İçeriğe Yönlendir

Fiesta Viteste Sertleşme Problemi

BARIŞ CAN AKTÜRK

Recommended Posts

BARIŞ CAN AKTÜRK

2012 titaniyum 1.4 dizel fiestam var 164.000km de aktif kullanıyorum . vitesin sertleştiğini fark ettim bi ara güçlükle atıyordum. şanzıman yağı değişti halen aynı , vites halatı değişti yumuşadı biraz , ama 100 hızlarda problem yok .110 120 gidip ısınınca araç eski sertlikte değil ama bi tık yine sertleşme mevcut . usta şanzıman içindeki bişey varmış ondandır dedi . söktürmedim bugün şanzıman takozunu değiştirdim . yine biraz basınca sertleşti . lakin çözülmedi yardımlarınız ricadır 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

2010 fiestamda da geçişler sert ama hızdan bağımsız sürekli sert.  Araç ısınınca yağ da ısınır, mantık olarak yumuşaması lazım soğuk yağa göre.

Konuyu takipteyim.

Yorum bağlantısı
BARIŞ CAN AKTÜRK

debriyajda sıkıntı yok dendi , yani bi kere sertleşince vites soğuyana kadar sert debriyaja bas ya da basma aynı şekilde stop halindeyken . ama soğuyunca kaymak gibi . bilmiyorum psikolojik değildir heralde 😀

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
BARIŞ CAN AKTÜRK yazdı:

ama soğuyunca kaymak gibi .

bu çok ters şanzıman arızaları içinde. dış vites kol mekanizmasına daha yoğunlaşmalı bence

Yorum bağlantısı
Ersen şahin
(düzenlendi)

Araba ısınınca debriyaj teli esniyor ve tam çekmiyor olmasın . Sadece bir varsayım 

İkinci varsayım vites mekanizması üzerindeki plastik parçalar bozuk motor ısındığı zaman iyice gevşeklik yapıyor 

Üçüncü varsayım biraz araba kullanınca senin ayak yoruluyor debriyaj a iyi basamıyon

tarihinde Ersen şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Çağlar Bayur yazdı:

motor çalışmaz iken debriyaja da basmadan vites geçikşelri nasıl?

Bu durumda yumuşaksa ne diyebiliyoruz abi?

Yorum bağlantısı
BARIŞ CAN AKTÜRK

yani sürünce ayak yorulması söz konusu değil bence , debriyajlık bi sıkıntı sezmiyorum .

50 km yolu 110,120 gittim ışıklarda dur kalk sertleşme oldu , geri dönerken 100ü geçmedim hiç bişey olmadı . 

ve çalışmazken de dediğim gibi soğuyana kadar sert kalıyor sonra yumuşuyor , yani ifade edebildim mi bilmiyorum ama bu şekilde 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Değiştiği söylenen parçalar orjinal ile mi değişti? Ayrıca çoğu zaman parçacıların kurbanı oluyoruz. Önceki kasanın veya farklı modelin parçası görsel olarak aynı diye veriliyor. 

Eğer bunlardan eminsek, üst merkeze bakılmalı. Sistemde hava olabilir, tam ayırmıyordur vs

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzkan Işık yazdı:

Bu durumda yumuşaksa ne diyebiliyoruz abi?

şanzıman içi veya dışı sorunlarda  motor çalışmazken farklı davranır , rölantide ve yolda farklı davranır, lakin prizdirekte sorun var ise o yanıltır sadece ön teşhis diyelim. mesela sennkromeç sarısı devri yakalayamıyorsa, motor dururken şıkır şıkır vites geçer, yolda cartlar. 

hep aynı ise şazıman dışı vites kol mekanizmasında sorun olma olasılığı yükselir. bir de her şanzımanın kendine has kararteristik arızası veya püfü olur, mesela focus 2.0 da 3. vites senkromeci diğerlerinden farklıdır vb.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
BARIŞ CAN AKTÜRK

yani parçalar uyumlu , lakin sistemde hava olduğu zaman normal hızda sıkıntı yok , hızlı gidince olması normal mi peki , hiç anlam veremedim , en son verdiğim anlam takozlar hızlanınca titreşim çoğalıyor ve ısınmassıyla oluyor gibi takozlar normal şanzıman takozu da değiştim yine de 

Yorum bağlantısı
BARIŞ CAN AKTÜRK

o sadece tahmindi abi acaba dedim şanzıman takozdan mı kaynaklı diye titreşimi mi çoğaltıyor kauçukları falan eskidiyse , kötüydü biraz değiştim ondan dolayı da ama fark eden bişey olmadı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu tarif ettiğiniz arızada rutin rastlanan belirtilere ters düşen şey: soğuyunca daha yumuşak vites geçişi olması. her zaman tam tersidir şanzıman içii veya yağ sebepli arızada. , arada kaçırdı isem, arabayı test eden ustalar nasıl yorumlar yaptı?

Yorum bağlantısı
BARIŞ CAN AKTÜRK
(düzenlendi)

usta şanzıman yağı değişti , halat değişti dışardan müdahale edebileceğimiz artık bişey yok dedi , şanzımanın içinde metal bi parça vs ondan kaynaklı olabilir diyor . ama ben halen ordan olduğunu düşünmüyorum . ki halat değiştikten sonra bi tık düzelme var . konudan bağımsız aylar önce de direksiyon kutusu arızalı diye değiştirdim bu bilgi bişey katar mı bilmiyşrum 

tarihinde BARIŞ CAN AKTÜRK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

zorlayınca denemelik patinaj la kalakbilio mu bu araba 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...