İçeriğe Yönlendir

Harici Parça

Gökhan DOĞAN

Recommended Posts

Gökhan DOĞAN

Merhabalar herkese , 2001 model Accent 1.5 benzin LPG li otomatik vites araca sahibim. Aracimdan genel olarak çok memnunum fakat yüksek rakımlı bölgede yaşadığımdan aracında otomatik vites olması sebebiyle rampalarda çekiş sorunu yaşıyorum. Bu sorun dışında hiç bir problemim yok. Facebookta Hyundai gruplarında çokça fazla karşıma çıkan bir aparat oldu. Bu aparatin ismi tam olarak ne olduğunu bilmesemde  "divizör, türbülatör" adı veriliyor. Bu malzeme hava filtresi ile gaz kelebek boğazına takılan borunun içine takılıyor. Rivayetlere göre bu malzeme performansa etki edip aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlıyor. Biraz araştırdım bazı üniversitelerde resmi olarak onaylamış. Kullanicilarda durumu doğruluyor performansa etki ettiği konusunda. Dönen bir malzeme değil sabit şekilli bir ürün böyle bir etki edebilir mi? Yine rivayetlere göre emilen havayı daha basınçlı şekilde yanma odasına aktarıyormuş. Benim muzdarip olduğum konuda bu parça faydalı olabilir mi sizin düşünceleriniz nelerdir teşekkür ederim.

FB_IMG_1764418594473.jpg

FB_IMG_1764418612061.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Ayrıca mühtemelen sabit ayarlı bir lpg sistemizin var, yükseldi kazandıkca deniz seviyesinde yapılan ayar motorunuzu boğuyor. İrtifa artıkca oksijen yoğunluğu azalır. Bura olası türkiye karayolu gecitlerinde arabanın benzin ve lpg de tahmini ürettiği beygirleri hesaplattım. 

Lokasyon / Rota Rakım (m) Benzin Gücü (HP) LPG Gücü (HP) Motor Durumu & Beklenti
İstanbul / İzmir / Antalya 0 m 102 HP 98 HP Motor tam kapasite çalışır.
Balıkesir / Aydın Otoyolu 200 m 100 HP 96 HP Kayıp hissedilmez.
Manisa Sabuncubeli 650 m 95 HP 91 HP Hafif bir isteksizlik başlar.
Bolu Tüneli / Ankara 900 m 93 HP 88 HP 100 beygirin psikolojik sınırı altına düşülür.
Pozantı (Toroslar) 1.150 m 90 HP 86 HP Motor %12 güç kaybetmiştir.
Sivas / Kayseri 1.250 m 89 HP 85 HP Gaz tepkileri yumuşar.
Sertavul Geçidi 1.650 m 85 HP 80 HP Motor 1.3 araç gücüne geriler.
Erzurum 1.900 m 82 HP 78 HP Ciddi oksijen azlığı.
Kop Dağı Geçidi 2.400 m 77 HP 73 HP Limit: Motor %25 güç kaybetmiştir.
tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN
Ali Darbaz yazdı:

Ayrıca mühtemelen sabit ayarlı bir lpg sistemizin var, yükseldi kazandıkca deniz seviyesinde yapılan ayar motorunuzu boğuyor. İrtifa artıkca oksijen yoğunluğu azalır. Bura olası türkiye karayolu gecitlerinde arabanın benzin ve lpg de tahmini ürettiği beygirleri hesaplattım. 

Lokasyon / Rota Rakım (m) Benzin Gücü (HP) LPG Gücü (HP) Motor Durumu & Beklenti
İstanbul / İzmir / Antalya 0 m 102 HP 98 HP Motor tam kapasite çalışır.
Balıkesir / Aydın Otoyolu 200 m 100 HP 96 HP Kayıp hissedilmez.
Manisa Sabuncubeli 650 m 95 HP 91 HP Hafif bir isteksizlik başlar.
Bolu Tüneli / Ankara 900 m 93 HP 88 HP 100 beygirin psikolojik sınırı altına düşülür.
Pozantı (Toroslar) 1.150 m 90 HP 86 HP Motor %12 güç kaybetmiştir.
Sivas / Kayseri 1.250 m 89 HP 85 HP Gaz tepkileri yumuşar.
Sertavul Geçidi 1.650 m 85 HP 80 HP Motor 1.3 araç gücüne geriler.
Erzurum 1.900 m 82 HP 78 HP Ciddi oksijen azlığı.
Kop Dağı Geçidi 2.400 m 77 HP 73 HP Limit: Motor %25 güç kaybetmiştir.

Görüntü karanlık Ali bey

Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN

Aracın orijinali 102 HP iken Erzurum ve LPG li hali ile 78 HP alıyorum. Otomatik olması münasebetiyle rampalarda bayilmamız gayet doğal. Emeğinize sağlık 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Gökhan DOĞAN yazdı:

Aracın orijinali 102 HP iken Erzurum ve LPG li hali ile 78 HP alıyorum. Otomatik olması münasebetiyle rampalarda bayilmamız gayet doğal. Emeğinize sağlık 

Aslında teker gücünüz çok daha düşükte üzülmeyin diye o tabloyu paylaşmak istemedim. Arabanızdaki tork konverter yüzünden Wheel Power aşırı düşüyor. Burada sadece kranktan aldığınız gücü yazdım. %15-20 daha az güç tekere ulaşıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   3 kullanıcı

• Gökhan DOĞAN
    • Selim Bilgin
    • Cem Işık
  • Yeni Oluştur...