Mustafa Çiçek 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Herkese iyi geceler. Elektrikli aracımın ısıtıcı rezistansının rölesi bozuldu. Üzerinde 30a yazıyordu ben 40a aldım taktım 3 dk içinde yandı. Neden yandığını düşünürken rezistans etiketini gördüm. 60v 1000watt yazoyordı. Normalde çalışırken 15a civarı akım çekiyprdu ancak benim benim bataryam 72 v. Velhasıl benim aldığım röle 12v. Orijinal rölede coll 12v , 30a dc100v yazıyor. Bu röleden arıyorum ancak bulamıyorum. Araç Çin malı olduğu için servise sorsam da bulamayacaklardır. Şimdi sorum şu watt hesabına bakarsak 24v 60a röle kullanabilir miyim sorun olur mu? Bir arkadaşa sordum bana röleleri seti bağlarsan olur dedi teorik olarak anladım ama teknik olarak omkadar bilgim yok. Kısacası bana röle lazım abiler, fikirlerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Olmaz. Dc-dc converter olur. 72>12 dc dc converter sonrasınröleyi sürün. Ne ki bu elektrikli bisiklet mi Anahtarı konvertervönüne koyun ki pil bitmesin Röleye gelen voltaj kaç volt? Anahtardan da mı 72 geliyor Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Yuki Amy elektrikli araba. Hocam sistemini omkadar karışık yapmışlar ki ama sanırım tetik 12v geliyor. Fan çalışıyor sonra ısıtıcı ptc ayrı düğme ile çalışıyor. Fandan ısıtıcı rölesine tetik var anlatabildim mi bilmiyorum ama. Tetik sisteminin ayrı sigortası var 12v. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Mustafa Çiçek yazdı: Yuki Amy elektrikli araba. Hocam sistemini omkadar karışık yapmışlar ki ama sanırım tetik 12v geliyor. Fan çalışıyor sonra ısıtıcı ptc ayrı düğme ile çalışıyor. Fandan ısıtıcı rölesine tetik var anlatabildim mi bilmiyorum ama. Tetik sisteminin ayrı sigortası var 12v. Yanlış bağlamışsınız yahut röle adi. 12v 100a alın Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce (düzenlendi) Aracın orijinalinde var hocam bu sistem. Watt hesabına uygun röle alsam işimi görür mü? Ptc 1000w gücünde https://app.hb.biz/m7LQD6BBbjbw Bu işimi görür mü 21 saat önce tarihinde Mustafa Çiçek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Rölenin watı olmaz. 1000w 72v. 14 amper. Siz hatalı bağladınız yahut bi diyot bişey var orjinalinde. 60+12 bi alicengiz Görür de bacakları farklı olabilir 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Hocam şöyle anlatayım bu aracın ilk versiyonu 5akülü 60v. Ama sonraki gelenler 6akülü 72v. O yüzden ptc 60v. Ayrıca lifepo4 batarya var telefondan kontrol ediyorum 13.8-14 civarı akım çekiyor. Yarın tekrar bakacağım ancak gördüğüm kadarıyla fan 12v onu açınca ptcye tetik vermişler. Anahtarlamayı 12v ile yapıyor ve 72v veriyor ptc ye. Resim çekerek daha anlaşılır olacak sanırım ben yarın bir bakayım tekrar. Teşekkür ederim ilginize Yorum bağlantısı
Muhammet Ölmez 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Rölede yazan 12 V röleyi tetiklemek için gereken voltaj, anahtarlamasını yapabileceği maksimum akım ve voltaj değeri ise ayrıca yazar. 60 volt 1000 wattlık ısıtıcı 16.6 amper akım çeker. 40 amperlik röle yandıysa denildiği gibi yanlış bağlamış olma ihtimaliniz yüksek. DC akımın rölenin kontaklarını yapıştırma ihtimali daha fazla olduğundan yüksek amperlisi daha zor bulunuyor, pahalı oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 saat önce Paylaş 14 saat önce 12v 80 amper röle al bağla sorun kalmaz Güç Rölesi 80A 12V 4 Ayaklı 1 Adet Fiyatı (01-007) https://app.hb.biz/PDtFL1P2MC6h 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Mustafa Çiçek yazdı: Hocam şöyle anlatayım bu aracın ilk versiyonu 5akülü 60v. Ama sonraki gelenler 6akülü 72v. O yüzden ptc 60v. Ayrıca lifepo4 batarya var telefondan kontrol ediyorum 13.8-14 civarı akım çekiyor. Yarın tekrar bakacağım ancak gördüğüm kadarıyla fan 12v onu açınca ptcye tetik vermişler. Anahtarlamayı 12v ile yapıyor ve 72v veriyor ptc ye. Resim çekerek daha anlaşılır olacak sanırım ben yarın bir bakayım tekrar. Teşekkür ederim ilginize Araçta 12V nasıl elde ediliyor. Batarya paketini 5+1 diye mi kullanıyor. 12 voltun eksisi muhtemelen 60 voltun artısıydı..üç kablo mu geliyor aküden? toplam 72 volt. Ölçü aletiniz var mı mutlaka bi ölçü aletiniz (multimetre) olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Araçta 12V nasıl elde ediliyor. Batarya paketini 5+1 diye mi kullanıyor. 12 voltun eksisi muhtemelen 60 voltun artısıydı..üç kablo mu geliyor aküden? toplam 72 volt. Ölçü aletiniz var mı mutlaka bi ölçü aletiniz (multimetre) olsun. Bu tarz araçlarda 12V DC-DC dönüştürücü ile elde ediliyor. Mevcut röle yandığına göre acaba PTC arızalı yada tesisatında kısa devre olabilir mi? Röle değişiminden önce ilk olarak PTC ve Fan ölçülerek kontrol edilmeli ayrıca PTC ye doğrudan enerji verince normal şekilde çalışıyor mu diye bakılabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Araçta 12V nasıl elde ediliyor. Batarya paketini 5+1 diye mi kullanıyor. 12 voltun eksisi muhtemelen 60 voltun artısıydı..üç kablo mu geliyor aküden? toplam 72 volt. Ölçü aletiniz var mı mutlaka bi ölçü aletiniz (multimetre) olsun. Araçta jel akü varken seri bağlanıp beyne giriyor oradan 12v çıkıyor lambalar, ekran, farlar ve bilimum yer için. Bende şu an 24s20p lifepo4 pil paketi var o da aynı şekilde direk beyne bağlı. Ölçü aletim var ama yanımda değildi. Ben rölenin kalitesizz olduğunu düşünüyorum. Elektrikçi bunu dene olmazsa daha kalitelisini buluruz şu an yok elimde demişti. 8 saat önce tarihinde Mustafa Çiçek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Mustafa YILDIRIM yazdı: Bu tarz araçlarda 12V DC-DC dönüştürücü ile elde ediliyor. Mevcut röle yandığına göre acaba PTC arızalı yada tesisatında kısa devre olabilir mi? Röle değişiminden önce ilk olarak PTC ve Fan ölçülerek kontrol edilmeli ayrıca PTC ye doğrudan enerji verince normal şekilde çalışıyor mu diye bakılabilir. Fanda sıkıntı yok. dc 12v ile çalışıyor. PTC ye harici güç verebileceğim bir kaynağım da yok malesef ama bugün söküp dışarıda tekrar inceleyeceğim. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Isıtıcı direk batarya voltajı, kontrol sistemi 12v Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Şimdi benim anladığım kadarıyla fandan çıkan eksi ptcye giriyor ordan röleye, ptc düğmesinden çıkan artı da rökeye giriyor. kalın kabloyla gelen 72v anahtarlayarak ptc çalışıyor. Şimdi bi sağlam röle alıp tekrar denemek lazım. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mustafa Çiçek yazdı: PTC ye harici güç verebileceğim bir kaynağım da yok Araçtaki sokete gelen enerji üzerinden verebilirsiniz. Ölçü aleti var ise anlık çekilen akımı kontrol edip PTC de sorun olup olmadığına bakabilirsiniz. Mustafa Çiçek yazdı: Neden yandığını düşünürken rezistans etiketini gördüm. 60v 1000watt yazoyordı. Normalde çalışırken 15a civarı akım çekiyprdu ancak benim benim bataryam 72 v. Sizin aracın çalışma voltajı 72V ise 60V PTC bugüne kadar nasıl çalıştı? Ya da uzun süreli kullanılmadığı için sorun çıkarmadı. Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Mustafa YILDIRIM yazdı: Araçtaki sokete gelen enerji üzerinden verebilirsiniz. Ölçü aleti var ise anlık çekilen akımı kontrol edip PTC de sorun olup olmadığına bakabilirsiniz. Sizin aracın çalışma voltajı 72V ise 60V PTC bugüne kadar nasıl çalıştı? Ya da uzun süreli kullanılmadığı için sorun çıkarmadı. Hocam Bluetooth kontrollü bms var onun üzerinden kontrol edebiliyorum. Sınıntı şu ilk açtım çalıştı 14a civarı akım çekti ancak kontağı kapattığımda hala akım çektiğini gördüm (3a civarı). Sonra röleyi söktüğümde yapışmış olduğunu gördğm. Kısa devre olsa hiç çalışmadı diye düşünüyorum. Bu ikinci taktığım röle kontak kararmıştı Uzun süreli çalıştırdığımda oldu aslında ama sorun çıkarmamıştı 5 saat önce tarihinde Mustafa Çiçek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mustafa YILDIRIM yazdı: Araçtaki sokete gelen enerji üzerinden verebilirsiniz. Ölçü aleti var ise anlık çekilen akımı kontrol edip PTC de sorun olup olmadığına bakabilirsiniz. Sizin aracın çalışma voltajı 72V ise 60V PTC bugüne kadar nasıl çalıştı? Ya da uzun süreli kullanılmadığı için sorun çıkarmadı. Bişey olmaz. Adı üstünde pozitif katsayılı direnç. Omajı yükselir akım düşer ısıdan. Fan korkunç üflemiyor zaten Yıllar öncesi Reno traffic'e kızdırma bujileri ile ısıtıcı yapmıştım. En verimlisiydi. 24v caterpillar bujisi idi paralel 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts