kadar bol içli pide çıkar. Hatta yarım kg da kaşar rendelersen yettiği kadarı kıymalı kaşarlı olur. Yanına 1 şişe ayran aç mis gibi doya doya ye. Maliyet hesabı: Kıyma 600, domates 80, sogan 20, biber 30, maydanoz 30, kaşar 100, pişirme 875 (25x35): 1735TL. Tanesi 50 liraya gelir ki, kalanı at dolaba istediğin zaman ısıt ye güzel bir seçenek. pide başına 28 gr kıyma? olmaz o. un ve lpg hesapta yok? Mehmet Ozyurek yazdı: Aynı ben. Pideyi 50 liraya malediyorum. Ne yediğimi de biliyorum. Piyasada ortalama 300 liraya satılıyor. maliyet hesabını kalem kalem yaptın mı? 1 kg un 45 tl (ort ) 1 kişilik pideye kaç gr kıyma hesap edeceğiz? kfv? tes? elektrik faturanı tahmin bile edemez iken nasıl olacak? boş tabak maliyetinden başla ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts