Azad Mirzade 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Herkese merhaba, Bu ilk kazam, ilk olması sebebiyle hem kıymetli hemde öğüt verici olduğunu düşünüyorum. Zira yerde kıvranırken paramedik abi alışkınsındır sen dediğinde, yok bu ilk kazam ben düzgün kullanırım demiştim Sabah 11 gibi köprü yoluna girdim, mecidiyeköy tarafına geçeceğim emniyet şeridinden ilerliyorum haliyle, motosikletin verdiği anlamsız bir kullanım hakkı, yapacak bir şey de yok, bütün motorcular duran trafikte emniyet şeridi kullanır. Hızım 30-40 belki 50 ama genelde yavaş. Kaza yeri, https://www.google.com/maps/@41.0299556,29.0457956,3a,81.5y,8.6h,82.45t/data=!3m7!1e1!3m5!1ssLk-HrdGTAGe72ZPQAdV1w!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D7.548539247950515%26panoid%3DsLk-HrdGTAGe72ZPQAdV1w%26yaw%3D8.599225434310945!7i13312!8i6656?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTEyMy4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D Bakın sağda otobüs yolu var, emniyet şeridi gibi bir şey ama sadece otobüsler girebilir oraya, devamı da zaten otobüs durağı sonra tekrar köprüye bağlantı. O yola şu ana kadar hiç kimse girmemişti, otobüs polis vs hariç. Aynadan hem arkama bakıyorum, hem önüme bakıyorum. Aynaya baktım önüme baktım derken önümde bi araç belirdi bi anda, sağa doğru çaprazlama bu şeride girmiş, kırmızı ışıkları yanıyor, fren yapıyor belli ki bir yandan da, ilerlese yine sorun yok. Yola girişi de 1 saniye muhtemelen çünkü gözüm hep önde ama aynaya baktığım sürede önüme girivermiş. Aramızda 2-3 metre mesafe ya var ya yok, fren yapmak istedim, her halükarda çarpışacaktık, bunu zihnimde kurdum, kaza olacağını bildim diyelim. ama bi yanda kontra yaptım sağa doğru, sıyrılırım belki diye, aracın sağına doğru girdim, ancak orda araçla temas ettik ve kontrolü kaybettim, kontrolü kaybedince gözlerimi kapattım, artık Allah ne verdiyse diye düşündüm. Ekipmanlarım: kask, kanuna uygun eldiven, koruyucu mont, dizlik. kalın dechatlon botu (ayağım daha önce sakat olduğu için motorcu botu giyemiyordum) Ekipmanların fotolarını da paylaşacağım. Neyse Allah ne verdiyse diye düşündüm ve gözlerimi kapattım, o an bi beyin sarsıntısı geçirdim sanıyorum, yuvarlandığımı sürüklendiğimi ve fırfır döndüğümü filan hatırlıyorum hayal meyal, o 3-4 saniyede şöyle başka alemlere de gittim geldim bi, hareket durunca gözlerimi açtım, bariyerin altındaydım, yolun dışına bi tık çıkmıştım. sağ ayağımda inanılmaz bi sancı var. Bağırıyorum: 'Allahımm o kadar dikkatliyim, neden oldu bu kaza!! ' diye. Bu arada Zafer Akçayın videolarını izlemiş çok dikkatli kulanan bir motorcuyumdur ama olunca oluyor işte onu da anlamış olduk Bi yandan da acıyı hissettim tabii, sağ ayak bileğimde çok şiddetli, dizimde ise bir tık daha hafif bir ağrı, ama dizimi ayağımı bileğimi oynatabiliyorum. Dedim neyse çok kıpırdama. Sol kolum ve göğsümde de sancı var. Konuştukça batıyor gibi kaburgalar, 20 dakikada geldi ambulans. Haydarpaşa numuneye gittik tam kontrol, sağ ayak bilek kırılmış, kalan yerlerde ezilme vs var. Alçı ve atele alıp yolladılar 5 gün sonra gel bakalım diye. Şu anda evde yatıyorum Bu kazayı bir nişane olarak diğer kazalarımın yanına ekliyorum, verilmiş sadakam varmış tek kırıkla atlattım. Gözlerimi ilk açtığımda organlarıma bir şey oldu mu acaba tribine girmiştim yalan yok. Bu arada Allah herkesi kazadan beladan korusun, hepimizin çoluğu çocuğu var. Ancak kaza yapmak hayata dair pek çok çakramı da uyandırdı, biraz daha farklı yaşayacağım bundan böyle. Motosiklette bir şey yok çantamdaki kindleıma da bir şey olmamış, bunlara çok sevindim. https://share.icloud.com/photos/0e59YI_q_ObE0JCW5uPozP0rg 5 saat önce tarihinde Azad Mirzade tarafından düzenlendi 1 7 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Sani Gerşon yazdı: Çok geçmiş olsun. Son olur inşallah. Özel sürüş eğitimi alıp tekrar binicem, inş son olur 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Geçmiş olsun. Allahtan bu kadar ile atlatmışsınız. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Sırayla gidelim; Geçmiş olsun Azad. Allah korusun ve acil şifalar. Hep kazalarda bir anda oldu deriz. Aslen takip tedbir risk öngörü eksikliği olan. Zafer asla izlenmemeli. Kazaları zihne sokarak müşteri çekiyor. zihin kötüye odaklanıyor; bakınız benim kaza. Eğitim iki tekeri sürmeyi öğretmiyor. 10 km hız üstünde motor devrilemez, ama ne yöne kaçacak biz biliriz. Eğitim alınmadan yolda milyon km'nin bir hükmü yok 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce geçmiş olsun. vesile ile iyileşince beni o paramedik ağbiyi ziyaret etmekten kimse alıkoyamazdı. 1 1 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Servet Aydın yazdı: Sırayla gidrlim; Geçmiş olsun Azad. Allah korusun ve acil şifalar. Hep kazalarda bir anda oldu deriz. Aslen takip tedbir risk öngörü eksikliği olan. Zafer asla izlememeli. Kazaları zihne sokarak müşteri çekiyor. zihin kötüye odaklanıyor; bakınız benim kaza. Eğitim iki tekeri sürmeyi öğretmiyor. 10 km hız üstünde motor devrilemez, ama ne yöne kaçacak biz biliriz. Eğitim alınmadan yolda milyon km'nin bir hükmü yok Servet abi eğitim almalı mı almamalı mı o kısmı anlamadım. Her şey bi anda gelişiyor zaten aracı farkedince ben fren yapmak istedim, benim kontra yaptı, çapışma olmadı ama temas olunca dengemi kaybedip sürüklendim. Senin kaza asıl oldu abi? Çağlar Bayur yazdı: geçmiş olsun. vesile ile iyileşince beni o paramedik ağbiyi ziyaret etmekten kimse alıkoyamazdı. Yok ya iyi bi arkadaştı sağolsun çok yardımcı oldu Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çoook geçmiş olsun. Önemli olan ders çıkarmak, düşmeyi bile öğrenmeliyiz ekipmanlar yeteri kadar görevini yerine getirmiş,son olsun inşallah. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Azad, evin orada dönel kavşağa yaklaşıyorum, zaferin videoda işte viraja şöyle girin filan yoksa kaza olur gibi bir video anlatımı zihnimde. İyi de videoyu düşünene kadar adaya giriş hızın ne, hangi konumdan girdin, ada içinde kim bar kim yok bakma; sağa eğimli adanın en içinden teker basmayan yerden dön motor vıjjjt kaysın sağa sende kaldırıma. Omuz gitti diz gitti 1 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Geçmiş olsun tekrardan. Telefonda polis abinin yerde yatarken zorla alkolmetreye üflettirdiğini söylemiştin. Sanki kandan bakılamayacakmış gibi.. Halden anlayanlara denk gelmek lazım bazen... 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 47 dakika önce Paylaş 47 dakika önce Çok geçmiş olsun, son kazan olur umarım Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 41 dakika önce Paylaş 41 dakika önce Geçmiş olsun. Araçların sağından solundan çok tehlikeli çünkü farketmeden sağa sola kaçıyoruz tepki zamanı gelene kadar motorcu tehlikeye zaten giriyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 dakika önce Paylaş 20 dakika önce Çok geçmiş olsun, kaza olur, adı üstünde kaza, trafikte en basit korunma yöntemi yol ayrımlarında sapaklarda falan araç yanında yada yakınında olmamak kaçamıyorsun, konumunu hızını buna göre ayarlamak şart, tabii insanız, demek kolay ama her zaman aklımızda olmuyor, bu olaylarda tam bu anı buluyor zaten, sağdan soldan geçerken çok dikatli olmak lazım ve ne yazıkki motorsiklet denen alet görünmez bir makina... Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 13 dakika önce Yazar Paylaş 13 dakika önce Servet Aydın yazdı: Azad, evin orada dönel kavşağa yaklaşıyorum, zaferin videoda işte viraja şöyle girin filan yoksa kaza olur gibi bir video anlatımı zihnimde. İyi de videoyu düşünene kadar adaya giriş hızın ne, hangi konumdan girdin, ada içinde kim bar kim yok bakma; sağa eğimli adanın en içinden teker basmayan yerden dön motor vıjjjt kaysın sağa sende kaldırıma. Omuz gitti diz gitti Servet abi güldüm hakkını helal et ne demek istediğini çok iyi anladım kesinlikle çok haklısın. Ali Cihangiroğlu yazdı: Çok geçmiş olsun, kaza olur, adı üstünde kaza, trafikte en basit korunma yöntemi yol ayrımlarında sapaklarda falan araç yanında yada yakınında olmamak kaçamıyorsun, konumunu hızını buna göre ayarlamak şart, tabii insanız, demek kolay ama her zaman aklımızda olmuyor, bu olaylarda tam bu anı buluyor zaten, sağdan soldan geçerken çok dikatli olmak lazım ve ne yazıkki motorsiklet denen alet görünmez bir makina... Kesinlikle Ali abi, o kadar dikkatliyim ki, o kadar dikkate rağmen bir anda olanlar oldu, refleksler kontra yaptı da arabanın sağına geçip devam ettim temasla düştüm, yoksa direk kapısına da gümleyebilirdim. Öyle araba kullanırken dikkat edeyim motorculara diyorum ama bazen öyle yerlerden fırlıyorlar ki. Yorum bağlantısı
Recommended Posts