Mehmet Ozyurek 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Çağlar Bayur yazdı: nasıl hesap ki bu İlk mesaj geçen yılın verileri idi Rakamları güncelledim. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Saygın Can Oğuz yazdı: 1 kg kıyma, 2 kg domates, 1 kg sogan, yarım kilo biber, 2 bağ maydanoz alınır. Hepsi kıyıldıktan sonra geniş bir kapta karıştırılır, tuz ve kara biber eklenir. Mahallenin pidecisine verdin mi 35 kadar bol içli pide çıkar. Hatta yarım kg da kaşar rendelersen yettiği kadarı kıymalı kaşarlı olur. Yanına 1 şişe ayran aç mis gibi doya doya ye. Maliyet hesabı: Kıyma 600, domates 80, sogan 20, biber 30, maydanoz 30, kaşar 100, pişirme 875 (25x35): 1735TL. Tanesi 50 liraya gelir ki, kalanı at dolaba istediğin zaman ısıt ye güzel bir seçenek. Hem de çok sağlıklı. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: ankarada ankamall da 170 liraya pide servis çay vs gayet de iyiydi mantarlı kaşarlı. oto sanayide yok bu paraya. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Doğan Arşiray yazdı: oto sanayide yok bu paraya. Siz bu paraya para kazanabiliyor musunuz dedim (PİDEM idi galiba oturup yenen kısmı) evet tabi abi dedi şef. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Açıkçası maliyetini pek hesaplamadım ama, evde çocuklarla birlikte pizza ve burger yapmak çok keyifli oluyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İbrahim Aslıoğlu yazdı: Sonunda alınan karar: Üretin, satın ama üst sınırı 1 lirayı geçmeyecek denilince en kaliteli maskeleri 50 kuruşa alabildik. maske üreticileri haıkkında açıklanmayan kararlar da birgün anlatılabilir ortama kavuşursa o zaman netlşeebilir bazı şeyler Mehmet Ozyurek yazdı: İlk mesaj geçen yılın verileri idi Rakamları güncelledim. lpg de kaç kuruş yakıyor hesabı gibi diosun 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Dün 4 kişilik aileme yanıma annemı de alıp yemek ısmarlayayım diye düşündüm,Sonra fiyatlara bir baktım ortalama kişi başı binlik olacağız vaz geçtim.Evde yedik 3 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 3 saat önce Paylaş 3 saat önce yemeyin arkadaşlar dışarıda. bırakın batsınlar. geçen bir haber okudum. en çok büyüyen sektör hazır yemek sektörü imiş. bizim millet bu kafayla daha çok çile çeker, bedel öder. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Fikri Keleş yazdı: Evde yedik mesele bugün kiralasan , ev mekanının günlük fiyatı kaça gelirdi? sade mekan kirası gibi düşünsek? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Merkez bankası bunun araştırmasını yapmıştı. Pandemi sonrasında bu işin suyunu çıkardılar, yeme içme sektörü maliyetinin çok üstüne satış yapmaya başladı. En masumu ev yemekleri kalmış. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce maliyet verisini nereden alınmış ona bakmalı tüik te olabilir Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Serhat Işık yazdı: yemeyin arkadaşlar dışarıda. bırakın batsınlar. geçen bir haber okudum. en çok büyüyen sektör hazır yemek sektörü imiş. bizim millet bu kafayla daha çok çile çeker, bedel öder. Ankara da yemek işi fiyakalı bir yer ise kesinlikle batmaz. Gerçek anlamda pasif geliri olan bir sürü çalışmayan insan var bence. Bu değirmenin suyu nereden geliyrodur diye sormaya korkuyor insan. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: maliyet verisini nereden alınmış ona bakmalı tüik te olabilir Benim gözlemim de aynı. Hatta et fiyatları ile etli pide, döner fiyatları iki katına çıktı diyordum, bu araştırma doğru olduğunu gösteriyor. Senin dediğin gibi tuik ise maliyeti az almışlar demektir ki tablo daha vahim çıkar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: lpg de kaç kuruş yakıyor hesabı gibi diosun Aynen ya.. çok fark etmiş bir yılda. Fikri Keleş yazdı: Dün 4 kişilik aileme yanıma annemı de alıp yemek ısmarlayayım diye düşündüm,Sonra fiyatlara bir baktım ortalama kişi başı binlik olacağız vaz geçtim.Evde yedik rek bir gün idi Gen geçen ay yaptım o hatayı, mübarek bir gün idi. 2500 liraya patladı. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Bence evde yemek yapmanın da maliyeti arttı. Pazar ve market ateş pahası. Dışarıda yemek bu doğrultuda pahalandı. Daha doğrusu bu doğrultudan daha fazla pahalandı. Şimdi gelelim sektörün büyümesine. Bizim gibi belli yaş üstünde olan insanlar fiyattan bağımsız olarak genelde evden yemeyi tercih ediyor. Evde yerim makarna yerim hesabı ama yeterki evden olsun. Ama belli bir yaş altındaki çalışanlar ya da karı koca çalışanlar kim uğraşacak yemekle bulaşıkla deyip genelde dışardan söylüyor. Mesela eskiden simit poğaça satan yerler fazla yoktu şimdi en küçük ilçe de dahi var. Artık kahvaltı alışkanlıklığı değişti çünkü. Bir diğer gözden kaçan şey de şu, kurumların çoğu yemek kartı veriyor. Yemek kartı da belli restoran ve markette geçiyor. Zaten o kartta para var diye fiyattan bağımsız bir şekilde insanlar istediğini yiyor. Mesela bendeki yemek kartı reklam gibi olmasın ama eti tokatlayan dünyaca ünlü kasabımız var ya orda geçiyor. Parayla gider yer miyim asla ama yemek kartında para olunca acaba denesem mi diye düşünmüyor değilim Aklıma gelen son sebep ise alım gücünün düşmesi. Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim alım gücü düştükçe insanlar ev araba almadan umudu kesiyor. Birikim yapmaktan vazgeçiyor. Biriktirsem bir şey alamıyorum en iyisi geleni yeyip keyfime bakayım diyor. Bugün var yarın belirsiz diyor. Velhasıl biraz uzun bir yorum oldu kusura bakmayın ama artık kuşak değişiyor alışkanlıklar değişiyor malesef ki iş bizden çıktı ve yemek sektörü böyle gidecek gitmeye devam edecek... 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Fikri Keleş yazdı: Dün 4 kişilik aileme yanıma annemı de alıp yemek ısmarlayayım diye düşündüm,Sonra fiyatlara bir baktım ortalama kişi başı binlik olacağız vaz geçtim.Evde yedik Ben böyle bir şey olursa mangala götürüyorum. Hem güzelce vakit geçiriyoruz hem de yemek yiyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: Benim gözlemim de aynı. Hatta et fiyatları ile etli pide, döner fiyatları iki katına çıktı diyordum, bu araştırma doğru olduğunu gösteriyor. Senin dediğin gibi tuik ise maliyeti az almışlar demektir ki tablo daha vahim çıkar. veriyi incelemeli, hesaplamada tavuk/et /un ham maliyetini alıp satış fiyatı orantıladı ise değişir sonuç yani topu sarı sitelere pizzacılara atmak kolay, bir de o taraf geçip hesaplamalı, bir lokanta olabilecek mekanın kirasını incelemeli vesile ile kuaförler için geçerli değil bu Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: mesele bugün kiralasan , ev mekanının günlük fiyatı kaça gelirdi? sade mekan kirası gibi düşünsek? Daha düşüğe geleceği kesin Mehmet Ozyurek yazdı: Gen geçen ay yaptım o hatayı, mübarek bir gün idi. 2500 liraya patladı. Uzun zamandır,canım köfte vs çekerse cig alıp evde yapıyoruz,çok daha ucuza çok daha fazla doyuyoruz Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 59 dakika önce Paylaş 59 dakika önce Kutu kola 115 lira Dürüm 750 lira Adana-Urfa 800 900 lira Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 39 dakika önce Paylaş 39 dakika önce Adam 65 gr döner satıyor. Aşağıda 1 kedinin 1 öğünü var. 85 gram. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 38 dakika önce Paylaş 38 dakika önce Evde mis gibi yemekler piştiği halde çocukların dışarıdaki fastfooda kıtlıktan çıkmış gibi saldırmasına ne demeli Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 26 dakika önce Paylaş 26 dakika önce Abdurrahman Balaban yazdı: Evde mis gibi yemekler piştiği halde çocukların dışarıdaki fastfooda kıtlıktan çıkmış gibi saldırmasına ne demeli Msg deniyor sanırım diğer adıyla çin tuzu. İnsanı fast fooda bağlayan ve alıştıran madde. Kendi adıma art arda yeyince fazla canımın çektiğini hissediyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 dakika önce Paylaş 14 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: veriyi incelemeli, hesaplamada tavuk/et /un ham maliyetini alıp satış fiyatı orantıladı ise değişir sonuç yani topu sarı sitelere pizzacılara atmak kolay, bir de o taraf geçip hesaplamalı, bir lokanta olabilecek mekanın kirasını incelemeli vesile ile kuaförler için geçerli değil bu Özetten alıntı. "Yiyecek hizmetleri altında yer alan ürünler için gıda, personel ve kira gibi temel giderlerin dahil edildiği temsili maliyet endeksleri oluşturulmuştur." 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 dakika önce Paylaş 12 dakika önce Fikri Keleş yazdı: Daha düşüğe geleceği kesin Uzun zamandır,canım köfte vs çekerse cig alıp evde yapıyoruz,çok daha ucuza çok daha fazla doyuyoruz illaki daha düşüğe gelecek te ne kadar düşüğe? boş tabak maliyeti için kiradan başlayım 50 bin olsa (ist da ev) stopajı ile günlüğü 2000 Tl ye gelir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts