İçeriğe Yönlendir

Yeni Renault Clio (6. Nesil)

Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

Cem Dilmen

İlk defa bir Clio gözüme güzel göründü. Bence güzel olmuş. LPG ve 1.2 TCE çok satar diye düşünüyorum. Hibrit gereksiz pahalı olacaktır muhtemelen. Vergi diliminden dolayı.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Euro Ncap' den 4 yıldız almış

https://www.euroncap.com/en/results/renault/clio/59039

çok güzel örnek bu, listeye bakınca buna 2-3 airbag daha taksa reklama 5 yıldızla çıkar veya üst donanımdao aribaglar takılmış olacak ise o 5 yıldız alır, yani yekten yıldız sayısı herşey demek değildir. 5 yıldız alanın da 4 ten çok mekanik koruma sağladığı algısı var.

artık bu testler de elektroniksiz teste de girmeli, mekanik gövde dayanımı da sıraya dizilmeli 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

çok güzel örnek bu, listeye bakınca buna 2-3 airbag daha taksa reklama 5 yıldızla çıkar veya üst donanımdao aribaglar takılmış olacak ise o 5 yıldız alır, yani yekten yıldız sayısı herşey demek değildir. 5 yıldız alanın da 4 ten çok mekanik koruma sağladığı algısı var.

artık bu testler de elektroniksiz teste de girmeli, mekanik gövde dayanımı da sıraya dizilmeli 

Kemer ikaz sesi :fiuw:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Kemer ikaz sesi :fiuw:

anfiye bağlasak ?

pilli porşların gaz pedalını anfiye bağlayınca sorun yok ama 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

anfiye bağlasak ?

pilli porşların gaz pedalını anfiye bağlayınca sorun yok ama 

O Porş

Aklıma gelmişken dinleyelim :drinks:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Tasarim güzelde aşırı girintili çıkıntılı bölgeler aracı yikarken biraz ugrastiracak gibi duruyor. Özellikle ilk makyajda ön farlara bir el atarlar gibi. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Metin Akbal

Fiyatlar belli oldu :) Kampanya güzel olsa da fiyat bayağı bir fazla :)

1200xauto.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

1800 liraya kiliyo mu alınır arkadaş... :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Hasan Karabekiroglu yazdı:

1800 liraya kiliyo mu alınır arkadaş... :D 

Belki VW gibi yapar 600 bin indirimli alırız :D

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki

Bu fiyatlarla satamazlar. Muhtemelen önceki kasa clioları eritmek için bilinçli olarak fiyatını yüksek tuttular. Ayrıca Renault'ta şöyle bir şey gözlemledim. Son zamanlarda çıkardıkları modellerle kendi misyonunu unutmuşa benziyorlar.

Sen Renault'sun senin amacın dar,orta gelirli gruba araç üretmek ve bu sayede çok satıp sürümden kazanmak.

Ama bakıyoruz b segment clioyu sanki çok matah über konforlu premium araçmış gibi lanse ediyorlar :)

Avrupa'da bile yeni clio fiyatları yüksek bulunmuş, forumları internet yorumlarını incelerseniz eleştirileri görebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Bu arabada motor şanzıman olarak yeni bir şey göremedim

Benzinli araba işte 100 yıldır falan aşağı yukarı aynı:)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Onur Demir yazdı:

Elektrikli haricinde menzil reklamı yapanları da anlamıyorum.

Menzille ilgili sorun zaten sadece Elektrikli ile ortaya çıktı. insanlar şarjla zaman kaybetmeden kaç km gider kaygısı yüzünden tercih etmiyor yada zorlanıyor. 

LPG ile 1500km gitsen ne olur 300km gitsen ne olur, 5dk da doluyor zaten. 

LPG hile yapmaya uygun olduğu için her yerde aynı kalite bulunmuyor. Özellikle şehir merkezleri dışındaki istasyonlarda hem LPG kötü hem de pahalı. 

Bu açıdan bakınca LPG de uzun menzil sunulması güzel bir şey.

Kullandığım LPG li aracın menzili 300km falan, bagaj alanını öldürmeden daha fazla menzil seçeneği olsam hemen uygulatırım. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Darbaz yazdı:

Bu arabada motor şanzıman olarak yeni bir şey göremedim

Ne bekliyordun ne olmadı mesela :)

Ben şunu beklerdim Renault motorlu Mercedes varda Mercedes şanzımanlı Renault neden yok :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Metin Akbal yazdı:

Ben şunu beklerdim Renault motorlu Mercedes varda Mercedes şanzımanlı Renault neden yok :)

Çünkü mercedes şanzıman üretmiyor

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Yeni bir motor yeni bir şanzıman beklerdim. Clio V daha yenilikci idi bence. Tce 1.0 ve tce 1.33 gibi motorlar x tronik 2 otomatik şanzıman ve getrat edc şanzımanlarla gelmişti.  Yeni modelde pek yenilik yok. Yeni Kaporta ve ekranlı kokpit olması cezbetmedi. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İlkay Başaran yazdı:

Çünkü mercedes şanzıman üretmiyor

Bilmediğimden soruyorum G-Tronic?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Metin Akbal yazdı:

Bilmediğimden soruyorum G-Tronic?

Mercedesin işte :crazy:

(Ben zf kullanıyor zannediyordum kamyonlarda mesela zf var. Axor actros vs)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...