İçeriğe Yönlendir

Yeni Araç için Karşılaştırma ve Öneri

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek

Arabayı değiştireceğim, 4x4 otomatik suv düşünüyorum, hanım şehir içi biniyor onun haricinde ben ufak tefek köye yaylaya kamp yapacağım, mt lastik ile hafif offroad karda çamurda utandırmasın, belki ileride bi römork veya çekme karavan olabilir. 

Fotoğraflar temsilidir, bu araçları binen, bilen kim varsa her türlü yoruma ihtiyacım var, harici maks 550 bin liraya bahsettiğim sınıfta başka araç olursa onları da değerlendirebilirim. 

AE7AE8C2-731D-4A09-B5E0-A3069E670B7E.png.5ca6a75c4feca312ddc0206d95a61349.png

7E84D948-FA2A-439A-B45B-1566159ACC45.png.e2bb303961c27c88aa4aa201a8c492ef.png

F0B27481-A442-490D-9FF9-B25032508B87.png.0d7affb875f2af3e2ef00fbfc9401894.png

948A3293-7A38-44B6-8C15-095341AA18CE.png.c8a7fb6f6aa6b7582d93d00f79557947.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bunların ucuzu çok uğrarştırır, diferansiyelirn durumu enjektör vaziyeti biraz şans işi. tanıdıktan bulunursa alınır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Ama gene KİA derim. Yakıt ekonomisi açısından diğerlerinden bir tık daha iyidir. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Ebrar, kia sorento bir yıl kadar kullandım çok memnundum borç ödemek için sattım aynı arabamı bulsam geri alırım.

sorento için alabiliyorsan 2007 üzeri olan 170 lik lerde bakmakta fayda var onlarda esp var benim kullandığım 140 2005 modeldi sınırları zorlamadığım için ESP ihtiyacı hiç duymadım ancak 170 lik hem daha seri hem de yakıt bir tık diğerine göre iyi. kia için bakım çok önemli bakımsız bilmeyen usta elinde gezmiş araç yorabilir. tanıdığım bir çok kişi bakımsızları veya bilmeyen usta elinde rezil olmuş araçlar ile çok sorun yaşadı 

yaklaşık iki yıldır Sportage kullanıyorum ondan da memnunu benim konuları bir oku istersen SORENTO (O bir koreli I), SPORTAGE (O bir koreli II) fikir verecektir. bende geçen ay ilana koydum ama alıcısı çıkmadı gerçi benimde pek satma niyetim yoktu yerine alabileceğim araç için üstüne bir o kadar daha koymam lazım o bütçe de olmadığı için biraz vaz geçtim gibi.

kia konusunda sormak istediklerin olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Land konusunda bildiğim alacaksan dizel al benzinlilerde hararet yapmamışını bulmak gerek. bu işin duayeni sayın @Servet Aydın konu hakkında detaylı anlatım yapar diye düşünüyorum şaft nasıl kırılır, bu tür bir aracı olan çekici ile olan diyaloglarını lift üzerinde ne kadar kalınacağı konusunda tecrübelerini aktaracaktır. çünkü araç seni kırmak için zorluyor bizimkilere gibi buraya girmesem de olur dedirtmiyor. gir ya ne olacak çıkarsın buradan dedirtiyor. ya çıkıyorsun ya da çekici ile sanayiye gidiyorsun bizim gibi traktör çağırıp veya kenarında geçip gitmiyorsun araç seni zorluyor gir buraya zorla beni diye.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Land alacaksan 2 tane al, biri tamirdeyken diğerine binersin.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz

bir arkadaşımda hyundai tucson var, düşman başına. aracın kendi kadar para döktüler yine de çok sağlıklı değil araç.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Görkem Küçükyılmaz yazdı:

bir arkadaşımda hyundai tucson var, düşman başına. aracın kendi kadar para döktüler yine de çok sağlıklı değil araç.

yukarıda bahsettiğim olay bu bilmeyen usta içinden geçiyor aracın sonrası zor toplanmıyor. aynı durumda olan sorentolu arkadaşlarım var.

ilk sorentoyu aldığımda sağ olsun @Mert Can Üzger sayesinde Kardeşler Oto Maslak Kadem ve Erdem usta ile tanıştım o gün bu gün iki aracımda onlar dışında kimseye elletmedim. bana çok uzak olmasına rağmen kurtköyden maslağa gidiyorum. kıta değiştiriyorum usta için 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bu 3 ğnden birisi olacaksa sorentoyu alırdım. hem büyük hep sağlam. hepsi aynı yakar aşağı yukarı. landrover ise kesinlikle almazdım.

Oğuzkan Işık yazdı:

T30 kasa xtraillerde işini görebilir. 

çok konforlu ve fonksiyhonel arabadır. bende vardı. ancak motoru yetersiz. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Sorento şehiriçinde fazlaca büyük olacaktır hanım için. Ben tucson veya sportage tercih ederdim, spo nun tipi daha güzel geldiğinden ilk spo bakardım. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Lr1 hse alınacak. Hse üç kollu jant ve ön cam ısıtmalı tip olacak. Km 250-300k normal. Şehir içi 12lt, şehir dışı 6-7şt ile gezecek. Karnı üstüne oturmadığı sürece hiçbir şekilde yolda bırakmaz. Parçaları olası sorunda uygundur. Dahili webasto büyük konfor. Motor ömürlük m47d. Şanzıman Aisin jatko jf506e. At lastik takarsan şımartır. Şuraya çıkarmı denmez çıkarır. Çekiş kontrolü çok başarılıdır. Kırmak için ciddi emek harcaman gerekir. Kadın sürücü için ise ufak ve yüksek oluşu görüşü arttırır. Harman Cardon ses sistemi orjinal ana ünite varsa muazzamdır. Bagaja gömülü bass hoparlör körüğü bozulur. Tamiri kolay. Arka kapı üst çıta su alır. Söküp klipsleri silikonla takınca sorun kalmaz. Cam kriko halatları dayanıklı değil. 3-4 senede bir camcı yolu görülür. Fitilleri dolayısıyla. Düzenli temizliği yapılırsa sorun kalmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

amcam bu hafta 2000 model frelender aldı 2.0di manuel. dün aramış radyo çekmiyor dedi onu dertlenmiş dedim tek derdin o olsun boşver :D 

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Servet Aydın yazdı:

Lr1 hse alınacak. Hse üç kollu jant ve ön cam ısıtmalı tip olacak. Km 250-300k normal. Şehir içi 12lt, şehir dışı 6-7şt ile gezecek. Karnı üstüne oturmadığı sürece hiçbir şekilde yolda bırakmaz. Parçaları olası sorunda uygundur. Dahili webasto büyük konfor. Motor ömürlük m47d. Şanzıman Aisin jatko jf506e. At lastik takarsan şımartır. Şuraya çıkarmı denmez çıkarır. Çekiş kontrolü çok başarılıdır. Kırmak için ciddi emek harcaman gerekir. Kadın sürücü için ise ufak ve yüksek oluşu görüşü arttırır. Harman Cardon ses sistemi orjinal ana ünite varsa muazzamdır. Bagaja gömülü bass hoparlör körüğü bozulur. Tamiri kolay. Arka kapı üst çıta su alır. Söküp klipsleri silikonla takınca sorun kalmaz. Cam kriko halatları dayanıklı değil. 3-4 senede bir camcı yolu görülür. Fitilleri dolayısıyla. Düzenli temizliği yapılırsa sorun kalmaz.

Hem sorento hem de hali hazırda sportage kullanan biri olarak hala aklım neden  bu güne kadar lr 1 ve ya 2 almadığımda 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Land' ın kitabını Servet Abi yazar.

Diğerleri için ise, aslında çok dayanıklı ve sorunsuz araçlardır. Ancak, piyasada ne hale geldiklerini düşünemiyorum. Bu gibi araçların asıl sorunu, elden ele dolaşması ve tecrübesiz ellerden geçmesi. Tıpkı Mondeo MK3 TDCİ gibi.

Benim tavsiyem, şimdi olmasa bile ileride D4HB-197 hp Santa ya da, Sorento. Bu motor 2010 yılından beri güncel olarak üretilmekte ve satılmakta. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Kj denilince canım çekti, yaza olmazsa bende çikoyu satıp kj alayım... yedek parça konusunda sııntı yaşarmıyım bilmiyorum ama...

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Doğan Arşiray yazdı:

çok konforlu ve fonksiyhonel arabadır. bende vardı. ancak motoru yetersiz. 

2.0 dci yok muydu bunlarda?

Servet Aydın yazdı:

Abi ismini zikretmeyeceğim birileri vaktinde bana "bulaşma, Servette iki tane var aynısından, biri tamirdeyken diğerine biniyor, birincisi tamirden çıkmadan ikincisi de bozulunca benim arabayı alıyor" demişti sanki galiba kesin :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Murat Sahın yazdı:

Land alacaksan 2 tane al, biri tamirdeyken diğerine binersin.

Hiç land aldın mı kullandın mı? 

Doğan Arşiray yazdı:

lr1 mi kj mi? :)

Yolda soft arazide land açık ara. Yok ben ağaç sökerim düz duvara çıkarım tank çekerim dersen kj

Ali Gök yazdı:

amcam bu hafta 2000 model frelender aldı 2.0di manuel. dün aramış radyo çekmiyor dedi onu dertlenmiş dedim tek derdin o olsun boşver :D 

Hemde di. Aman yağ pompasına dikkat. Zayıftır di motor

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Servet Aydın yazdı:

Yolda soft arazide land açık ara. Yok ben ağaç sökerim düz duvara çıkarım tank çekerim dersen kj

Hemde di. Aman yağ pompasına dikkat. Zayıftır di motor

Ben karışmıyorum daha 1 hafta dedim senlik  değil diye anlamadı bide usta kesildi  Km 380k  bu arada 😂 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

bunların ucuzu çok uğrarştırır, diferansiyelirn durumu enjektör vaziyeti biraz şans işi. tanıdıktan bulunursa alınır

Abi km az düşük olana ciddi para istiyorlar, bi miras düşse alacağım tek araba hilux invincible. 

Mecbur bütçeme göre en temizini bulup gözümü karartacağım, bi 6 ay kadar eksikleri giderme işlerim sürer huylu olduğumdan dolayı, sonra güzel güzel bineriz. 

Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam 2 kapı imkansız, ailecek biniyorum mecbur 4 kapı olacak, yılda 6 defa rizeye gidiyorum bagaj tavan koltukların ayak kısmına kadar çakılı dolu. 

X trail mükemmel araba, koleos 5 yıl bindim aşina olduğum bi araç ama bütçemi çok aşıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Ben sizlere danışıyorum. Eski yazılarınızı okuyorum. Mesela CR-V sorduğumda Servet bilir dediler. Senin eski mesajlarını okudum, merak ettiklerimin cevabını aldım. Jeep modelleri için Doğan hocanın yazdıklarını okuyorum. 2.5 V6 Ford için Çabiye sordum, alma demişti.

Land sorduğumda (2.0 TDI olandı) aldığım cevap buydu. 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Sermet Gündoğdu
    • Levent GÖKER
  • Yeni Oluştur...