Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Koray Demir yazdı: Eskiyse kuş vurur ancak. Ayılar inanılmaz derecede dayanıklı hayvanlardır. Kürek kemikleri daha kalın olduğundan delici yivli salyangoz mermilere ihtiyacın var onu da ayrıca üzerinde bulundurursan cezası mevcut. Avbis’ten izin, ruhsat ve harç işlemlerini yapman lazım doğa koruma ve milli parklardan kontrole baskına vs geliyorlar. Aslında ayı spreyi en etkili silahtır ve en az hata payına sahiptir, herhangi bir pompalı tüfekten daha iyidir. Yetişkin bir boz ayı saldırıya geçtiği sırada ters açıda (yani tam karşıdan veya çok hafif çaprazından geliyorsa) kalırsan hiç şansın yok. Hem motor yağları hemde silahlar hakkında ileri bilgi sahibisin. Mesleğin nedir merak ettim. Bu sene bir ayı köylüyü kovalamış. Ürkütüp kaçırmışlar. Bizimkisi sadece tedbir hayvanlara karşı saygımız var. 5 sene evvel, ağacımıza tırmanan ayı düşüp yaralandı. Yetkililer gelene kadar bir kaç gün yaralı ayıya bakmak zorunda kaldık. Bunlar sıradan konular ve obd 2 takılmış araba logları kadar şaşırtmıyor beni sizi sarmaz diye paylaşmıyorum. Yorum bağlantısı
Koray Demir 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Delik çapı küçük ve uygun değil. Ayrıca büyük çapta özel av kartuş mermileri lazım. Kara ayılarını indirmek özellikle omuzları es geçerseniz kalbine veya merkezi sinir sistemine vurursanız ancak düşürürsünüz. Bir ayının kalp atış hızı çok yavaştır, bu nedenle bir geyik veya domuz kadar hızlı kanamazlar. Ağzına girmesini bekleyeceksin bu da çok çok zor ! şayet uzaktan atıp yaralarsan bu sefer de ölümüne saldırır ayı. Zira ayı saldırısı oldukça hızlı gelişir ve atıcıya yalnızca tek bir atış için zaman bırakır. Özetle ayı görünce bulaşmayacaksın. Safkan Kangal çözer yok mu? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Nihat Palolu yazdı: Oooohh tam benlik yer, kuş uçmaz kervan geçmez 3 gün kalsam 1 yıl yeter bana Sizi anlıyorum, uyuması kalkması bambaşka bir seviye. Ben şu an çöp arabalarının sesinden ve yandaki apartmanların ışıklarından dahi uyku uyumakta zırlanıyorum. Ama Sivas öyle değil. Hiçliğin ortası. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Koray Demir yazdı: Delik çapı küçük ve uygun değil. Ayrıca büyük çapta özel av kartuş mermileri lazım. Kara ayılarını indirmek özellikle omuzları es geçerseniz kalbine veya merkezi sinir sistemine vurursanız ancak düşürürsünüz. Bir ayının kalp atış hızı çok yavaştır, bu nedenle bir geyik veya domuz kadar hızlı kanamazlar. Ağzına girmesini bekleyeceksin bu da çok çok zor ! şayet uzaktan atıp yaralarsan bu sefer de ölümüne saldırır ayı. Zira ayı saldırısı oldukça hızlı gelişir ve atıcıya yalnızca tek bir atış için zaman bırakır. Özetle ayı görünce bulaşmayacaksın. Safkan Kangal çözer yok mu? var kangallar, hatta leşleride var kurt ve yabandomuzu 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Sizi anlıyorum, uyuması kalkması bambaşka bir seviye. Ben şu an çöp arabalarının sesinden ve yandaki apartmanların ışıklarından dahi uyku uyumakta zırlanıyorum. Ama Sivas öyle değil. Hiçliğin ortası. Sizin limit daha var demek ki, 5-6 yıl sonra başlarsınız hiçliğin ortasını aramaya Yorum bağlantısı
Recommended Posts