İçeriğe Yönlendir

Ruhsat Ağırlık Bilgi Ve Sistem Bilgisi Uyuşmazlığı

Behlül Baş

Recommended Posts

Behlül Baş

Yıllardır aynı ruhsatla muayeneden rahatça geçen arabam bu sene kaldı çünkü ruhsatta arabanın net ağırlığı yanlış girilmiş açıkçası ben de bunu hiç fark etmemiştim kontrol etme gereği duymamıştım arabayı ilk aldığımda 

normalde ağırlığı 1280-1300 civarında olması gereken arabam ruhsata net ağırlığı 1642 olarak girilmiş. Arabamın azami ağırlığı 1788. Arada en az 300 kg olmadığı muayeneden kaldı.

muayene istasyonundakiler öyle söylüyor. Ve benim notere gidip sistemden bu bilgiyi düzeltmemi istediler notere gittim emniyete yazdılar fakat aracın bilgisine ulaşılamadı sanırım 2010 ve altındaki modeller sistem değişmiş normalde elle bile düzeltbiliyorlarmış.

Ve şu an noter bana ilk başta bir yetkili servise gidip ordan resmi bir kağıt almamı söyledi eğer orası olmazsa mecburen makine mühendisleri odasına gitmemi söyledi ama tabi bu seçenek olacak arabayı yeniden tartacaklar sanırım bilmiyorum. 

Bu arada araçta LPG de var

Bu konuda tecrübesi olan var mı arkadaşlar ne yapılabilir ne yapayım şu an araç muaneyeden kaldı. Zamanında emniyette ilk alırken yanlış girildiği için bunları yaşıyor olduğumu söyledi noterdekiler.

Direkt Kayseri emniyetine gidilirse sonuç alınabilir mi? Arabayı Sivas’tan alıp Kayseri’de plaka değişikliği ile tescil ettirmiştim 

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Kapı direğinde yada eşiğinde ne yazıyorsa onu yazmalı. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Yetkili servisten aracın teknik verilerinin olduğu kaşeli imzalı bir yazı alınıp, notere gidilecek ve noter düzeltilmiş ruhsatı çıkartacak. Sonrası muayene tekrarı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tamer Topaç yazdı:

Yetkili servisten aracın teknik verilerinin olduğu kaşeli imzalı bir yazı alınıp, notere gidilecek ve noter düzeltilmiş ruhsatı çıkartacak. Sonrası muayene tekrarı.

2010 yılındaki araç için vermeyeceklerdir. İş bence mühendisler odasına geçecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Servisten değilde müşteri hizmetlerinden talep edin bence. Çünkü araçların zaten teknik onay formları sistemde vardır. Servis erişemeyeceği için yardımcı olamayacaktır. 

Bazı markalarda şasi no girilince aracın bilgileri çıkıyor resmi sistemlerinde. Bu bilgileri noterden onaylatmakta işinizi görebilir eğer varsa

Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Aracın uygunluk belgesi talep etmeniz lazım. modeli itibarı ile bayide yoktur yada ilk sahibine verilmiştir zamanında. bir şans deyip aracınızın firmasının direkt olarak müşteri hizmetlerinden talep edebilir ve alabilirsiniz. Teknik belge yada Uygunluk belgesi diye geçer. bayinin kaşe imzalı evrak verme yetkisi yok bu konuda. direkt olarak distiribütör firma verecek. aksi halde makine mühendisleri odasına gitmelisiniz. Eğer aracınız Chevrolet ise evrak talep edeceğiniz bir kurum yok maalesef

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

İşte bunlar zamanında birilerinin tanıdıklarını okuma yazma bilmediği halde ezbere işi öğretip zorla okuma yazmayı öğretip yetkili servisin verdiği kağıdı sisteme girmeyi bilmeyen, yıllarca gözünde kocaman gözlükle tek tek klavyeden harf arayıp işlem yapmaya çalışan yaşını başını almış büyüklerimizin marifetleri.. Zamanında mis gibi sıfır alınmış aracın bilgilerini sisteme doğru giremeyip ardından da kontrol ve düzenleme mekanizmasının uygulanmamasından dolayı bugünlerde ise bu durumları düzene sokma çabaları mevcut. Lakin iş düzgününü yaptırmaya gelince yine tek bir sistem veya yol olmadığı için tam bir karmaşaya dönüşüyor. 4 sene önce yakın arkadaşımdan aldığım 2009 1.3 cdti astra h hb aracımı, aldıktan 8 ay sonra satmak istediğimde ruhsatta 1.6 sw yazıyor diye işlem yapamadığım zaman anlamıştım. Oysa ki arkadaşım da 6 aya yakın kullandı o aralıkta muayeneye de girmişti o satın aldıktan 14 ay içerisinde ne kadar bir değişiklik oldu ki ?? Biz aldığımız zamanda 12 yıl boyunca kaç kere el değiştirdi kaç kere muayeneye girdi sorun olmamıştı. Sistemi değiştirirken altyapıyı da düzenlemek gerekiyor işte.. Bir şeyleri değiştiriyorlar ama nasıl yapılacağını belirlemiyorlar. Duyuru yayınlayıp şu modelden önceki araçları makine mühendisleri odasına şu modelden sonrakileri yetkili servislere yönlendiriyoruz. şu şu şu işlemleri yapıyorsunuz deseler bunu da güzelce duyursalar ne güzel olurdu. Şimdi kontrol ettim benim aracım ruhsatta 1145kg yazıyor, kitapçıkta da aynı rakamı görünce bi sevindim :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...