BARIŞ CAN AKTÜRK 4 saat önce Paylaş 4 saat önce 2012 titaniyum 1.4 dizel fiestam var 164.000km de aktif kullanıyorum . vitesin sertleştiğini fark ettim bi ara güçlükle atıyordum. şanzıman yağı değişti halen aynı , vites halatı değişti yumuşadı biraz , ama 100 hızlarda problem yok .110 120 gidip ısınınca araç eski sertlikte değil ama bi tık yine sertleşme mevcut . usta şanzıman içindeki bişey varmış ondandır dedi . söktürmedim bugün şanzıman takozunu değiştirdim . yine biraz basınca sertleşti . lakin çözülmedi yardımlarınız ricadır Yorum bağlantısı
İnan Çınar 4 saat önce Paylaş 4 saat önce 2010 fiestamda da geçişler sert ama hızdan bağımsız sürekli sert. Araç ısınınca yağ da ısınır, mantık olarak yumuşaması lazım soğuk yağa göre. Konuyu takipteyim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce motor çalışmaz iken debriyaja da basmadan vites geçikşelri nasıl? Yorum bağlantısı
BARIŞ CAN AKTÜRK 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce debriyajda sıkıntı yok dendi , yani bi kere sertleşince vites soğuyana kadar sert debriyaja bas ya da basma aynı şekilde stop halindeyken . ama soğuyunca kaymak gibi . bilmiyorum psikolojik değildir heralde 😀 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce BARIŞ CAN AKTÜRK yazdı: ama soğuyunca kaymak gibi . bu çok ters şanzıman arızaları içinde. dış vites kol mekanizmasına daha yoğunlaşmalı bence Yorum bağlantısı
Recommended Posts