Ufuk Tureli Pazar 16:10 Paylaş Pazar 16:10 Aracın üstünde Delphi balata vardı, bitmiş bugün değiştirdiğim yerde MGA vardı. 2002 model Toyota Corolla Sol 1.6 Special, E11 (2001 son aylar üretimi) ama balata eski E10 ile aynı....Üstünde Delphi LP789 vardı, şimdi MGA55271. 99-01 modeller için katalogda yazan model benim araca uymadı. Örnek TRW GDB3333, bunun arka plakası aynı değil. Daha uzun dayanır diye geçen sene RIW seramik balata aldım ama arkasındaki metal gövde farklı. Ufak bir balata kullanmış Toyota, bir iki senede bitiyor. Eskiden Avrupada balatalar böyle organik vs. 8000km ömürlü olurdu, o misal herhalde ama uğraşmak istemiyorum. Daha uzun ömürlü, ama sadece metalik olup ısınmadan tutmayan balata da istemiyorum. https://parcatedarik.com/riw-db2938ac-disk-balata-toyota-corolla-e11-ae111-1-61997-2000-16-aut-corolla-e11-ae111-1-61997-2000-1c-gdb3333 Sebebi nedir? Merak ettim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 17:20 Paylaş Pazar 17:20 seramik balata kısmında, seramik disk olur, yani takım olarak kullnılır bunlar. doğru balata için toyota parçacısına ruhsat ile gidin, şase no sundan doğru balatayı verirler. Yorum bağlantısı
Ufuk Tureli Pazar 20:52 Yazar Paylaş Pazar 20:52 Çağlar Bey, RIW, yerli marka, kutusunda özellikle 99-02 model Toyota Corolla yazıyor. Yeni otomobiller fabrikadan seramik balata ile geliyorlar, balata hem güzel fren yapıyor, hem dayanıor hem de fren tozu yapmıyor. Delphi biraz ses yapıyordu, semi-metalik özellikle uzun soluklu fren yapınca, sanki tren veya kamyon frenler gibi ses geliyordu. MGA sessiz, tahminim organik balata. Bunları standart demir ayna/rotor ile kullanıyoruz. Rotoru Delphi balatalarla birlikte değiştirmiştim. O zaman Kraftvoll marka takım olarak almıştım. Fren balataları arasında farklar Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazar 21:37 Paylaş Pazar 21:37 Benim duyduğum ufuk hocam toyotada yan sanayii kalitesi çok düşük fiyat da düşük. yetkili servis dışında da orjinal parça yok. başka birinin yalancısıyım. Çağlar'ın dediği gibi yetkili servisten (bi ihtimal) temin edilmeli. Pörtlek gözlü olandı değil mi bu? 1 Yorum bağlantısı
Ufuk Tureli Salı 09:49 Yazar Paylaş Salı 09:49 Çağlar Beyin söylediği gibi şaşe no ile sorgulayınca gerçekten 92-97 modelin balatasını gösteriyor parçacı. Aynı parçanın farklı seri noları da oluyor, ama parçacının aynı kodlu parçaların (sonunda R olan ile olmayanın) neden farklı olduğu konusunda fikri yok. Bir ara Aksarayda bunun uzmanı Karakaşlardan alıyordum, orada (TRW) GDB1143 gösteriyor. Sarf malzemesi olarak Toyotadan almayı düşünmüyorum, çok kalite isteyen şeyleri marka bobin, buji NGK almaya dikkat ediyorum. Elimde kataloglarda 97-02 Corolla ön fren balatası kaldı. Buna uyacak bir araba satın almak lazım şimdi.-) 1 1 Yorum bağlantısı
Ufuk Tureli Salı 09:54 Yazar Paylaş Salı 09:54 Aracın üstüne takılan balata MGA 55271 Fren Balatası On (Toyota Corolla 95>02 Inj. Ae101-Ae111-Corona 92>97 At191-Rav4 96>00) B701108, 701108, 446505010-ParcaTedarik.com Bu parça için 95-02 Corollaya uyar şeklinde ibare var. Gerçekten uyuyor, peki diğerleri neye uyuyor..... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 11:17 Paylaş Salı 11:17 Ufuk Tureli yazdı: neden farklı olduğu konusunda fikri yok. ona parçacılar yorum yapmaz işleri de değil de, sizin aracın abs li si var mı? belki abs siz de eski kaliper kullanılmışsa? Yorum bağlantısı
Ufuk Tureli Salı 12:09 Yazar Paylaş Salı 12:09 Araç en üst modeli, 1.6 Sol Special diye geçiyor, ABS var. ABSsi olmayan 1.4 Terra da aynı şekilde eski kaliper. Eski modellerde 92-97 de ABS olan kaliperler var. Türkiyede montaj bu araçlarda belki eski kaliperleri kullandılar. Eski model balata azıcık da olsa daha çok sürtünme yüzeyi var. Niye değiştirmişler bu modellerde acaba? E10 efsane kasa ile aynı E11 denen kasa, Japonyada ekonomik durgunluk içinde ellerinde ne varsa tekrar kullanmışlar. Motoru güncellemişler, değişen başka bir şey yok. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts