İçeriğe Yönlendir

1.6 TDCI 115 Stage 1

Koray Kayaaltı

Recommended Posts

Koray Kayaaltı

Focus MK3 1.6 tdci 115hp aracımıza Ankara ivedikte ecustop aracılığı ile stage 1 işlemi uyguladık. Stage 1 sonrası +30 beygir +55 tork eklendiği söylendi ama bu farkı ben çok hissedemedim. 80-120 ölçümleri 6-7.30 sn aralığında çıkıyor ama bazende araç hiç fark yok gibi boğuk gidiyor. DPF %30 dolu denmişti genelde devirli ve gazlayarak kullanırım aracı dynoda olmadığı için net bi veri yok elimde nasıl testler yapabilirim araçta başka bir sorun olabilir mi yada benim beklentim mi fazla bu araçtan?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yazılım ile beygir ilavesi tekink olarak hiçbir şey ifade etmez aslında ama piayasa reklam algısında iş yapıyor. vesile ile birşeyler biraz yanlış, ciddi firmalar, önce aracı inceler, dpf si dolu motorda işe başlanmaz. önce her yeri tertemiz bakımlı hale getirlir sonra yazılıma geçlir. 

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

bence beklenti bu motordan çok fazla yazılımla yüreyecek motor değil tek egzantrik 8 valf bişey beklemeyin, 11 yıldır focusun dizellerini kullanırım yüzlerce video izledim, vw tdı leri duman ediyor tdci leri hiç bi yazılım yokken bile, üstten çift egzantrik 16 valf benzinli gibi devirleniyor, süper b nin 120 hp si veya passatın 120 hp si benim focus 1.5 tdci 120 hp powershiften iyi gidiyor daha ağır olmalarına rağmen.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yoktan var etmek Rabbimin işi. 

Sümme haşa şanzıman aynı motor hacmi aynı, tüm aktarımlar vs aynı.

Yorum bağlantısı
Koray Kayaaltı
Ali Gök yazdı:

dpf iptal edilmedimi yazılımdan önce ?

Dpfyi dolu olmadigi icin iptal ettirmedik acikcasi komple sokmektense haftada bir performansli kullanmayi dusunduk.

Evren Erakçora yazdı:

0-100 den belli olur bence.

0-100 verileri cok degisken aracin Ankarada oldugum icin egimsiz bi yol bulmakta neredeyse imkansiz ama yaptigim iki olcum duz yolda biri 9.6 sn ikincisi 10.34 sn

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Kayaaltı yazdı:

haftada bir performansli kullanmayi dusunduk.

öyle bir temizlik yöntemi yoktur, yutub videolarına pek inanmayın

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...