Murat Öngür 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Merhaba Ev için fazlası yeten ( oyun oynanmıyor ) RYZEN 5 işlemcili laptopumuz var 16 gb ram 4 gb ekran kartı 500 ssd var. Ama windows 11 yüklenmiyor ! Yükleme yaparken tmp 2,0 hatası veriyor yan tmp 2,0 bulunamadığından yüklenmiyor diyor. Bunun bir çaresi bir yolunu bilen ryzen işlemcilere windows 11 kuran var ise Yardımlarınız bekliyorum Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Yüklemez, yani varsa ben bilmiyorum. Ama tmp olmayan cihazlara yüklenmiyor. Bu yüzden sahada eski pcleri söküp depolara gönderiyorum. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Yüklemez, yani varsa ben bilmiyorum. Ama tmp olmayan cihazlara yüklenmiyor. Bu yüzden sahada eski pcleri söküp depolara gönderiyorum. pc eski değil 2 senelik durumu çok da iyi . hp marka Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Murat Öngür yazdı: pc eski değil 2 senelik durumu çok da iyi . hp marka Biosda kapalı olabilir mi. Bu özellikler (Ryzen 5, 16GB RAM, SSD) Windows 11 için fazlasıyla yeterli. Performans açısından hiçbir sorun yaşamazsınız. Windows 11'in yüklenmemesinin sebebi %99 ihtimalle donanım gücünüz değil, Microsoft'un getirdiği TPM 2.0 (Güvenlik Modülü) ve Secure Boot (Güvenli Önyükleme) zorunluluğudur. HP laptoplarda bu özellikler genelde kapalı gelir veya işlemci modeliniz "resmi listede" olmayabilir (örneğin 1. nesil Ryzen ise). Bu sorunu aşmak için izleyebileceğiniz iki ana yol var: Yöntem 1: BIOS Ayarlarını Kontrol Etmek (Resmi Yol) Eğer işlemciniz nispeten yeniyse (Ryzen 2000 serisi ve üzeri), sadece BIOS'tan bir ayarı açmanız yeterlidir. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılırken sürekli F10 tuşuna basın (Bazı HP modellerinde Esc veya F2 olabilir). BIOS ekranı gelince Security (Güvenlik) sekmesine gidin. Burada TPM Device, TPM State veya AMD işlemcili olduğu için AMD fTPM seçeneğini bulun. Bu seçeneği Enabled (Açık) duruma getirin. Ayrıca Boot Options kısmında Secure Boot seçeneğinin de Enabled olduğundan emin olun. F10'a basıp kaydedip çıkın (Save and Exit). 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Biosda kapalı olabilir mi. Bu özellikler (Ryzen 5, 16GB RAM, SSD) Windows 11 için fazlasıyla yeterli. Performans açısından hiçbir sorun yaşamazsınız. Windows 11'in yüklenmemesinin sebebi %99 ihtimalle donanım gücünüz değil, Microsoft'un getirdiği TPM 2.0 (Güvenlik Modülü) ve Secure Boot (Güvenli Önyükleme) zorunluluğudur. HP laptoplarda bu özellikler genelde kapalı gelir veya işlemci modeliniz "resmi listede" olmayabilir (örneğin 1. nesil Ryzen ise). Bu sorunu aşmak için izleyebileceğiniz iki ana yol var: Yöntem 1: BIOS Ayarlarını Kontrol Etmek (Resmi Yol) Eğer işlemciniz nispeten yeniyse (Ryzen 2000 serisi ve üzeri), sadece BIOS'tan bir ayarı açmanız yeterlidir. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılırken sürekli F10 tuşuna basın (Bazı HP modellerinde Esc veya F2 olabilir). BIOS ekranı gelince Security (Güvenlik) sekmesine gidin. Burada TPM Device, TPM State veya AMD işlemcili olduğu için AMD fTPM seçeneğini bulun. Bu seçeneği Enabled (Açık) duruma getirin. Ayrıca Boot Options kısmında Secure Boot seçeneğinin de Enabled olduğundan emin olun. F10'a basıp kaydedip çıkın (Save and Exit). Teşşekkür ederim detaylı anlatım için . Şuan bende yazdıklarınızı yapmıştım tekrar deniyorum yükleme yapmayı inş olur ama hala güncelleştirmeler de pc desteklemiyor yazıyor 11 için 2 saat önce tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce yüklenebilir de güncelleme de alır (güncelleme kısmında çok nadir almaytabilir ama sizdeki alcaktır ) Ali Darbaz yazdı: eski pcleri söküp depolara gönderiyorum. ordan ne oluyor çöpe mi? yazık ya basit bir işlem ile hallolur , cari açık toptan füzeden daha önemlidir, göstermelik gemilerden de Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: yüklenebilir de güncelleme de alır (güncelleme kısmında çok nadir almaytabilir ama sizdeki alcaktır ) ordan ne oluyor çöpe mi? yazık ya basit bir işlem ile hallolur , cari açık toptan füzeden daha önemlidir, göstermelik gemilerden de Benim depolara postaladığım cihazları şirket bağışlıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce cari açık sonucu değişmiyor ,vesile ile bağış kabul edilir, Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: cari açık sonucu değişmiyor ,vesile ile bağış kabul edilir, Bu depoya yollama kararı bana ait değil. Şirketin en üst süreç yöneticileri ve karar mercileri tarafından alınan bir karar. Update bitse bile update alan symantek end point var. Oradan devam ederdik. @Sani Gerşon bu konulara daha vakıf olabilir. Ben bu yüzden 7 cihazı depoya gönderdim son 3 iş gününde. 2 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: karar mercileri tarafından o katta cari açığa bakılmaz, sene sonu favök sonraı EAT ne olacak daha önemlidir Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Windows 11 ISO'nuz var mı? Yok ise, ŞURADAN orjinal windows 11 iso'nuzu indirin (sayfanın en altından x64 için indir deyip gerekli alanları doldurduğunuza indirebilirsiniz) Sonrasında RUFUS indirirek iso'yu bir usb'ye yazdırabilir ve başlatılabilir olarak oluşturabilirsiniz. rufus'da şu ayarların yapıldığından emin olun. Bu ayarları görmek için usb bellek takılı ve indirdiğiniz iso seçili olmalı: 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 13 dakika önce Yazar Paylaş 13 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Yüklemez, yani varsa ben bilmiyorum. Ama tmp olmayan cihazlara yüklenmiyor. Bu yüzden sahada eski pcleri söküp depolara gönderiyorum. Ben yükledim bitti kurulum çokda güzel oldu gayet akıcı. Ali Darbaz yazdı: Biosda kapalı olabilir mi. Bu özellikler (Ryzen 5, 16GB RAM, SSD) Windows 11 için fazlasıyla yeterli. Performans açısından hiçbir sorun yaşamazsınız. Windows 11'in yüklenmemesinin sebebi %99 ihtimalle donanım gücünüz değil, Microsoft'un getirdiği TPM 2.0 (Güvenlik Modülü) ve Secure Boot (Güvenli Önyükleme) zorunluluğudur. HP laptoplarda bu özellikler genelde kapalı gelir veya işlemci modeliniz "resmi listede" olmayabilir (örneğin 1. nesil Ryzen ise). Bu sorunu aşmak için izleyebileceğiniz iki ana yol var: Yöntem 1: BIOS Ayarlarını Kontrol Etmek (Resmi Yol) Eğer işlemciniz nispeten yeniyse (Ryzen 2000 serisi ve üzeri), sadece BIOS'tan bir ayarı açmanız yeterlidir. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılırken sürekli F10 tuşuna basın (Bazı HP modellerinde Esc veya F2 olabilir). BIOS ekranı gelince Security (Güvenlik) sekmesine gidin. Burada TPM Device, TPM State veya AMD işlemcili olduğu için AMD fTPM seçeneğini bulun. Bu seçeneği Enabled (Açık) duruma getirin. Ayrıca Boot Options kısmında Secure Boot seçeneğinin de Enabled olduğundan emin olun. F10'a basıp kaydedip çıkın (Save and Exit). Konuyu yazmadan önce bunu deniyordum. Ve sonunda bitti. Güzel ve akıcı oldu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts