İçeriğe Yönlendir

Evin İkinci Arabası Ne Olsun?

Gökhan Tuna

Recommended Posts

Gökhan Tuna

Dostlar,

Hem işe gidip gelmem için (sabah 1. köprü üzerinden Sarıyer Maltepe Piazza-Kartal aslında- , dönüş maalesef 3. köprü) hem de evdeki ikizlerin ihtiyaçları için ikinci bir araba düşünüyoruz. Bazı konularda çıtlattım ama cumartesi günü bir kaç bayi gezince konu açmak şart oldu.

1500K olursa güzel ama 1750K en üst limit diyelim; civarı bir araç arayışındayım; kafam çok karışık, ikinci elden çekiniyorum; kafamdakileri aşağıya özetleyeyim:

- 1750 veren 2 milyon da verir; ancak daha hesaplı halletmek tercihim, ikizler seneye 5. sınıfa başlayacaklar.

- Az yakan bir şey arıyorum. Tiguan Ocak ayında aldık, bugün itibariyle 23K oldu; yukarıda bahsettiğim yolda işe giderken 4.9 görebiliyorum (1. köprü, sabah erken saatler ve düşük trafik) dönüşte 3. köprü olduğu için 5.9 - 6 civarı bir ortalama ile dönebiliyorum (kuzey marmara'da çok kaptırmazsam). ACT  ve dandik hibrit beni mutlu ediyor.

- C veya D segment arayışında değilim, SUV tarzı yerden yüksek olmak zorunda bile değil.

- Şehir içi kullanım elektrikli diye bağırıyor; Fiat Grande Panda, Opel Frontera ve C3 Aircross (44KW yanı sıra 54KW bataryalıları geldi) ve tabi ki BYD Dolphin.  Fiat'tan teklif bile almadım daha. Opel Frontera kabaca 1580 civarına 54KW Aralık ortası diyor (fiyat net değil, yaklaşık, aralık başı zamları vs). Aynısının C3 Aircross hali (gene 54KW) 1575 + 15 metalik renk. BYD en dolu paketi için 1660 diyor, bayide bir baba kızına alıyordu, eşine mi alıyorsun diye sorunca ve ben kendime alıyorum diyince uzun bir sessizlik oluştu :) Bunların içinde BYD diğerlerini suya götürüp susuz getirir gibi görüyorum, sadece tipten kaybediyor bana göre. Arada şehirlerarası yola da çıkarım dediğim için elektrikli bana cazip gelmiyor; çünkü biz eşimle dönüşümlü şoför olarak kullanıp minimum mola ile çok hızlı gidebiliyoruz. Bende hedef belli ise vakit kaybetmeden, en hızlı ve en sağlıklı şekilde hedefe varma takıntısı var; biraz da dolaşa dolaşa bir yerlere gitme imkanımız hiç olmadığı için (hep iş, koşuşturmaca vs)

- Hibritimsi modellere baktım, Frontera Hibrit GS 1840 dendi beyaz renk için, C3 Aircross Max ise 1745 Beyaz + 15 metalik renk. Tabii ki burada meşhur yağ içine triger muhabbeti var, kayış mı zincir mi.. Artık zincirmiş ama bilemiyorum, herkes stellantis grubundan uzak dur diyor. Burada @Çağlar Bayur Abi; senden bir :bomb: emojisi bekliyorum :biggrin:

- Honda Jazz bakmıştım geçen hafta, yakıt tüketimi vs açısından tam aradığım gibi; ancak tipi çok hoşuma gitmiyor; Crosstar 1850 demişlerdi ve her bayide yoktu, 22 Kasım itibariyle fiyatı artacak zaten.

Başka modeller de bakacağım ama tek araba ile de idare edilebilir zorlansak da diye düşünmüyor değilim. Buraya yazdım ki hem sizin görüşlerinizi alayım, hem kafamı daha da karıştırayım :biggrin: eh bi' de konuyu mangala falan bağlarsak nefis olur :)

Son olarak da pazar günü Yamaha Riding Academy'den ilk motosiklet eğitimi aldım (bu yaşa kadar 0 deneyimim vardı), oradan bi' foto da paylaşayım, konu iyice şenlensin.

rider.png.4976f9037d37df741fbdcfdb0a825b02.png

• Beğen 6
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Uzun yola tiguan ile gidersin.

2. aracı da uzun yola giderse diye düşünme bence. Gitmek zorunda kalırsa hepsi gider. 

Şarj imkanın var mı? Varsa elektrikli al. 

Fronteraya baktım ben beğenmedim. C3 şık duruyor, detay bakmadım. 

Mokka çok güzel. Elektrikli veya benzinli mokka bak. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Onur Demir

EC4 veya Ec4x bayilerde sıfır indirimler oluyor araştırmak lazım. 

image.png.f30fbcb3f40f2ff497d20459672c2fd4.png

mesela bu arkadaş bayi çalışanı kampanya olunca paylaşıyor. 

BYD konusunda ben de başlarda çok sıcaktım ancak etrafımdaki BYD sahipleri gizliden nereden aldık bu aracı diyorlar gibi hissediyorum, ama sorunca çok güzel çok memnunum diyor. 

kırık stopla 3 aydır geziyor bir tanesi. Diğerinin sunroof lastiği yerinden çıkmış. Forumda da Erdem Dolphin için aylarca parça bekledi.

Ha Stellantis ile de çok sorun yaşayan var, biraz şans işi. kolay gelsin.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Onur Demir yazdı:

BYD konusunda ben de başlarda çok sıcaktım ancak etrafımdaki BYD sahipleri gizliden nereden aldık bu aracı diyorlar gibi hissediyorum, ama sorunca çok güzel çok memnunum diyor. 

kırık stopla 3 aydır geziyor bir tanesi. Diğerinin sunroof lastiği yerinden çıkmış. Forumda da Erdem Dolphin için aylarca parça bekledi.

Teşekkürler, @Erdem Dertsiz'i konuya davet edeyim fırsattan istifade ederek  :)

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Gökhan Tuna yazdı:

Son olarak da pazar günü Yamaha Riding Academy'den ilk motosiklet eğitimi aldım (bu yaşa kadar 0 deneyimim vardı), oradan bi' foto da paylaşayım, konu iyice şenlensin.

rider.png.4976f9037d37df741fbdcfdb0a825b02.png

hazır motor eğitimi almışken Adanadan bir motor siparişi verebilirsiniz @Ahmet Kirişten yakınlarda istanbul'a gelecekmiş motor ile gelir uçak ile döner.  

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
Onur Demir yazdı:

image.png.f30fbcb3f40f2ff497d20459672c2fd4.png

O sessizliği farketmeyen yok sanırım. Komşum ve en yakın arkadaşım aldı öve öve fakat şimdi sesleri çıkmıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

İkinci araç küçük olacaksa ve donanım çok önemli değilse  o fiyat aralığında Taigo ya da T-Cross Life bakılabilir. Artık her arabada ADAS olmak zorunda ve donanım seviyeleri kötü değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Kesinlikle elektrikli ya da hibrid almanız lazım. Hibrid Suzuki Vitara, Toyota CHR olabilir. Elektrikli ise kendi keyfinize göre hangi model aklınıza yatıyorsa girin bence. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Bence elektrikli ama aynı zamanda piyasada rağbet gören bir araç olsun. Herhangi bir değişkenlik durumunda hızlıca elden çıkarılabilmeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

İkinci araç küçük olacaksa ve donanım çok önemli değilse  o fiyat aralığında Taigo ya da T-Cross Life bakılabilir. Artık her arabada ADAS olmak zorunda ve donanım seviyeleri kötü değil.

Üstat, T-Cross Life Otomatik liste fiyatı 2227K TL, Doğuş'un stoklarında gözükmüyor, benzer bir durum Taigo için de geçerli, onun da Life liste fiyatı 2200K TL civarı. İndirimlerle bile pahalı kalıyor; yoksa Taigo'yu özellikle beğeniyorum. 

Tamer Topaç yazdı:

Bence elektrikli ama aynı zamanda piyasada rağbet gören bir araç olsun. Herhangi bir değişkenlik durumunda hızlıca elden çıkarılabilmeli.

Ne önerirsiniz? BYD Dolphin bu kriterlere uyuyor mu acaba? Siz böyle yazınca direkt aklıma Tesla geliyor sadece; o da bütçeyi aşıyor :-) 

Cihat Küçükay yazdı:

Kesinlikle elektrikli ya da hibrid almanız lazım. Hibrid Suzuki Vitara, Toyota CHR olabilir. Elektrikli ise kendi keyfinize göre hangi model aklınıza yatıyorsa girin bence. 

Toyota el yakıyor üstat, BYD'nin hemen yanında Toyota vardı (Edirnekapı'da), hafta sonu iğne atsan yere düşmüyordu, bir de 22 Kasım itibariyle oraya da zam geldi sanırım. Vitara giriş paket 1895, bunu bir sorayım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Gökhan Tuna yazdı:

Üstat, T-Cross Life Otomatik liste fiyatı 2227K TL, Doğuş'un stoklarında gözükmüyor, benzer bir durum Taigo için de geçerli, onun da Life liste fiyatı 2200K TL civarı. İndirimlerle bile pahalı kalıyor; yoksa Taigo'yu özellikle beğeniyorum. 

Geçen arkadaşımın eşine 1750 TL'ye aldılar T-Cross'u. Bayi ile pazarlıkta çok güzel indirimler olabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Onur Demir yazdı:

Tespit çok güzel.. 

Kullanırken; iyi ki almışım, sorun oluşunca; nereden aldık bu aracı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

dün hanımla dolaştık biz de, arabası 2 seneyi doldurunca kaşıntı tuttu tabi ne alırsanız alın en dolusunu almayın değiştirirken sıkıntı oluyor ev3 ün dolusu hoşumuza gitti bakalım zaman ne gösterecek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Keskin yazdı:

zaman ne gösterecek

haftaya bu iş çözülsün! uzun yolda deneriz

Gökhan Tuna yazdı:

senden bir :bomb: emojisi bekliyorum

:f1: bu sefer bu olsun. fronteranın yeni yüksek pillisi fena değil, ticari combo dan da ucuza satılıyor şu an . ben ona bir bakardım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Gökhan Tuna yazdı:

Ne önerirsiniz? BYD Dolphin bu kriterlere uyuyor mu acaba? Siz böyle yazınca direkt aklıma Tesla geliyor sadece; o da bütçeyi aşıyor :-) 

Sizin gönlünüz BYD' den yana. Ancak, bu markayla ilgili çok olumsuz haberler yayıldı.

İkinci el düşünmez misiniz. Hyundai grup elektrikli araçlarda çok iyi ve ikinci el değerini koruyan bir marka.

Tesla 1,9 Mio civarında bulunabiliyor.

Örnek

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-ekonomik-aile-araci-1272684396/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-elektriklinin-en-iyisi-1283959300/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Köksal Yılmaz yazdı:

Erdem in mağduriyetinden sonra son alacağım markalardan olurdu

Forumdaşımı mağdur eden markadan çöp bile almam o zaman :)

Tamer Topaç yazdı:

Sizin gönlünüz BYD' den yana. Ancak, bu markayla ilgili çok olumsuz haberler yayıldı.

İkinci el düşünmez misiniz. Hyundai grup elektrikli araçlarda çok iyi ve ikinci el değerini koruyan bir marka.

Tesla 1,9 Mio civarında bulunabiliyor.

Örnek

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-ekonomik-aile-araci-1272684396/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-elektriklinin-en-iyisi-1283959300/detay

BYD'yi elimdeki diğer alternatifler ile kıyasladığımda üstün kalıyor Tamer Bey (fiyat ve performans olarak; ancak yedek parça büyük sıkıntı). İkinci elden korkuyorum açıkcası, forumdan alıyor olsam rahat ederdim..

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Gökhan Tuna yazdı:

VW sahibi biri liste fiyatı ile satış fiyatı arasında uçurum olduğunu bilir aslında :) Taigo 1700 civarına alinabiliyor su an.

İkinci aracı B sinifi küçük bir araç düşünürdüm. Şehir içi fare gibi her yere girip cikip kolay park yeri buluyorum Clio ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

:f1: bu sefer bu olsun. fronteranın yeni yüksek pillisi fena değil, ticari combo dan da ucuza satılıyor şu an . ben ona bir bakardım 

Boşboş araba.. Qashqai PP'den sonra kimse almaz o arabayı. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Fatih Keskin yazdı:

dün hanımla dolaştık biz de, arabası 2 seneyi doldurunca kaşıntı tuttu tabi ne alırsanız alın en dolusunu almayın değiştirirken sıkıntı oluyor ev3 ün dolusu hoşumuza gitti bakalım zaman ne gösterecek

Fatih Bey benim hanım da beğeniyor EV3'ü, 2 tane alınacak diye fiyat ister misiniz? :) power buy yapalım 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bu konuda yine de full elektrikli ya da hibrit araçlar konuşulmalı.

MG4 vardı bir zamanlar revaçta. Aslında fena araba da değil ama servisi benim arkadaşı mağdur etmiş. Kılcal çatlaklardan su alan ön farı garanti kapsamına sokmadığı gibi yenisine 160 bin gibi bir maliyet çıkarmış. 

EV3 konuda lafı geçenler arasında en iyisi olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Metin Akbal yazdı:

VW sahibi biri liste fiyatı ile satış fiyatı arasında uçurum olduğunu bilir aslında :) Taigo 1700 civarına alinabiliyor su an.

İkinci aracı B sinifi küçük bir araç düşünürdüm. Şehir içi fare gibi her yere girip cikip kolay park yeri buluyorum Clio ile.

Üstat bunu biliyorum ama liste fiyatı 2205'ten 1700'e düşmesini beklemezdim; böyleyse kesin değerlendirmem lazım :-)

Clio veya Fabia'ya da karşı değilim aslında; alıcı gözle bakınca güzel alternatifler olabilirler. 

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Düşük km ikinci el neden bakmıyorsunuz? Kia EV3, Hyundai Kona, Hyundai Ionic5 gibi elektrikli modellerin 2.eline bakabilirsiniz. Özellikle Kia EV3 bakın derim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...