İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Araç Hiç de Ekonomik Değil

Erkut Uysal

Recommended Posts

Erkut Uysal

Daha 1 ay olmadı, Opel Corsa ile yollarımızı ayırdık ve Seat Leon Plugin Hybrid e geçiş yaptık. Tamam araç güzel, benzin çok kullanmıyor. Elektrikle geziyoruz, şehir içi yakıt yok. Doğaya falanda gayet saygılıyız herşey iyi hoş. Otopark'a daha elektrik tertibatını kuramadım avm lerde arabayı şarj ediyoruz. Çok büyük bir bataryası yok 45 dakkada arac tamamen doluyor. 180 200 TL arası tutuyor aracı şarj etmek. Fakat her avm ye gidişimizde mutlaka bir şeyler alıyoruz. Hiç bir şey almazsak kahve aliyoruz. 3 kişilik aile 3 kahve 600 TL yapıyor 200 de şarj 800 TL bu işin kârı falan yok zarardayim. Depoyu doldurup gitmek yok. Ha bire masraf. :D

Çözüm önerisi olanları bekliyorum, bu böyle olmicak. 

Bi ara arabayı da tanıtıcam foto çekersem eğer. :)

• Beğen 2
  • Mutlu 15
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Erkut Uysal yazdı:

Çözüm önerisi

Bagaja jeneratör kolayım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Bagaja jeneratör kolayım. 

Tesla gibi sarj yeri arkada degil, ön de kablo yetişmez.

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Hayırlı olsun. Allah kolaylık versin, AVM'den çıkılmaz :exc1:

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Erkut Uysal yazdı:

Tesla gibi sarj yeri arkada degil, ön de kablo yetişmez.

Jeneratöre tekerlek takarız.

Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Valla şu ara bende de deli sorular qashqai verip plug in hibrid mi yoksa full elektrik ix1 mi aslında derdim şehir içi şehir dışı zaten az yakıyo yoksa kaşıntı mı:yildizlar:

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
(düzenlendi)
Erkut Uysal yazdı:

Daha 1 ay olmadı, Opel Corsa ile yollarımızı ayırdık ve Seat Leon Plugin Hybrid e geçiş yaptık. Tamam araç güzel, benzin çok kullanmıyor. Elektrikle geziyoruz, şehir içi yakıt yok. Doğaya falanda gayet saygılıyız herşey iyi hoş. Otopark'a daha elektrik tertibatını kuramadım avm lerde arabayı şarj ediyoruz. Çok büyük bir bataryası yok 45 dakkada arac tamamen doluyor. 180 200 TL arası tutuyor aracı şarj etmek. Fakat her avm ye gidişimizde mutlaka bir şeyler alıyoruz. Hiç bir şey almazsak kahve aliyoruz. 3 kişilik aile 3 kahve 600 TL yapıyor 200 de şarj 800 TL bu işin kârı falan yok zarardayim. Depoyu doldurup gitmek yok. Ha bire masraf. :D

Bi ara arabayı da tanıtıcam foto çekersem eğer. :)

Bol bol AVM masrafi cikartan plugin hibritleriniz 350 öhömm :) değerine alınır 

Foto bekliyoruz, iç dış :nazar: Güzel günlerde sağlık ve mutlulukla kullanın.

Erkam Elma yazdı:

Valla şu ara bende de deli sorular qashqai verip plug in hibrid mi yoksa full elektrik ix1 mi aslında derdim şehir içi şehir dışı zaten az yakıyo yoksa kaşıntı mı:yildizlar:

Bende de Qashqai vardi, sehir ici cok uzuyordu; ama sirket araciydi.

Kendi aracimiza gecerken Tiguan'a gectik, ACT teknolojisi ve dandik mild hibriti sayesinde cok mutluyum. (Sariyer - Maltepe arasi sabah 7 gibi 40 km yol giderken 4.8 ler gorebiliyorum, Eskisehir - Istanbul arasi tam dolu, kuzey marmara uzerinden 5.4 ile geldim hafta sonu - hizimi abartmadan 130-140 gecmeden)

tarihinde Gökhan Tuna tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Plugin tam elektrikli gibi değil aslında ama şarj işini alışveriş, cafe ya da yemek zamanına getirin.Şarj olurken birşeyler yapalım modunda olmayın. Diğer türlü masraflı oluyor evet. Mesela işe gittiğinizde yakınlarda bir ac varsa takın oraya siz mesai yaparken dolsun. Ben sabah derse girerken takıyorum AC'ye,  %20'den 80'e 3 saatte doluyor. ders bitiminde dolmuş oluyor.  

Konusunu beklliyoruz.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Erkut Uysal yazdı:

image.png.6406af1220849daa2cf6ba6a18dea705.png

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Olay da bu zaten kapitalistin pazarlamacıları sizi ürüne götürmeyi daha ucuza sağlamak için elektrikli araçları ortaya çıkarttılar. Daha öncesinde ürünler size ulaştırılıyordu ve bunun kargo lojistikiği masrafı kendilerine aitti. Elektrikli arabayı çıkartarak tüm masrafı size yıktılar

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

İş yerinden bir arkadaşım "paralı otoyol köprü daha ucuza geliyor çok az mola veriyorum hanım çoluk çocuk masrafından yırtıyorum" diyordu :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Tüketim konusundan bağımsız bence hibrid araç devekuşu gibi ne deve ne kuş..Araçta petrol motoru derdi yetmiyormuş gibi birde batarya-alternatör bozulacak mı derdi var üstelik benim araç hibritimsi (mild hibrid) olduğu halde masraf açar mı diye mild tırsıyorum.Gelecekte sorun yaşamaz kimse umarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Şarja tek gidip araçta kitap okumak her anlamda en verimlisi :) 

Konuyu bekliyorum, hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

termos?

Meşhur firmanın ürününü aldım. Ankara' ya kadar kahve içiyorum. 3-5 defada kendini amorti etti. Havalı hissettirmesi de bedava :seytan:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kahveler pahalı , iki kahveye 350 TL verince otoyol 500TL ucuz geldi  . Böyle böyle alıştık kazığa. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Meşhur firmanın ürününü aldım. Ankara' ya kadar kahve içiyorum. 3-5 defada kendini amorti etti. Havalı hissettirmesi de bedava :seytan:

toptancıdan çelik almıştım bir zaman, iş yapıyor 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Fırat Önal
  • Yeni Oluştur...