İçeriğe Yönlendir

C Max 2011 Titanyum Far Ayarları

Ergun Mutlu

Recommended Posts

Ergun Mutlu

İyi günler 

Sormak istediğim aracımda aldığımda böyleydi motoru çalıştırınca anahtar sıfır da iken xenon farlar otomatik yanıyor ancak park ışıkları bölümüne getirince sönüyor.

Birde ayarlardan dönüş yardımcı farını açtım iki tarafta yanmıyor. Neden olabilir.

Ayarlardan baktım hiç alakalı bişey bulamadım. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

İlk sorunuzdaki düğme konumu sıfır değil Otomatik in ( O) su bence yandığına göre.

İkinci sorunuzda yanmayan tarafın ampulünü kontrol edin. Eğer sağlamsa tesisat kontrolü onda da sorun yoksa direksiyon açı sensörü arızası vardır.

Yorum bağlantısı
Ergun Mutlu
İnan Çınar yazdı:

İlk sorunuzdaki düğme konumu sıfır değil Otomatik in ( O) su bence yandığına göre.

İkinci sorunuzda yanmayan tarafın ampulünü kontrol edin. Eğer sağlamsa tesisat kontrolü onda da sorun yoksa direksiyon açı sensörü arızası vardır.

Anahtar sıfır var sonra park sonra farlar sonra otomatik var .

Araç Almanya'dan geldi ve Avrupa da 24 far açık konumda kullanılması gerek ondan bi şekilde devamlı açık ayarlanmış..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Aracın modül ayarlarını değiştirmek lazım ama bunun için biraz anlamak gerekir. Forscan ile bakıp bir arıza kodu var mı onu da kontrol edebilirsiniz dönüş aydınlatması için. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Ergun Mutlu yazdı:

Anahtar sıfır var sonra park sonra farlar sonra otomatik var .

Araç Almanya'dan geldi ve Avrupa da 24 far açık konumda kullanılması gerek ondan bi şekilde devamlı açık ayarlanmış..

Forscan ile veya yetkili servis cihazıyla (Yetkili servis pek uğraşmaz bu işlerle) girip ilgili modülün (gem, afl vs) bölge ve ülke ayarlarını değiştirmek gerekiyor, işlkemleri sadece modülden yapmak yetmeyebilir, pcm gibi yönetici modülleri de inceleyip ayarları Türkiye ye göre yapmalısınız.Eğer imkan varsa büyük ve etkin bir yetkili servis cihazıyla ve ustasıyla aracın ayarlarını türkiyeye göre ayarlatın.

Yorum bağlantısı
Ergun Mutlu

Teşekkürler bi servis yolu göründü.

Xenon problem olunca uyarı verdi ..

ampul patlamış olsa uyarı verirdi diye düşünüyorum herhangi bi arıza uyarısı veya ışığı yanmıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Ergun Mutlu yazdı:

Teşekkürler bi servis yolu göründü.

Xenon problem olunca uyarı verdi ..

ampul patlamış olsa uyarı verirdi diye düşünüyorum herhangi bi arıza uyarısı veya ışığı yanmıyor.

Test menüsünde önemli arıza varsa gösterecektir, sizin araçta da ekran menüsünden arızaları gösteriyor olması lazım, direksiyon sol tarafta menü ok tuşuna basılı tutarak yarım kontak yapın gauge menü test menüsü çıkacaktır.oradan dtc kodları varsa görünür.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ülkelere göre markaların çeşitli standartları oluyor. Golf 6 aracımız vardı Amerika’ya göre kodlanmış bir durumu vardı geri vitese takınca sağ ön farı yanıyordu kodlama ile değiştirdik. Bir arkadaşımın A4 aracında ise Almanya kodlu idi otomatik far olmasına 0 konumunda farlar marşa basildiktan hemen sonra farlar yanardı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

geri vitese takınca sağ ön farı yanıyordu kodlama ile değiştirdik.

mis gibi özellik ye yazık olmuş 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

mis gibi özellik ye yazık olmuş 

Bir yerlerden şase mi var durduk yere niye yanıyor bu far diye 1 sene kurcalamadık yer bırakmayıpbulamayınca tekrar konuşalım :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

Bir yerlerden şase mi var durduk yere niye yanıyor bu far diye 1 sene kurcalamadık yer bırakmayıpbulamayınca tekrar konuşalım :D

ibiza da sis yakar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...