Ü.Emre Kartal Dün saat 15:37 Paylaş Dün saat 15:37 Merhaba herkese, iyi pazarlar. Son birkaç senedir hep kullandığım markalardan pil alıyorum. Aldığım piller alkalin pillerden. Özellikle acil durumlarda lazım olur diye hazırda beklettiğim el feneri gibi şeylerde akınca daha sinir bozucu oluyor. Hangi pillerden alalım? En bilindiklerden alıyorum ama durum bu. Ya sahtesi geliyor ya da ürünlerde kalite düşüşü/alt kalite ürün olma ihtimali var. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Dün saat 15:40 Paylaş Dün saat 15:40 Duracell eski duracell değil. kesinlikle akıyor ve cihazı bozuyor. O tarz uzun süre suracak işlerde lityum piller çıktı. onları tavsiye ederim. https://www.hepsiburada.com/energizer-ultimate-lityum-4lu-shrink-aa-kalem-pil-pm-HBC000014LBF6 20 sene felan dayanma süresi var. yani el feneri gibi saat gibi bekleyen yerlere ideal. Mesela bu linktekinin üzerind 2038 yazmış. 3 2 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal Dün saat 16:59 Paylaş Dün saat 16:59 Piller eski kalitede değil Yazın Kumanda çalışmadı iyi dediğimiz marka pil akmış temizledim 1-2 yıl önce aldığım aynı marka pili taktım kumanda çalışmıyor Gerilim ölçtüm 1,2 Volt ama yine kumanda çalışmadı.Gittim yeni pil aldım kumanda çalıştı.Artık raf ömrüne dikkat edeceğiz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Dün saat 17:03 Paylaş Dün saat 17:03 Mehmet Göktürk yazdı: Duracell eski duracell değil. kesinlikle akıyor ve cihazı bozuyor. O tarz uzun süre suracak işlerde lityum piller çıktı. onları tavsiye ederim. https://www.hepsiburada.com/energizer-ultimate-lityum-4lu-shrink-aa-kalem-pil-pm-HBC000014LBF6 20 sene felan dayanma süresi var. yani el feneri gibi saat gibi bekleyen yerlere ideal. Mesela bu linktekinin üzerind 2038 yazmış. Çok pahalı. Geçen perpa'dan 2 tanesini 200tl'yi mi ne aldık. Ayrıca benim diğer tavsiyem, kalem pil yerine 14500 ya da 18650 pillerle uyumlu acil durum cihazları edinmeli. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Dün saat 17:24 Yazar Paylaş Dün saat 17:24 Sani Gerşon yazdı: Çok pahalı. Geçen perpa'dan 2 tanesini 200tl'yi mi ne aldık. Ayrıca benim diğer tavsiyem, kalem pil yerine 14500 ya da 18650 pillerle uyumlu acil durum cihazları edinmeli. Eskiden yoktu böyle bir sorun. Elimdeki pillerden 2 farklı markada da çok sık olmasa da bu durumu yaşadım. Çok maliyeti artırmadan çözebilmemiz gerekir normalde Çağlar Bayur yazdı: bim pil. Akmıyor mu? Çinko karbon piller bile hala bolca varken aldığım alkalin pillerin böyle olması düşündürücü Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 17:41 Paylaş Dün saat 17:41 akanı bana denk gelmedi ucuz alıyorum 1 yılda falan değişiyorum gnelde . açılmamış duranlar var hala Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Dün saat 17:44 Paylaş Dün saat 17:44 çok ciddi ve zor ulaşılan yerlerde lityum önerimdir. pahalı mı kontrol etmedim eve ucuzu vardır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 18:30 Paylaş Dün saat 18:30 Duracell marketlerde simply duracell markasıyla satılıyor. Kalitesizler. Ben son zamanlarda Gp denk gelirse alıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Dün saat 20:11 Paylaş Dün saat 20:11 Tahmin ederim çevre yada öyle bi yasak malzeme nedeniyle eski alkalin pilleri yapamıyorlar. eskiden bu turuncu kısım bakırımsı felandı şimdi plastik ambalaj sadece o renk. gerçek kafa beyaz. Eskiden öyle değildi hatırlarım. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Dün saat 20:21 Paylaş Dün saat 20:21 Bim pil akmaz senelerdir alırım hiç denk gelmedi. Gayette uzun ömürlü oluyor ev kullanımı için @Ü.Emre Kartal Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Çağlar Bayur yazdı: bim pil. powerb'lerden bahsediyorsan, onlar da akıyor. Alarm cihazlarında kullanıyorum, 1 senede akmış oluyor. Bu ki aktif de kullanılıyor cihaz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Sani Gerşon yazdı: powerb'lerden bahsediyorsan, onlar da akıyor. Alarm cihazlarında kullanıyorum, 1 senede akmış oluyor. Bu ki aktif de kullanılıyor cihaz. çok nemli odalar mirim , mekannasıl hamam falan mı 2 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Ömer Sarıgül yazdı: Bim pil akmaz senelerdir alırım hiç denk gelmedi. Gayette uzun ömürlü oluyor ev kullanımı için @Ü.Emre Kartal Köksal Yılmaz yazdı: Klima kumandasındaki sürpriz Özellikle akmaz diye yazılan piller bile akıyor. Sanırım artık ucuz olanı alıp belirli bir sıklıkta komple değişeceğim. Madem bir farkı yok fazla para vermenin de anlamı yok 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Biz hep motor yağlarının sahtesini konuşurken bu pillerin sahtesi de olmasın? 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: Biz hep motor yağlarının sahtesini konuşurken bu pillerin sahtesi de olmasın? Mümkün, ben de bunu düşündüm ama aldığım yerleri gözetince eğer öyleyse fabrikadan almamız lazım. Koray Demir yazdı: Varta’dan şaşmayacaksın. Son akan marka o idi Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Mümkün, ben de bunu düşündüm ama aldığım yerleri gözetince eğer öyleyse fabrikadan almamız lazım. Son akan marka o idi Hangi pili satın aldığınıza ve kullanım şekline göre sonuç değişebilir. Çinko karbon pillerin hepsi kolayca akabilir. Bunun temelde iki sebebi var: 1) İlki çinko-karbon pildeki çinkodur. Çinko, pili çevreler. Bununla birlikte, çinko zamanla bozulur. Pil, kullanım nedeniyle boşalırsa, pilin dışı olan çinko saldırıya uğrayarak sızıntıya neden olabilir. Pil sıvısı bu sızıntıdan dışarı çıkabilir. 2) İkincisi, elektrolit, pil kullanılmadığında bile derin deşarj nedeniyle dış çeperdeki çinkoya saldırır. Pil zaten çok boşalmışsa, elektrolit boş negatif kutbu kolayca yiyebilir. Cihazda uzun süre bırakıldıktan sonrada pilden elektrolit sızabilir. Alkalin-manganez piller (Resim-1), daha yüksek kapasitesi, daha yüksek sızıntı direnci, daha iyi performans ve daha uzun raf ömrü nedeniyle tercih sebebi olmalıdır. Bu pillerin avantajı, elektrotların çelik bir kap içinde olmasıdır. Alkalin pillerin çelik gövdesinin açık ucunda, sızıntıyı önlemek için plastik bir contası vardır. Ek olarak, çelik yüzeydeki küçük kusurları kapatmak için gövde ile conta arasına sızdırmazlık için bir sıvı maddesi uygulanır. Pillerin kullanımı veya muhafazası sırasında, çeliğin özel bir şekilde kaplanması ile elektrolit veya elektrotlar çeliğe zarar veremez. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Koray Demir yazdı: Hangi pili satın aldığınıza ve kullanım şekline göre sonuç değişebilir. Çinko karbon pillerin hepsi kolayca akabilir. Bunun temelde iki sebebi var: 1) İlki çinko-karbon pildeki çinkodur. Çinko, pili çevreler. Bununla birlikte, çinko zamanla bozulur. Pil, kullanım nedeniyle boşalırsa, pilin dışı olan çinko saldırıya uğrayarak sızıntıya neden olabilir. Pil sıvısı bu sızıntıdan dışarı çıkabilir. 2) İkincisi, elektrolit, pil kullanılmadığında bile derin deşarj nedeniyle dış çeperdeki çinkoya saldırır. Pil zaten çok boşalmışsa, elektrolit boş negatif kutbu kolayca yiyebilir. Cihazda uzun süre bırakıldıktan sonrada pilden elektrolit sızabilir. Alkalin-manganez piller (Resim-1), daha yüksek kapasitesi, daha yüksek sızıntı direnci, daha iyi performans ve daha uzun raf ömrü nedeniyle tercih sebebi olmalıdır. Bu pillerin avantajı, elektrotların çelik bir kap içinde olmasıdır. Alkalin pillerin çelik gövdesinin açık ucunda, sızıntıyı önlemek için plastik bir contası vardır. Ek olarak, çelik yüzeydeki küçük kusurları kapatmak için gövde ile conta arasına sızdırmazlık için bir sıvı maddesi uygulanır. Pillerin kullanımı veya muhafazası sırasında, çeliğin özel bir şekilde kaplanması ile elektrolit veya elektrotlar çeliğe zarar veremez. Bugüne kadar hiç alkalin pil harici almadım. Konuda da gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan tek kişi değilim. Yorum bağlantısı
Koray Demir 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Bugüne kadar hiç alkalin pil harici almadım. Konuda da gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan tek kişi değilim. Neden sızıntı/tuzlaşma olabileceğini yukarıda yazdım. Ancak bana denk gelmedi. Misal oda saatlerinde aynı mekanizmaya sahip cihazlarda kullandığım Duracell marka piller ortalama 15 ay gidiyor, benzeri kalitedeki Varta ise yaklaşık 12. ayında bitiyor ve kullanım süresine göre daha ucuz. Klima kumandası, fener veya atıl oyuncak araba gibi uzun süreli kullanılmayacak eşyalarda pilleri söküyorum belki ondandır. Acaba piyasada sahte piller mi var diye düşünmüyor değilim. Bunun haricinde Toshiba piller de güzel. Yorum bağlantısı
Recommended Posts