İçeriğe Yönlendir

İnternet Wifi de Var , Ethernette Yok.


Metin Mankal

Recommended Posts

Metin Mankal

Herkese merhabalar. Bilgisayarım masaüstü. Dün aşama kadar hiç sorun yoktu. Akşam mutfaktaki prizden dolayı sigorta attı. Bilgisayar da açıktı. Sonrasında açtığımda bir 5 dakika kadar sorun yoktu. Sonra internet gitti. Sağ alt köşede var görünüyor ama yok. Sorunları algılamada geçerli DNS bulunamadı yazıyor. Telefonlar gayet güzel çalışıyor. Wifi de sıkıntı yok. Ethernet kablosunu değiştirdim yine aynı. Ethernet sürücüsünü kaldırıp güncelledim yine aynı. Derdi nedir bu aletin. Umarım  ethernet filan yanmamıştır.  

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Modemin ethernet portu yanmış olabilir. Diğer düşük ihtimal de bilgisayarın etherhet portu dalgalanma sonrası kendini korumaya almıştır ancak gerçekten düşük. Öncelikle DNS flush yaparak bilgisayara her şeyi unutturalım. 

Başlat>Çalıştır yolundan cmd yazın ve yönetici olarak çalıştırın. Sonra açılan ekrana (ethernet bağlı şekilde) Mevcut IP adresini serbest bırakmak için ipconfig /release yazıp Enter'a basın. Daha sonra yeni bir IP adresi almak için ipconfig /renew yazın. Son olarak DNS önbelleğini temizlemek için ipconfig /flushdns yazın.

 

Eğer bu şekilde düzelirse sorun yazılımsal bir hatadır. Eğer modemin LAn ışığı ve kasanın Lan ışığı yanıyorsa korkmayın, parçalarınız sağlam. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)

1.Başlat menüsünün arama çubuğuna sol alt köşedeki ' cmd ' yazıp Enter'a basın.

 2. Komut İstemi'ne ' ipconfig /flushdns ' yazın ve Enter'a basın

Deniz ile aynı zamanda yazmışız

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Haşmet Güngör yazdı:

1.Başlat menüsünün arama çubuğuna sol alt köşedeki ' cmd ' yazıp Enter'a basın.

 2. Komut İstemi'ne ' ipconfig /flushdns ' yazın ve Enter'a basın

Deniz ile aynı zamanda yazmışız

amazon.com.tr enter

bilgisayar kategorisi enter

yeni bilgisayar al enter

ödeme enter

 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Kasanın da modeminde Lan ışıkları yanıyor. Ip otomatik alıyor bilgisayar. Daha doğrusu aldığımdan bu yana hiç bir ayarıyla oynamadım. Şu an bilgisayarın yanında değilim. Akşam dediklerinizi yapayım bakalım.

Çok teşekkürler.

Doğan Arşiray yazdı:

yeni bilgisayar al enter

Daha bir sene olmadı 

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Prizdeki vukuat ne? Toprağa faz mı değdi? Akım sigortası mı attı kaçak akım mı

Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Mehmet Göktürk yazdı:

Prizdeki vukuat ne

Prizde sıkıntı yok. Eşim fritözü takınca sigorta attı. Sorun fritözdeymiş.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Lan kartına bir şey olmuş olabilir. Hariciyse ve sorun halen çözülmediyse onu değiştirin pahalı değildir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...