İçeriğe Yönlendir

Pizza ve Hamburgerlerin Fahiş Fiyatları


Kerem Vahdet

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

 

nasıl hesap ki bu

 


İlk mesaj geçen yılın verileri idi 

Rakamları güncelledim.  

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Saygın Can Oğuz yazdı:

1 kg kıyma, 2 kg domates, 1 kg sogan, yarım kilo biber, 2 bağ maydanoz alınır. Hepsi kıyıldıktan sonra geniş bir kapta karıştırılır, tuz ve kara biber eklenir. Mahallenin pidecisine verdin mi 35 kadar bol içli pide çıkar. Hatta yarım kg da kaşar rendelersen yettiği kadarı kıymalı kaşarlı olur. Yanına 1 şişe ayran aç mis gibi doya doya ye.:D

Maliyet hesabı: Kıyma 600, domates 80, sogan 20, biber 30, maydanoz 30, kaşar 100, pişirme 875 (25x35): 1735TL. Tanesi 50 liraya gelir ki, kalanı at dolaba istediğin zaman ısıt ye güzel bir seçenek.

Hem de çok sağlıklı. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Göktürk yazdı:

ankarada ankamall da 170 liraya pide servis çay vs gayet de iyiydi mantarlı kaşarlı. 

oto sanayide yok bu paraya. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Doğan Arşiray yazdı:

oto sanayide yok bu paraya. 

Siz bu paraya para kazanabiliyor musunuz dedim (PİDEM idi galiba oturup yenen kısmı)   evet tabi abi dedi şef. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Açıkçası maliyetini pek hesaplamadım ama, evde çocuklarla birlikte pizza ve burger yapmak çok keyifli oluyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

 Sonunda alınan karar: Üretin, satın ama üst sınırı 1 lirayı geçmeyecek denilince en kaliteli maskeleri 50 kuruşa alabildik.

maske üreticileri haıkkında açıklanmayan kararlar da birgün anlatılabilir ortama kavuşursa o zaman netlşeebilir bazı şeyler

Mehmet Ozyurek yazdı:


İlk mesaj geçen yılın verileri idi 

Rakamları güncelledim.  

lpg de kaç kuruş yakıyor hesabı gibi diosun

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Dün 4 kişilik aileme yanıma annemı de alıp yemek ısmarlayayım diye düşündüm,Sonra fiyatlara bir baktım ortalama kişi başı binlik olacağız vaz geçtim.Evde yedik 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

yemeyin arkadaşlar dışarıda. bırakın batsınlar. 

geçen bir haber okudum. en çok büyüyen sektör hazır yemek sektörü imiş.

bizim millet bu kafayla daha çok çile çeker, bedel öder. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fikri Keleş yazdı:

Evde yedik 

mesele bugün kiralasan , ev mekanının günlük fiyatı kaça gelirdi? sade mekan kirası gibi düşünsek? 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Merkez bankası bunun araştırmasını yapmıştı. Pandemi sonrasında bu işin suyunu çıkardılar, yeme içme sektörü maliyetinin çok üstüne satış yapmaya başladı. En masumu ev yemekleri kalmış. 

 

Et ağırlıklı.jpg

Ev yemekleri ve fast food.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

maliyet verisini nereden alınmış ona bakmalı tüik te olabilir

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Serhat Işık yazdı:

yemeyin arkadaşlar dışarıda. bırakın batsınlar. 

geçen bir haber okudum. en çok büyüyen sektör hazır yemek sektörü imiş.

bizim millet bu kafayla daha çok çile çeker, bedel öder. 

Ankara da yemek işi fiyakalı bir yer ise kesinlikle batmaz. Gerçek anlamda pasif geliri olan bir sürü çalışmayan insan var bence. Bu değirmenin suyu nereden geliyrodur diye sormaya korkuyor insan.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

maliyet verisini nereden alınmış ona bakmalı tüik te olabilir

Benim gözlemim de aynı. Hatta et fiyatları ile etli pide, döner fiyatları iki katına çıktı diyordum, bu araştırma doğru olduğunu gösteriyor. 

 

Senin dediğin gibi tuik ise maliyeti az almışlar demektir ki tablo daha vahim çıkar. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

 

lpg de kaç kuruş yakıyor hesabı gibi diosun

Aynen ya.. çok fark etmiş bir yılda. 

 

Fikri Keleş yazdı:

Dün 4 kişilik aileme yanıma annemı de alıp yemek ısmarlayayım diye düşündüm,Sonra fiyatlara bir baktım ortalama kişi başı binlik olacağız vaz geçtim.Evde yedik rek bir gün idi

 

Gen geçen ay yaptım o hatayı, mübarek bir gün idi. 2500 liraya patladı. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Bence evde yemek yapmanın da maliyeti arttı. Pazar ve market ateş pahası. Dışarıda yemek bu doğrultuda pahalandı. Daha doğrusu bu doğrultudan daha fazla pahalandı. 

 

Şimdi gelelim sektörün büyümesine. Bizim gibi belli yaş üstünde olan insanlar fiyattan bağımsız olarak genelde evden yemeyi tercih ediyor. Evde yerim makarna yerim hesabı ama yeterki evden olsun. Ama belli bir yaş altındaki çalışanlar ya da karı koca çalışanlar kim uğraşacak yemekle bulaşıkla deyip genelde dışardan söylüyor. Mesela eskiden simit poğaça satan yerler fazla yoktu şimdi en küçük ilçe de dahi var. Artık kahvaltı alışkanlıklığı değişti çünkü. 

 

Bir diğer gözden kaçan şey de şu, kurumların çoğu yemek kartı veriyor. Yemek kartı da belli restoran ve markette geçiyor. Zaten o kartta para var diye fiyattan bağımsız bir şekilde insanlar istediğini yiyor. 

Mesela bendeki yemek kartı reklam gibi olmasın ama eti tokatlayan dünyaca ünlü kasabımız var ya orda geçiyor. Parayla gider yer miyim asla :) ama yemek kartında para olunca acaba denesem mi diye düşünmüyor değilim :)

 

Aklıma gelen son sebep ise alım gücünün düşmesi. Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim :) alım gücü düştükçe insanlar ev araba almadan umudu kesiyor. Birikim yapmaktan vazgeçiyor. Biriktirsem bir şey alamıyorum en iyisi geleni yeyip keyfime bakayım diyor. Bugün var yarın belirsiz diyor. 

 

Velhasıl biraz uzun bir yorum oldu kusura bakmayın ama artık kuşak değişiyor alışkanlıklar değişiyor malesef ki iş bizden çıktı ve yemek sektörü böyle gidecek gitmeye devam edecek... 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Fikri Keleş yazdı:

Dün 4 kişilik aileme yanıma annemı de alıp yemek ısmarlayayım diye düşündüm,Sonra fiyatlara bir baktım ortalama kişi başı binlik olacağız vaz geçtim.Evde yedik 

Ben böyle bir şey olursa mangala götürüyorum. Hem güzelce vakit geçiriyoruz hem de yemek yiyoruz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Yıldız yazdı:

Benim gözlemim de aynı. Hatta et fiyatları ile etli pide, döner fiyatları iki katına çıktı diyordum, bu araştırma doğru olduğunu gösteriyor. 

 

Senin dediğin gibi tuik ise maliyeti az almışlar demektir ki tablo daha vahim çıkar. 

veriyi incelemeli, hesaplamada tavuk/et /un ham  maliyetini alıp satış fiyatı orantıladı ise değişir sonuç 

yani topu sarı sitelere pizzacılara atmak kolay, bir de o taraf geçip hesaplamalı, bir lokanta olabilecek mekanın kirasını incelemeli vesile ile kuaförler için geçerli değil bu

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Çağlar Bayur yazdı:

mesele bugün kiralasan , ev mekanının günlük fiyatı kaça gelirdi? sade mekan kirası gibi düşünsek? 

Daha düşüğe geleceği kesin

Mehmet Ozyurek yazdı:

 

Gen geçen ay yaptım o hatayı, mübarek bir gün idi. 2500 liraya patladı. 

Uzun zamandır,canım köfte vs çekerse cig alıp evde yapıyoruz,çok daha ucuza çok daha fazla doyuyoruz   

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Kutu kola 115 lira

Dürüm 750 lira

Adana-Urfa 800 900 lira 

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Adam 65 gr döner satıyor.

Aşağıda 1 kedinin 1 öğünü var. 85 gram.

image.png.3ec9863878674b7e7600f778d189fc5e.png

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Evde mis gibi yemekler piştiği halde çocukların dışarıdaki fastfooda kıtlıktan çıkmış gibi saldırmasına ne demeli 

 

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Abdurrahman Balaban yazdı:

Evde mis gibi yemekler piştiği halde çocukların dışarıdaki fastfooda kıtlıktan çıkmış gibi saldırmasına ne demeli 

 

Msg deniyor sanırım diğer adıyla çin tuzu. İnsanı fast fooda bağlayan ve alıştıran madde. Kendi adıma art arda yeyince fazla canımın çektiğini hissediyorum. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

veriyi incelemeli, hesaplamada tavuk/et /un ham  maliyetini alıp satış fiyatı orantıladı ise değişir sonuç 

yani topu sarı sitelere pizzacılara atmak kolay, bir de o taraf geçip hesaplamalı, bir lokanta olabilecek mekanın kirasını incelemeli vesile ile kuaförler için geçerli değil bu

 

Özetten alıntı.

 

"Yiyecek hizmetleri altında yer alan ürünler için gıda, personel ve kira gibi temel giderlerin dahil edildiği temsili maliyet endeksleri oluşturulmuştur."

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fikri Keleş yazdı:

Daha düşüğe geleceği kesin

Uzun zamandır,canım köfte vs çekerse cig alıp evde yapıyoruz,çok daha ucuza çok daha fazla doyuyoruz   

illaki daha düşüğe gelecek te ne kadar düşüğe? boş tabak maliyeti için kiradan başlayım 50 bin olsa (ist da ev) stopajı ile günlüğü 2000 Tl ye gelir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...