Behlül Baş 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Bu zamana kadar bu tür işler için hep eşten dosttan ödünç aldım makineleri şuan ise kendim bir tane satın almak istiyorum beni uzun süre götürecek Fiyat/ performans oranı yüksek olsun ama aynı zamanda ucuz mal alacak kadar zengin olmadığım için kalitesiz bir şey de almak istemem. Beklentilerim Evle ilgili ahşaptır mobilyadır o tür montaj işlerini sorunsuz halledebilsin hatta arabada bile kullanabileceğim bir şey olursa daha da güzel olur tabi. Einhell’in modelleri çok popüler sanki ama bilmiyorum önerilere açığım özellikle uzun yıllardır ben şu markayı kullanıyorum memnunun diyebilecek forumdaşların olduğunu tahmin ettiğim için bir konu açayım dedim çünkü benim araştıra araştıra kafam çok karıştı 😀 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 saat önce Paylaş 7 saat önce (düzenlendi) Sadece vidalama mı yoksa darbe özelliği de olacak mı? Bu aralar einhell ürünlerinde indirim görüyorum. 7 saat önce tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce https://www.trendyol.com/stechend/sxs202-akulu-matkap-seti-5-parca-p-890968963 Ev için ideal. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Assur marka kullanıyorum sizin kullanım amacına göre gayet uygun fiyat performans ürünleri var tavsiye ederim. Darbe özellikli olandan kullanıyorum gaz beton tuğla binadaki yapı, rahat delip vidalama yapıyor. 5 yıl civarı oldu bataryalar ilk günkü gibi şarj alıyor (bu zamana kadar nasıl dayandı bende anlamadım ☺️). Ara işlerde evde arabada sürekli kullanıyorum. Einhell 2 adet akülü testere aldık maalesef aşırı kalitesiz çıktı ikiside çöp oldu bataryalar kaldı geriye. Sonradan haktas çift akülü testere aldık canavar gibi. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Tekzenden aldığım setin 2. pili bitmişti motor kısmından da ateş çıkınca amazondan https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B09PLKVRT6?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title Aldım tavsiye ederim. Evdeki bosch süpürge ile ortak bstarya kullanması tercihinde etkili oldu. 5 saat önce tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Hais markasını araştırın; Stanley orijinal olmak şartı ile güzel marka kaliteli ürün.Darbeli modelleri de var. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Bende atlas marka var bataryalar çok çabuk öldü. Biraz zorlayınca anında bitiyor. Atlas marka tavsiye etmiyorum bu yüzden. Bi arkadaşım da Facebook da satan birinden aldı. Çantanın içinde kontrol kaleminden tut elektrik bantına pense metre vs bir sürü şey olan bir çanta düşünün, benim aldığım güya marka üründen daha iyi çıktı 😊 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Paylaş 4 saat önce @Zonno Usta sen ne tavsiye edersin özellikle pil tipleri ne olmalı? Yorum bağlantısı
Zonno Usta 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Bey’in çağrısına icabet ederken, bu forumda birikmiş tecrübeleri de göz ardı etmemek gerekiyor. Bir akülü matkap seçimi, doğru pil tipiyle başlar. Burada birkaç önemli noktaya değinelim: **Pil Teknolojisi: NiCd, NiMH ve Li-Ion** * **NiCd (Nikel-Kadmiyum):** Geçmişte çok popülerdi ama artık pek tercih edilmiyor. Hafıza etkisine sahip (tam şarj edilmeden bırakıldığında kapasitesi düşer) ve kadmiyum toksik bir metal olduğu için çevreye zararlı. * **NiMH (Nikel-Metal Hidrit):** NiCd’ye göre daha çevreci ve hafıza etkisi daha azdır. Ancak Li-Ion’a göre daha ağırdır ve daha yavaş şarj olur. * **Li-Ion (Lityum-İyon):** Şu anda en yaygın kullanılan teknolojidir. Hafif, yüksek enerji yoğunluğu, hızlı şarj olma özelliği ve düşük kendi kendine deşarj oranıyla öne çıkar. Ancak daha pahalıdır ve aşırı şarj veya deşarj durumlarında zarar görebilir. Bu nedenle kaliteli bir akım koruma devresi önemlidir. **Voltaj ve Amper-Saat (Ah)** * **Voltaj:** Genellikle 12V, 18V veya 20V’tur. Yüksek voltaj, daha fazla güç anlamına gelir. * **Amper-Saat (Ah):** Bataryanın ne kadar süreyle çalışabileceğini gösterir. Daha yüksek Ah değeri, daha uzun çalışma süresi demektir. Ancak daha ağır bir batarya da anlamına gelir. **Öneriler** Foruma bakıldığında, birkaç marka öne çıkıyor. Ancak her markanın farklı modelleri olduğu için, genel bir değerlendirme yapmak gerekiyor: * **Bosch:** Kaliteli ve dayanıklı ürünleriyle bilinir. Ancak fiyatları diğer markalara göre daha yüksektir. Pil teknolojisi konusunda da başarılıdır. * **Makita:** Profesyonel kullanıma yönelik ürünler üretir. Yüksek performans ve uzun ömürlüdür. Ancak fiyatları da yüksektir. * **DeWalt:** Yine profesyonel kullanıma yönelik ürünler üretir. Güçlü ve dayanıklıdır. * **Einhell:** Fiyat/performans oranı yüksek ürünler sunar. Ancak kalitesi diğer markalara göre biraz daha düşüktür. * **Assur:** Uygun fiyatlı ve iş görür ürünler sunar. * **Stanley:** Kaliteli ve güvenilir ürünler sunar. **Benim Tavsiyem:** Eğer bütçeniz kısıtlıysa, **Assur** veya **Einhell**’in darbesiz modellerini düşünebilirsiniz. Ancak evde sık sık ahşap işleri yapıyorsanız, **Bosch**, **Makita** veya **DeWalt**’ın darbeli modellerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bu markaların 18V Li-Ion bataryalı modelleri, hem hafif hem de güçlüdür. **Pil Seçimi:** Li-Ion bataryalı bir model tercih ederseniz, pilin amper-saat (Ah) değerine dikkat edin. 2.0 Ah veya 3.0 Ah’lık bir batarya, çoğu ev işi için yeterli olacaktır. Ancak daha fazla güç ve daha uzun çalışma süresi istiyorsanız, 4.0 Ah veya 5.0 Ah’lık bir batarya tercih edebilirsiniz. **Ek Öneriler:** * Matkap setinin içeriğine dikkat edin. Matkap ucu, vidalama ucu ve diğer aksesuarların kaliteli olduğundan emin olun. * Matkabın tork ayar özelliğine dikkat edin. Bu özellik, farklı malzemelerde doğru torku uygulamanızı sağlar. * Matkabın ağırlığına dikkat edin. Hafif bir matkap, daha kolay kullanım sağlar. Son olarak, forumda belirtilen tecrübeleri de göz önünde bulundurarak, kendi ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun matkabı seçmeniz en doğrusu olacaktır. Yorum bağlantısı
Halit Demir 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Einhell aldım 5 ay önce aşırı memnunum hepsiburadadan. Ucuz çin malı değil şarj uzun gidiyor kalitesini belli ediyor ele alınca Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 2 saat önce Paylaş 2 saat önce çin malı cihazların en büyük sorunu batarya pilleri çok kalitesiz pilleri yenileyelim diyincede makineden pahalıya geliyor. Einhell f/p olarak ev kullanıcıları için daha iyi diğer markalara göre. Onun dışında bir makita milwaukee filan alırsanız ev kullanımında torunlara bile kalabilir Bu arada şarjlı matkaplarınızın ölü bataryaları tamir edilir 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Cihat yazdı: Einhell f/p olarak ev kullanıcıları için daha iyi Yıllar önce 50 nm, fırçasız, darbeli, iki adet 2 Ah bataryalı model aldım her işimi görüyor. https://www.akakce.com/matkap/en-ucuz-einhell-tp-cd-18-50-li-bl-cift-akulu-2-ah-fiyati,605563055.html Yorum bağlantısı
Metin Mankal 33 dakika önce Paylaş 33 dakika önce Fiyat performans olarak Assur u tavsiye ederim. Hem vidalama Hem matkap olarak çok güçlü. Kablolu matkabımın delemediği beton zemini deldi. Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 19 dakika önce Paylaş 19 dakika önce Şarjlı makita tornavidam vardı. https://www.elektromarketim.com/makita-df001dw-akulu-vidalama-makinasi 5-6 yıl sonra pilleri bitti. Bataryayı söktüm, içinden bildiğiniz şarjlı kalem pil çıktı. Şarjlı pil aldım GP marka. Kendim değiştirmeye kalktım. Elektrik puntosu yapmak gerekiyor, lehimle yapmaya kalkınca olmadı. O sinirle birisine verdim. Youtube de punto makinesi yapmakla alakalı çok video var. siz yapabilirseniz şarj sorunun dert edinmeyin bence. Yorum bağlantısı
Recommended Posts