Levent GÖKER 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Cem Bilgiç yazdı: Merhabalar, konuyu inceledim, bende Bursa'da oturuyorum ve gerçekten trafik kültürünün ne kadar kötüleştiğini deneyimliyorum. Bence burada tezatlık oluşturan şu durum var, günümüz insanların %70-80'ının Pick-up alma amacı büyük yüksek olmaktır, ancak burada bu araçların ne kadar güvenlikli olduğunun kanısı kime göre doğru kime göre yanlış? Pick-up aldığınız araç özellikle dönüşüm yapıldıktan sonra, o dönüşüm sırasında çoğu zaman araçtaki aerodinamik, yere basma, çekiş gibi çoğu faktör tamamen değişiyor. O lastiklerle sadece düz yolda açık havada 60-80 arası giderken iyisiniz, gerisinde? Yüksek araç almak güvenlik isteğinizi tamamiyle karşılamayacaktır. 1- Bu araçlar yükseltilirken zaten önü arkası sağı solu kesiliyor, orada bir araca zarar vermek var. 2- Farınız araç yükseltmesinden dolayı ışık hüzmesi yüksekte kesiliyor, dikkat ederseniz akşamları diğer araçlar sizin farınızdan rahatsız olacaktır. 3- Viraj dönüşlerinde aracın arkasının gelmesi sürekli yaşayacağınız bir problem, ki aracınız 4x2, dahada riskli 4- Aracınız yüksek, rüzgar sesi vs gibi şikayetlerle kendinizi boğacaksınız. 5- O lastiklerle beraber araçta yere basma ve frenlerle alaklı problem yaşayacaksınız, ani frende o lastik tutmayacak, viraj dönerken lastik yere tutmayacak. Güvenlik açısınıdan endişenizi anlıyorum, ancak burada yüksek araba = yüksek güvenlik denklemi, hiç gerçekçi olmayacaktır. O zaman Ranger yerine F150 alın, o daha büyük, o daha güvenlikli gibi bir sonuç çıkacaktır. Yıllardır 4 çeker araç kullanırım, bunlara L200-Navara-Amarok-Ranger'ları sayabilirsiniz, gerek manuel gerek otomatiği, bu araçların yük taşımak gibi bir amacınız yoksa çokta bir size faydası olmayacaktır. Burada benim size önerim, premium (high-end) sayılabilecek lüks markalara yönelmeniz. O markaların eski bile olsa modelli araçları, günümüz araçlarından malzeme kalitesi güvenlik sistemleri vs gibi konularda daha yüksek kalacaktır. Aracınız için arkada koruma demiri olması, birşey ifade etmeyecektir. Yakın arkadaşım eşi benzinlikte başka aracın üzerine çıkarttı aracı, bu araçta vardı demir. Ayrıca siz kendi aracınızla başka bir kamyon-tır'a demiri olmadıgı haliyle vursanız yine aynı kaza seviyesine geleceksiniz, ki belki şehit polisimiz frene bastı, siz frene bassanızda o frenle 2çeker haliyle o yükseklikle duramayacaksınız. Tabii elbette, bahsettiğim gibi bu aracı tutup 150-160km/s'lere çıkartıp öyle kullanmaya kalkarsam, illâ ki bir yerde patlarım. Ama ben böyle süren bir adam değilim. Sağ şeritten, tıngır mıngır tabiriyle sürüyorum. Şehit polise gelince, aracımı öyle anormal bir hıza asla çıkartmayacağım için, öyle bir kazık fren yapmama da ihtiyacım olmayacaktır bana göre. Bilemiyorum, ben bu aracın 4 aydır sahibiyim, en ufak bir aksilik görmedim-yaşamadım bahsettiğiniz konularda. Yani normal bir otomobil nasılsa, bu da öyle benim için. Söylendiği kadar problemli araçlar olsalar, piyasada bolca görüyorum bu dönüşümlü pick-up'lardan, kimsenin kullanmaması, uzak durması lâzım o zaman. Yine bilemiyorum, belki de sizler haklısınızdır, dört ay henüz az bir süre, zaman belki sizleri haklı çıkarabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts