Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Azad Mirzade yazdı: Servet abi güldüm hakkını helal et ne demek istediğini çok iyi anladım kesinlikle çok haklısın. devamı var ya, sonraki gün oradaki bir tükkana gidiyor, sohbet arasında, geçen de birisi şu kavaşağa gldi vıjjttt kaydı gitti yerde kaldı diyorlar, heeee o bendim diyor.... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Kardeşim geçmiş olsun. Kaza tutanağı çıktı mı ? Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun inşallah 🤲 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce (düzenlendi) Azad Mirzade yazdı: Kesinlikle Ali abi, o kadar dikkatliyim ki, o kadar dikkate rağmen bir anda olanlar oldu, refleksler kontra yaptı da arabanın sağına geçip devam ettim temasla düştüm, yoksa direk kapısına da gümleyebilirdim. Öyle araba kullanırken dikkat edeyim motorculara diyorum ama bazen öyle yerlerden fırlıyorlar ki. hiç sorma, bunlar olacak diye korkmuyor değilim ama meret zevkli be arkadaş neyse, son kazan olur inşallah... al tamda Zafer hoca yeni video yüklemiş... 11 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Kardeşim geçmiş olsun. Kaza tutanağı çıktı mı ? yok abi bekliyorum hala. ama bi polis arkadaş baktı, bana da kusur yazmışlar, malum emniyet şeridi hikayesi. 20 tane avukat aradı nerden alıyorlar numarayı, yaralandığım için mahkeme gakguk gerçi kaza yaptığım çocuk daha bugün yazdı bana abi nasılsın diye, ben daha erken hastaneye gelir bi geçmiş olsun diler diye bekledim. arar filan diye. sadece instadan mesaj atmış, eşim kanser onunla ilgileniyorum filan demiş. bakalım rapor çıksın da biz de insanız duruma göre bakıcaz artık. 1 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çok geçmiş olsun. TR de motora binilmez, hele İstanbul'da.... Satın motoru, sevenlerinizi sevindirin. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Allah Korusun Kaza bu olur aslında gelecek olandan kaçılmıyor kimi Kader kimi Şans der olacak olan oluyor. Ben genç yaşlarda Mobiletle başladım sonra 250 cc 2 silindir Vitesli motosikletim oldu herkes araba alirken ben o zamana göre iyi paraya motosiklet almıştım.Bir deyiş vardı o zamanlar Kaza yapmamış motorcu yoktur henüz kaza yapmamış Motorcu vardır derlerdi.Benzin aldıktan sonra istasyonda motosikleti ayağımın üzerine yatırdığım olmuştu. O dönemler ne kask ne ehliyet nede koruma vardı.Ben hız yapmam yapabildiğim kadar kurallara uyarım sonuçta insanım bazen hatada yapabiliyorum.250 cc geçince ilk işim motosiklet ehliyeti alıp kasko yaptırmak olmuştu.O motosikleti sattıktan sonra bıraktım. Şimdi dönüp bakınca iyiki almışım diyorum harika hatıralar biriktirmişim.Hep içimde mutlu alanımda kalacaktir.Aslına baksan topu topu 250 cc Hyosung Naked ! ama Hiç bir aracım o motosikletin yerini tutmadı verdiği hazzı vermedi. Tekrar Geçmiş Olsun Allah Cümlemizi Beterinden Korusun. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 2 saat önce Paylaş 2 saat önce çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Geçmiş olsun Senden 1 gün önce bende kimseye temas bile etmeden, yatırıp düşürmeden sağ diz kaslarının bazılarını yırttım olabiliyor, olacak. Ne zaman yeniden gazlayabilecegiz 😁 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Geçmiş olsun, bununla kurtulmuşsunuz, eğitim sizi kazadan korur, öğrendiklerinizi uyguladığınız sürece. Sizin kazadan basit örnekle anlatayım, aynaya baktım, bir anda önümdeydi demişsiniz, aynaya göz ucu ile bakarsanız kafanızı çevirmeden, önünüzde olan biten hiçbirşeyi kaçırmazsınız, siz muhtemel başınızı çevirmek suretiyle ayna kontrolü yapıyordunuz. Eğitim almış birisini akan trafikte emniyet şeridine sokamazsınız, girmez, riskleri taşımaz, 50 km hız emniyet şeridinde ciddi sürattir. Emniyet şeridini ben de kullanıyorum, duran veya durmaya yakın trafikte, o da en fazla trafiğin akış hızından 10 km daha hızlı, araç arasından fırlayacak başka bir motorcu, otomobil, yaya, hayvan vs. düşünüp, güvenli duruş mesafesini aşmamak zorundayım, aksi durumda kaza oluştuğunda, “birden fırladı, yol benimdi, aniden frene bastı” gibi şeyler duyarız, okuruz. Bunun dışında akan trafikte, akış hızından daha hızlı gitmek için emniyet şeridini lütfen kullanmayın, bir olay geliştiğinde kaçacak yeriniz yok, bariyer ve araç arasındasınız, ucuz atlatmışsınız. Bununla gelmiş geçmiş olsun. Eğitim sonrası devam. 🧿 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 52 dakika önce Paylaş 52 dakika önce Benim anlamadığım normal araçlarla beraber bir aracın arkasından gidince niye tehlikeli oluyor da diğerlerinden daha hızlı gidince olmuyor Sakin sakin bir aracın ardından niye gidilmiyor gidilemiyor normal trafikten hızlı gitmek demek sürekli bazı araçların orasından burasından geçmek demek değil mi yanlış mıyım Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 43 dakika önce Yazar Paylaş 43 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: Benim anlamadığım normal araçlarla beraber bir aracın arkasından gidince niye tehlikeli oluyor da diğerlerinden daha hızlı gidince olmuyor Sakin sakin bir aracın ardından niye gidilmiyor gidilemiyor Gidiliyor hocam, hayli de güvenli oluyor normal şartlarda ama trafik çok hızlı aktığında da risk, makas atanlar görmüyor sizi, kazamdan 1 hafta evvel normal şeritte ilerliyorum, sağ çıkışı kaçırdığını düşüren bir makasçı az kalsın eziyordu beni. Reflek bile yapamadım tamamen sıyırıp geçti önümden yüreğim ağzıma geldi. Yani motorun suçu çok eyvallah ama motora binenlerin trafiği, yolu haketmediğini düşünenler de çok olduğu için bir cepheleşme oluşmuş ve motorcuların hayatı kıymetsizleşmiş durumda. Kaza yaptığım arkadaşın sağ aynası kırıldı benim durumumu da gördü ne arayıp ne sordu mesela, hayır bu öfke neden, olabilir ben yüzde 100 de hatalı olabilirim ama senin canın gibi benim de canım var, neden bu kadar önemsiz anlamıyorum. olayın sosyolojik boyutları da çok fazla. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 7 dakika önce Paylaş 7 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: Benim anlamadığım normal araçlarla beraber bir aracın arkasından gidince niye tehlikeli oluyor da diğerlerinden daha hızlı gidince olmuyor Sakin sakin bir aracın ardından niye gidilmiyor gidilemiyor normal trafikten hızlı gitmek demek sürekli bazı araçların orasından burasından geçmek demek değil mi yanlış mıyım Hocam araç arkası bizim için tehlikeli, malum kaza anında arada kalma ihtimali vs. en önemlisi önde akan trafiğe ve arkamızdan gelen trafiğe de hakim olmak zorundayız, o yüzden uzak görüşü sağ yada sol çizgi yanından alabiliyoruz olası bir tehlike anında oradan uzaklaşabilmek için, o zamanda kural tanımazın biri gelip yanımıza giriyor boşluk diye, bu yüzden akan trafikten 1 tık hızlı olmamız gerekiyor can güvenliğimiz için, malum trafikte seyreden en küçük ve korunmasız vasıta konumundayız. Araç geçişi için öndeki aracın dikiz aynasında görünecek şekilde 2 sn gerisinden gelerek ilerlediğinizde araç sürücüsü de sizi farkedip şeridi yarım da olsa açıp geçişinize izin veriyor, herkes bu şekilde yapsa sıkıntı yok, zaten akıcı sürüş ve trafikte 1 tık hızlı olmak dediğimizde bu, motosiklet dar bir araç olduğundan otomobil sürücüsü şerit değişmeden yol verebiliyor. Yol vermemekte ısrar eden olursa da mecburen sağından geçiyoruz istemesekte. Makas atmalar, araya dalmalar, şerit doluysa emniyet şeridine dalmalar vs. bu tip motosiklet veya otomobil sürücüsü hepimiz için risk oluşturuyor, ne yapacağı belli olmadığından serseri mayın gibiler, ben bu tipleri gördüğümde ya gaz açar uzaklaşırım veya yavaşlayıp uzaklaşmasını beklerim. Bununla da bitmiyor bitmezde, başka motosiklet sürücüsünü görünce kendince yarışa girip üzerinize sürüp sizi sıkıştırmaya çalışanlar bile var. Trafik ışıklarında filtreleme yapıp araç aralarında dururum mesela, motosiklet 1.viteste ayağım frende beklerim. Beklerken gözüm dikiz aynasında özellikle arkayı ve arada önü izlerim. Duran trafikte önden çok riskiniz yoktur, arkadan gelen risk yüzdesi daha fazladır, arkaya 2. yada 3. sıra trafik oluştuğunda vitesi boşa atar beklerim ışık süresi uzunsa, trafik ışıklarından kalkarken araçlardan hızlıca uzaklaşmak için bir tık hızlı hareket ederim vs. vs. İyi bir uzmandan eğitim alınca, o güne kadar araç kullanırken aldığımız ve farkında olmadığımız tüm riskleri algılıyoruz. Algı oluşunca da farkında olmadan yaptığımız hatalardan kaçınıyoruz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts