İçeriğe Yönlendir

Harici Parça

Gökhan DOĞAN

Recommended Posts

Gökhan DOĞAN

Merhabalar herkese , 2001 model Accent 1.5 benzin LPG li otomatik vites araca sahibim. Aracimdan genel olarak çok memnunum fakat yüksek rakımlı bölgede yaşadığımdan aracında otomatik vites olması sebebiyle rampalarda çekiş sorunu yaşıyorum. Bu sorun dışında hiç bir problemim yok. Facebookta Hyundai gruplarında çokça fazla karşıma çıkan bir aparat oldu. Bu aparatin ismi tam olarak ne olduğunu bilmesemde  "divizör, türbülatör" adı veriliyor. Bu malzeme hava filtresi ile gaz kelebek boğazına takılan borunun içine takılıyor. Rivayetlere göre bu malzeme performansa etki edip aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlıyor. Biraz araştırdım bazı üniversitelerde resmi olarak onaylamış. Kullanicilarda durumu doğruluyor performansa etki ettiği konusunda. Dönen bir malzeme değil sabit şekilli bir ürün böyle bir etki edebilir mi? Yine rivayetlere göre emilen havayı daha basınçlı şekilde yanma odasına aktarıyormuş. Benim muzdarip olduğum konuda bu parça faydalı olabilir mi sizin düşünceleriniz nelerdir teşekkür ederim.

FB_IMG_1764418594473.jpg

FB_IMG_1764418612061.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ayrıca mühtemelen sabit ayarlı bir lpg sistemizin var, yükseldi kazandıkca deniz seviyesinde yapılan ayar motorunuzu boğuyor. İrtifa artıkca oksijen yoğunluğu azalır. Bura olası türkiye karayolu gecitlerinde arabanın benzin ve lpg de tahmini ürettiği beygirleri hesaplattım. 

Lokasyon / Rota Örneği Ortalama Rakım (m) Benzin Tahmini Güç LPG Tahmini Güç Sürüş Hissiyatı
İstanbul / İzmir / Antalya (Sahil) 0 - 50 m 102 HP 97-98 HP Fabrika verisine en yakın, araç atik.
Balıkesir / Aydın Otobanı 150 - 200 m 100 HP 95 HP Kayıp hissedilmez.
Bilecik Rampaları / Manisa Sabuncubeli 600 - 700 m 95 HP 90 HP Yüklüyseniz vites düşürme isteği başlar.
Bolu Dağı Tüneli Girişi 850 - 900 m 93 HP 88 HP 5. vites zorlanmaya başlar, 4. vites ister.
Ankara (Şehir Merkezi) 900 - 950 m 92 HP 87 HP Araç artık %10 güçsüzdür. Gaz tepkisi yumuşar.
Pozantı - Akıncı Otoyolu (Toroslar) 1.100 - 1.200 m 89 HP 84 HP Kritik Eşik: 1.5 motor burada 1.2 motor gibi davranır.
Sivas / Kayseri Yolu 1.200 - 1.300 m 88 HP 83 HP Sollamalarda dikkatli olunmalı, devir yüksek tutulmalı.
Sertavul Geçidi (Konya-Mersin) 1.650 m 85 HP 79 HP Ciddi güç kaybı. Klima açıksa kapatılmalı.
Erzurum Şehir Merkezi 1.900 m 82 HP 76 HP Araç, orijinal gücünün %20-25'ini kaybetmiştir.
Sakaltutan / Kop Dağı Geçidi 2.100 - 2.400 m 78 HP 72 HP En Zorlu Şart: Araç tam gazda bile isteksizdir. Rampalarda 2. veya 3. vitese mahkumsunuz.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Gökhan DOĞAN
  • Yeni Oluştur...