Ubeyde ORAL 8 dakika önce Paylaş 8 dakika önce Merhaba arkadaşlar, 2014 model Hyundai i20 1.2 D-CVVT aracımı ağır bakıma sokacağım. Araç 115.000 km’de ve aktif olarak kullanıyoruz. Hem fark ettiğim sorunları hem de ağır bakımda yapılması gerekenleri göz önünde bulundurarak sizden fikir, fiyat ve usta önerisi almak istiyorum. Mevcut Sorunlar: Sağ arka tekerden tok bir “lok” sesi geliyor. Ön takımda sağa/sola dönüşlerde ve kasisten geçerken ses var. Ayrıca kasisten geçerken araç sanki bir boşluğa düşüp sonra tekrar yola tutunuyor gibi. 1 veya 2. viteste sert kalkışlarda araç tekleme yapıyor (sadece gazda). Gazda araç dalgalanma yapıyor (rölanti ve normal gidiş). Benzinde bu sorun yok. Direksiyon 90 km civarında çok fazla titriyor. Araç düz yolda sağa/sola çekmiyor. Bir tanıdık direksiyon kilitleme mekanizmasından kaynaklı olabileceğini söyledi. Bir defaya mahsus, D-100’de 60-70 km hızda giderken araç aşırı titredi (direksiyon değil, tüm aksamlar). Durup 1 saat sonra tekrar hareket ettim, sorun tekrarlamadı. Bunların dışında rutin ağır bakım işlemleri de yapılacak. Sorularım: Bu sorunlar için nelere dikkat etmeliyim? Ortalama masraf ne olur? Kocaeli bölgesinde önerebileceğiniz usta var mı? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts