Levent GÖKER 9 dakika önce Paylaş 9 dakika önce İyi akşamlar, ben foruma az önce üye oldum, Bursa'dan katılmaktayım. Yaklaşık dört ay kadar önce bir galeriden aşağıda resmini paylaştığım aracı satın aldım; Ford Ranger 2.2, 4x2, manuel vites, F150 giydirmeli/dönüşümlü. Satın alma sebebim güvenlik düşüncesiyleydi, yoksa aynı zamanda çok sevdiğim bir 2004 model Peugeot 206cc cabrio aracım da var, ancak öyle kazalar gördüm-görüyorum-haberlerde okuyorum ki normal binek araçlardan soğudum. Ayrıca büyük kızım da yaklaşık bir ay önce B sınıfı ehliyetini aldı, artık o da araç kullanacak, yeri gelecek yanına küçük kızımı da alacak - yani alışageldiğim normal otomobillerden iyice ürkmeye başladım kısacası. Şimdi bu araç, haliyle zor bir araç, 35 küsur yıllık şoför olmama rağmen mahalle aralarında ve mahalle aralarındaki 90 derecelik dönüşlerde ben dahi zorlanıyorum, ki kızım daha çok acemi bir şöför. Ama dediğim gibi, artık trafikte aklıma "güvenlik"ten başka bir şey gelmiyor, çünkü görebildiğim kadarıyla sürücülerin en fazla %10'u kurallara uymakta, geri kalanların tümü tehlike arz ediyor benim için. Şehir içinde kullanılabilecek daha güvenlikli bir araç da bulamadığımdan dolayı bu Ford Ranger'ı aldım işte. Söylemek istediğim, bahsettiğim gibi bu araç "zor bir araç", ama kesinlikle kendimin ve kızımın artık bu aracı kullanmasını istiyorum. Konuyu açma sebebim, tahminimce bu tür araçlarda deneyimli olan arkadaşlar vardır - pick-up konusunda henüz çok yeni olan bana ne gibi tavsiyeleri olur, nasıl ipuçları verebilirler daha rahat edebilmem için bu araçta? Bunlar çok değerli olacaktır benim için. Şimdiden çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 dakika önce Paylaş 5 dakika önce Öncelikle hoşgeldiniz. 1- Bu araç güvensiz bir araç. kolay devrilir. takla atar. arkasını atar. kayar her haltı yapar. 2- kullanması zordur 3- çok yakar 4- güvenli dediğini trafikte başka arabalara çarpa çarpa kullanmak ise bu zaten etik değil. 5- güvenli olan araçlar büyük sedan araçlar daha çok. mesela hyundai elantra gibi birşey alsanız en güzel. 6- bunu satın. yerine sıfır yahut sıfırımsı güzel bir araba alın. octavia felan bile olabilir. güvenlidir. Güvenlik çarpmakla değil sadece. Yakın arkadaşımın bundan vardı. iş için de kullanır ama severdi. yayladan kışın evden dönerken uçurumdan yuvarlamıp sekiz takla attılar içinden sağlam çıktılar. sonra bi tane daha aldı sıfır. Ama araç kaydı yani. otomobil olsa kaymazdı. NOT: arkalara 200 kg ağırlık koydurun. arkasını atması ve zıplaması biraz azalıyor. NOT2: Bu ayrıca bu şekilde muayeneden de geçmez. tekerler dodiklerin dışında. Yorum bağlantısı
Recommended Posts