Levent GÖKER 43 dakika önce Yazar Paylaş 43 dakika önce Koray Demir yazdı: Aracın yükseltilmiş olması, dodikler, yan barlar, tekerlerin dışa kaydırılması vs şehiriçi trafikte şu yönüyle çok iyi. Trafikte kimse sataşamıyor, iddialaşmıyor. Araya girmeye önüne kırmaya şerit kapmaya çalışan nadir çıkar. Korkup kaçıyorlar. Aynen hocam, ben de tam şimdi sizin dediğinizi yazacaktım - bu kadar rastlantı olur. Aracı satın aldığım galerici de aynısını söylemişti, ben de tecrübe ederek aynı şeyleri gördüm: Kıçına kadar girip de seni tedirgin eden olmuyor bu araçla (çünkü biliyor ki ben bir fren yaptığımda bana bir şey olmaz, o ise altıma girerek pert olur); sinyal vermeden zınk diye önüne atlayamıyorlar, çekiniyorlar çünkü aracın devasa görüntüsünden, yine tedirgin olmuyorum bu konuda da. Başka? Mesela abartılı şekilde yerden yüksek olduğu için sağına-soluna bakmadan yola atlayabilecek magandalara karşı içim daha rahat, çünkü araç çok yüksek, gene o altıma girer, bana pek bir şey olmaz. Bu bakımdan gayet memnunum bu araçtan. Eh, dediğim gibi süratle-apaçilikle-vs. asla ve asla işim olmaz, tıngır tıngır sağ şeritten, yol müsaitse en fazla orta şeritten sürüyorum bu aracı. Yani pek alışılageldik şoför profiline uymayan bir adamım bence. Şöyle bir anımı anlatmak istiyorum, dediğimi izah edebilmek için: Eskiden, bu güvenlik meselesi kafama takılmazdan önce motosiklet ve ATV hevesim de vardı benim, onları da sürüyordum, ama güvenlik sebebiyle onlara veda etmek zorunda kaldım. Bir gün motosikletle İstanbul'dan Bursa'ya dönüyorum. Fatih köprüsünden çıktıktan sonra trafik kilitlendi, milim milim ilerliyor. Bütün motorcular emniyet şeridinden geçiyor, yahut filtreleme dediğimiz iki araç arasından geçerek sürüyorlar, ben ise araba gibi şeridimde bekliyorum, dur-kalk yapa yapa arabalarla aynı şekilde sürüyorum. Niye? Çünkü emniyet şeridinden gitmek yasak, filtreleme yapmak da yasak. En sonunda dayanamadı biri, sol tarafımdaki bir araba, açtı camı, "La oğlum manyah mısın sen aq? Aradan geçip gitsene ahahahahah...." gibi. Baktım adamın tipi de tipitip gibi, ben de gülmeye başladım, "yasak o dediğin kardeşim yasak" dedim, öyle bir anım oldu işte. (Ki altımdaki motor da Yamaha MT-10 o zamanlar, 1.000cc'lik, 160 beygir bir makina -ki orjinali 200 beygirlik racing tipi Yamaha R1 bloğu, MT-10 naked bir model olduğu için mühendisler 160 beygire düşürmeye karar vermişler tahminimce, yani kaçacak olsam saniye trafiğe takılmadan Bursa'ya varırdım herhalde, ama yapmadım) 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 43 dakika önce Paylaş 43 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: aynı dükkana girersiniz demedim zaten. mahalleyi tanımıyorum. Hocam aslında Tiguan tam biçilmiş kaftan onu versek güzel olurdu? 🤔 Güvenli ve işlevsel. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 41 dakika önce Paylaş 41 dakika önce Koray Demir yazdı: Hocam aslında Tiguan tam biçilmiş kaftan onu versek güzel olurdu? 🤔 Güvenli ve işlevsel. Takas 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts