İçeriğe Yönlendir

Monitör Tavsiyesi.

Hüseyin Sönmez

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez

Merhaba Abiler.

Evde masa üstü bilgisayar ihtiyacı için Mac mini aldım. Bu cihaza bir monitör bakıyorum. 

Oyun vs derdim yok. Görüntüsü iyi olsun. Döküman vs okuyorum, teknik resim vb görsellere bakmam gerekiyor çünkü. Gözü yormasın renkler iyi olsun yeter. 

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Hüseyin Sönmez yazdı:

Merhaba Abiler.

Evde masa üstü bilgisayar ihtiyacı için Mac mini aldım. Bu cihaza bir monitör bakıyorum. 

Oyun vs derdim yok. Görüntüsü iyi olsun. Döküman vs okuyorum, teknik resim vb görsellere bakmam gerekiyor çünkü. Gözü yormasın renkler iyi olsun yeter. 

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Mac mini ile 27 inç 2k monitör kullanıyorum evde. Samsung LS27CG510EUXUF 27 inç Odyssey G5 QHD. Uzun süre bilgisayar karşısında göz yormaması ve pivot özelliği nedeniyle kod yazarken kullanmak amacıyla aldım. Mac mini bu monitörü tam olarak algılıyor ve renk, hertz ayarlarını ona göre yapıyor. Tavsiye edebilirim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
(düzenlendi)

27" ve 2K cozunurlukten kucuk bir monitor almayin; ekran karsisinda cok zaman geciriyorsaniz (gunluk > 10 saat ve araliksiz 2-3 saat; araliksiz bu sureyi tavsiye etmem) paraya kiyin.

@Sani Gerşon gelmeden bildiklerimi yazayim; o nokta atisi en iyilerini yazar ve benim yanlislarim varsa duzeltir zaten :)

Bende mesela su Benq modeli var; windows laptop ve macbook ile kullaniyorum; tek kablo uzerinden goruntu aktariyor ve sarj ediyor, gozlerime de gorece iyi davraniyor. Param olsaydi o anda hic acimaz eslenik bir Dell alirdim.

https://www.hepsiburada.com/benq-gw2790qt-27-ips-2k-qhd-75hz-hdmi-usb-c-3xusb-3-2-2xdp-daisy-chain-pivot-eye-care-beyaz-monitor-p-HBCV00004BBNLC?magaza=Hepsiburada

Mac mini ile kullanacaginiz icin tazeleme 60Hz falan olmasin; rahatsiz edici olabilir; en az 75Hz veya uzerinde mutlu olursunuz.

Bazi modeller dikeyde 90 derece donebilirler (ozellikle Dell) ihtiyaciniz varsa bunu da dikkate alin. Ben isyerinde bir tane 32" Dell yaninda 90 derece cevrilmis baska bir Dell kullaniyordum 6 ay oncesine kadar.

Bazi modeller sadece saga sola doner, yukseklik ayari yoktur, ihtiyaciniz varsa bunu dikkate alin; ya da birkac top A4 ile de halloluyor :)

Duvara veya ergonomik kola asacaksaniz VESA uyumlu olmasina dikkat edin.

Bu arada alabileceginizin en iyisini alin derim ben, cunku makine degistirseniz bile genelde monitor daha uzun sure kullanilabiliyor.

tarihinde Gökhan Tuna tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Sani Gerşon

Monitör çok fazla kişisel zevke hitap eden bir şey. Marka olarak önerim olabilir ama şu özellik, bu özellik diye bir şey sıralayamam.

Ben Asus, Samsung ve Dell'den şaşmazdım mesela.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Çağlar Bayur yazdı:

montiröeü alınca pc de yenilenir yani :mangal: 

Mac mini M4 cidden yenilenmeye ihtiyaç bırakmayacak bir PC. Oyun ve biyoinformatik ağır işler hariç her şeyimi ona kaydırdım. Masada altta bir aslan yatıyor olsa da montumun cebine koyup gezdirebildiğim bu cihazı daha çok tercih ediyorum. 

Bu arada @Hüseyin Sönmez MacOs 26 güncellemesini henüz yapmadıysanız bir süre daha yapmamanızı öneririm. Geçenlerde canım sıkıldığı bir anda yapayım dedim, bin pişman oldum. Geri döndürmek 4 saat civarı sürüyor. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bunu düşünüyoeum aslında. Bir monitöre öyle para vermek saçma geliyor.

Zaten monitörü üreten birkaç Çinli firma var.

image.png.139153a3c0e76ff56f304e6dbb5de505.png

Deniz Kom yazdı:

Mac mini M4 cidden yenilenmeye ihtiyaç bırakmayacak bir PC. Oyun ve biyoinformatik ağır işler hariç her şeyimi ona kaydırdım. Masada altta bir aslan yatıyor olsa da montumun cebine koyup gezdirebildiğim bu cihazı daha çok tercih ediyorum. 

Bu arada @Hüseyin Sönmez MacOs 26 güncellemesini henüz yapmadıysanız bir süre daha yapmamanızı öneririm. Geçenlerde canım sıkıldığı bir anda yapayım dedim, bin pişman oldum. Geri döndürmek 4 saat civarı sürüyor. 

Daha yeni kurdum bir güncelleme sormadı. TV ye bağlayarak kurulum yaptım sadece. O da herhangi bir arıza vs var mı görmek için.

Çağlar Bayur yazdı:

Bağlantı ayağı için ialve 20 bin lira istemiş adam. Yerine uyduruabiliecek bir ayak ta yoktur kesin.

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
(düzenlendi)
Hüseyin Sönmez yazdı:

Bunu düşünüyoeum aslında. Bir monitöre öyle para vermek saçma geliyor.

1080p önermiyorum asla. bakın size karşılaştırmasını hemen sunayım. 

2 adet monitörüm var. bir tanesi 2k bir tanesi 1080p . her iki monitör de 120 hz yenileme hızına ayarlı. 1080p olan ekranda okuma yapmamayı tercih ediyorum. Gerçekten göz yoruyor. Gerekirse boyutu küçültün (yine önermem) ama 2k altına düşürmeyin kaliteyi. 

ekran görseli almıştım ama burada otomatik kırptı eciş bücüş bişey oldu. yükleyemedim o yüzden.

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Baha Kanberoğlu
  • Yeni Oluştur...