Mustafa Erkan 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Ali Gök yazdı: Bu motorda yağ pompası kronik bişeymi ? Çevremde bu motora sahip 2 araç sahibi ( biri focus digeri citroen ) 180 000 km civarinda yağ pompası nedeniyle motor yedi. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ali Gök yazdı: Bu motorda yağ pompası kronik bişeymi ? bence değil araç aslın da önceden haber veriyor takırdayarak çalışmaya başlıyor aracını dinleyen biri sesi ayırt edebilir 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 13 saat önce Paylaş 13 saat önce 40 yıl da geçse yakışıklı araba. Şimdi ki ördek gagalı araçlardan iyice sıkıldım. 2 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Hayırlı olsun, güzel anılarınız olsun inşallah. D2 motorlu V50 kullanıyorum, sizin aracın SW kasası yani. Aklınıza takılan bir soru / sorun olursa bildim dahilinde yardımcı olurum 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Bu o zamanki sedan Focus'la aynı şasi değil mi? Ya da motorları mı aynıydı? 2 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Motor ve şase altyapısı aynı diye biliyorum 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Hayırlı uğurlu olsun. Tekeri düz bassın İnşallah. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Berk 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Herkese çok çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için. Gerçekten bazı noktalarda değinildiği gibi hem hantallık, hem de önceki araçlarımın kağıt inceliğinde olması alışma sürecine soktu beni. Şimdilik aklımda iki tane nokta var, birincisi maalesef VIDA yazılımına bağladığımızda park sensörünün dördü de hata veriyor, ne yaptıksa olmadı. Usta dördü birden pek hata vermez, muhtemelen park sensör beyni ile ilgili bir sorun var dedi. Demetevler'de bir Volvo elektrik ustası önerildi ona götüreceğim. Diğeri ise şanzıman yağını değiştirip değiştirmemek konusu, onun için de forumda okuma yapıyorum eski konulardan. DPF'i iptal değil, ADM sıvısı ekleyin arızası alıyoruz ama bu arıza kodunu geçici vermiş, Akü'nün yanlış olmasından olabilir diye konuştuk, gözüm orada olacak önümüzdeki 3-5 bin km de. Ek: Bir de jant takımı bakıyorum kışlık lastikler için. Üzerinde 17 var, 15 almayı düşünüyorum hem maliyet etkin olsun diye hem kış olduğu için. Kara jant üzeri kapak mı yoksa çıkma orijinal 15-16 takım hangisi uyguna gelirse ona bakacağım. 10 bine orijinal Volvo marka bir set buldum, belki onu alırım. Kışlık lastik için ise önerilere açığım, özellikle Dikmen yokuşları ve hayatının 27 senesini yıllık ortalaması 23 derece sıcaklıkta geçirmiş biri olarak (aklımda TS870 var). Mustafa Erkan yazdı: Hayırlı olsun. Güzel günlerde güle güle kullanın. Beğendiğim yakışıklı bir araç. 1.6 dizel ve 195.000 km de olması nedeniyle YAĞ POMPASINA dikkat edin. Mümkünse yağını değiştirmeden önce YAĞ POMPASİ nı degiştirin. Mutlaka ama mutlaka YAĞ POMPASİNİ değiştirin. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, aslında bu benim kafamdaki bir soru işaretinin çözümü olabilir. Araç 140binde motor yemiş, bunu ekspertizde gördük. Galeri ile konuştuğumda bana kitapçıkların içinden kayıtları çıkardı, motoru yapan servis daha önceden araştırdığım ve kendime kafa yapısı olarak en uygun gördüğüm servis olduğu için aracı aldım. Sonrasında hikayesini dinlemek için ustaya gidip konuştum. Araç yetkili servise gitmiş, o tarihte fiyat çok yüksek gelince önerecekleri bir usta sormuşlar, yetkili servis de yeni oradan ayrılan bu ustayı önermiş, araç sahipleri de getirip burada komple motor yaptırmışlar. Usta sadece OEM ürün kullandığı için güvenim tam, ama kayıtlarda bu olayın gelişimini öngörebileceğim bir arıza silsilesi bulamamıştım, sebep muhtemelen bu. Gözüm bu konunun da üzerinde olacak, daha önceki okumalarımda hiç bunla ilgili bir şey duymamıştım. Tekrar çok teşekkür ederim. 37 dakika önce tarihinde Hakan Berk tarafından düzenlendi Lastik-jant konusu Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Bir sensör bozuksa tümü kapanır. Beyin filan sakın dalmayın Yorum bağlantısı
Hakan Berk 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Servet Aydın yazdı: Bir sensör bozuksa tümü kapanır. Beyin filan sakın dalmayın Ben de böyle düşündüm, anlamadım bir türlü. Açıp tüm tesisata baktık beraber kablolar falan yerinde. Bir bakayım şu elektrik ustası ne diyecek, yine burada sizlere sorarım Yorum bağlantısı
Recommended Posts