Cem Işık 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Azad Mirzade yazdı: Size de akıl danışayım, şirket aracıymış, onun aracının sağ aynası kırıldı sadece, benim motorda da bi 15-20 binlik zarar vardır. Ekipmanlarımı da katarsam -sigorta bunu katmıyor sanırım- 20-25 de ekipmanlar tutar. Yani bi maddi kaybım var 50 bin kadar. Bunu ödeyebilirim ama ödemeliyim yoksa karşıdan talep mi etmeliyim bilemiyorum. Çocuk mağdur ama mağduriyetini kaza oranına göre sigorta karşılar, benim de emmi sigortam var, bi sağ aynasını yaptırır herhalde Geçmiş olsun , en büyük kaza bu olsun inşallah. @Mehmet Ozyurek abi daha iyi bilir ama sigortanıza bildirim yapmanız lazım hasarınızla alakalı. Kusur oranına göre tazmin eder karşı tarafın sigortası. Zaten şikayetçi olduğunuzu belirtmişsiniz, onun için tedbirsizlik ve dikkatsizlikle yaralamaya sebebiyet vermek diye dava açılacaktır asliye ceza mahkemesinde. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Yollar bozuk şerit yok. Otomobille her an sağa sola hamle yapmak zorundayız. Motorcular ise sanki hep öne geçmek durmamak zorundalarmış gibi sürekli her yeri zorluyorlar. Manevra yapıyorum bi dakka diyorum adam motoru sokuyor.. bu kafayla daha çook kaza olur. Ben daha hızlı gidip sürekli diğer araçların sağından solundan gitmelerine yukarda anlatılanla da ikna olmadım. Rögar kapağı çıkıyor yolda teker çıkıyor sağ sol yapıyorsun. Motorcular araçların yanından geçmesin özellikle sağından hele. Ayrıca iki araç arasından yahut sol bariyerle araç arasından da geçmesin. Ben ikna olmadım. Önce sabretmeyi öğrenmek gerekir. Bu konuda yazmak istemezdim ama görüşüm bu yönde. Motorsikletler sanki hiç bekleyemezler yol veremezler yavaş gidemezler gibi bir algıları var. Elimden gelince hep yol veriyorum arada sıkışanlara ama göremeyebilirim yani. Önümde kasis olur çukur olur yaya olur. Sağımdan solumdan geçmeyin. Arkamdan da mesafe bırakarak gidin. İkna olmamanız normal çünkü yanlış. Trafikten bir tık daha hızlı gitmelisin lafını kim çıkardıysa ağzının ortasına kürekle vurmak istiyorum. Bu seni diğer araçlarla yarışmaya teşvik ediyor. Azad Mirzade yazdı: Herkese merhaba, Geçmiş olsun acil şifalar. Bakalım bana ne zaman sıra gelecek Ahmet Kiriş yazdı: Hocam araç arkası bizim için tehlikeli, malum kaza anında arada kalma ihtimali vs. en önemlisi önde akan trafiğe ve arkamızdan gelen trafiğe de hakim olmak zorundayız, o yüzden uzak görüşü sağ yada sol çizgi yanından alabiliyoruz olası bir tehlike anında oradan uzaklaşabilmek için, o zamanda kural tanımazın biri gelip yanımıza giriyor boşluk diye, bu yüzden akan trafikten 1 tık hızlı olmamız gerekiyor can güvenliğimiz için, malum trafikte seyreden en küçük ve korunmasız vasıta konumundayız. Araç geçişi için öndeki aracın dikiz aynasında görünecek şekilde 2 sn gerisinden gelerek ilerlediğinizde araç sürücüsü de sizi farkedip şeridi yarım da olsa açıp geçişinize izin veriyor, herkes bu şekilde yapsa sıkıntı yok, zaten akıcı sürüş ve trafikte 1 tık hızlı olmak dediğimizde bu, motosiklet dar bir araç olduğundan otomobil sürücüsü şerit değişmeden yol verebiliyor. Yol vermemekte ısrar eden olursa da mecburen sağından geçiyoruz istemesekte. Makas atmalar, araya dalmalar, şerit doluysa emniyet şeridine dalmalar vs. bu tip motosiklet veya otomobil sürücüsü hepimiz için risk oluşturuyor, ne yapacağı belli olmadığından serseri mayın gibiler, ben bu tipleri gördüğümde ya gaz açar uzaklaşırım veya yavaşlayıp uzaklaşmasını beklerim. Bununla da bitmiyor bitmezde, başka motosiklet sürücüsünü görünce kendince yarışa girip üzerinize sürüp sizi sıkıştırmaya çalışanlar bile var. Trafik ışıklarında filtreleme yapıp araç aralarında dururum mesela, motosiklet 1.viteste ayağım frende beklerim. Beklerken gözüm dikiz aynasında özellikle arkayı ve arada önü izlerim. Duran trafikte önden çok riskiniz yoktur, arkadan gelen risk yüzdesi daha fazladır, arkaya 2. yada 3. sıra trafik oluştuğunda vitesi boşa atar beklerim ışık süresi uzunsa, trafik ışıklarından kalkarken araçlardan hızlıca uzaklaşmak için bir tık hızlı hareket ederim vs. vs. İyi bir uzmandan eğitim alınca, o güne kadar araç kullanırken aldığımız ve farkında olmadığımız tüm riskleri algılıyoruz. Algı oluşunca da farkında olmadan yaptığımız hatalardan kaçınıyoruz. Yorum bağlantısı
Serhat Işık 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Çağlar Bayur yazdı: vesile ile bisiklete te ekipman şart Abi, çok şükür ekipmanımız tam. ama yine de tehlike büyük. ALLAH muhafaza etsin bizleri. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 saat önce Paylaş 3 saat önce 2000 yılında kendi hatamla bir broadway'e arkadan çarpmıştım.. Sonrasında 2020 yılına kadar kazam olmadı. 2020 den itibaren iki kazam var. 1- sağ şeritte kendi halimde dur kalk ilerlerken sağdaki 50 cm'lik boşluğa girmeye çalışan motor rögar kapağından kayıp C5 in sağ tarafını boydan boya çizmişti. Efendi bir çocuktu. Özür diledi. Bir daha yapma dedim, tutanağı tutup gönderdim. 2- sağ şeritte sağa en yakın vaziyette ilerliyorum çünkü 2 metre sonra kavşak var ve sağa döneceğim, tam döneceğim sırada geldi sağ kapıya girdi motor. Bana diyor ki, neden sinyal vermedin. La kalk git, sıkışık trafikte, kavşağa giriyorum, sinyali nerede göreceksin, sağımda işin ne dedim.. Kalktı gitti. Özetle % 95 i hatalı kullanıyor. düzgün kullanana da gelip doblo çarpıyor işte. Ama çarpandaki mantıkta şu, ben zaten en sağdayım, sağı kontrol etmeme gerek yok.. Bilemez ki sağından bir motorun geldiğini. Bu şuna benzer bir yoldan yaya olarak karşıdan karşıya geçiyorsun. yol tek yön, haliyle tek tarafa bakarsın. ama bir ters gelir arkadan gelir çarpar. Motorcular, iki araç arasından geçmeyin, sağdan geçmeyin. diyeceğim ama bu sefer de motoru neden aldık o zaman diyeceksiniz. Siz bilirsiniz dikkatli olun. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Azad Mirzade yazdı: Eşi kansermiş İstanbul'da eşiyle tek başlarınaymış. Şoktaydım dedi, bir de korkmuş gelmeye hastaneye. Aramaya da çekinmiş. Ben polis ifade alırken şikayetçiyim demiştim, ben şikayetçi olmasam da taksirle adam yaralamaktan bi mahkeme yüzü görecekti zaten. Ben de kendimi garantiye almak için şikayetçiyim dedim açıkçası. Karşımdaki nasıl bir insan bilemezdim tabii. O da benden şikayetçi olabilir vs. Neyse biraz duygulandı konuşurken ağladı da. Ben samimi buldum bilmiyorum, zaten kötü bi niyetim yoktu. 20 tane hukuk bürosu aradı asalım keselim milyonlar alalım diye. Bu yasalar neden böyle adı üstünde kaza, adam hatalı, bende de hata var. Ben neden milyonlar alabiliyorum bu arkadaştan, kazanması da garanti davalar bu arada. Size de akıl danışayım, şirket aracıymış, onun aracının sağ aynası kırıldı sadece, benim motorda da bi 15-20 binlik zarar vardır. Ekipmanlarımı da katarsam -sigorta bunu katmıyor sanırım- 20-25 de ekipmanlar tutar. Yani bi maddi kaybım var 50 bin kadar. Bunu ödeyebilirim ama ödemeliyim yoksa karşıdan talep mi etmeliyim bilemiyorum. Çocuk mağdur ama mağduriyetini kaza oranına göre sigorta karşılar, benim de emmi sigortam var, bi sağ aynasını yaptırır herhalde Sonuç olarak yasal olanı helal görmüyorum aslında, bi başkasının hayatını da değiştirmenin çok bir önemi yok diye düşünüyorum şu noktada. Hayr da şer de ondan. Allah herkesi esirgesin ancak, çoğu insan duygu sömürüsü yapıyor. Böyle ciddi hastalıkları kendine yakıştırıyor. Buna rağmen, bence şikayetçi olmanı gerektirecek bir durum yok. Sonuçta bir kasıt yok bu bir kaza, şikayetçi olup olmaman, tazminat almanı etkilemez. Özellikle şirket aracı kullananlar çok agresif ve kuralsız kullanıyor. Çünkü mal zararları umurlarında değil, çarparlarsa şirket zaten, tamam şu arabayla git diyip yeni araba veriyorlar. Bu kuralsızlığın neticesi ile çok kaza yapıyorlar. Sağ şeritte iken senin üstüne gelmesinin sebebi de bu. Normal insan bir otomobil yada kamyonetle normal şeridinde gider. Ne ceza umurlarında ne kaza. Seni arayan çok olacak, çünkü, şu an kazadan sadece polisin haberi varken bile 15-20 kişi aradı diyorsun. Araçların biri tamir için dosya açınca arayanları gör sen. Herkes bilgileri satıyor, aracı kurumlar, ihbar edene 10 bin liralara kadar paralar ödüyorlar. Yada belirli bir fiyat üstüne oransal prim ödüyorlar. Senin kazada şayet kusursuz olursan, tam bunların aradığı dosyasın. ciddi rakamlar alabilirler karşıdan. Şimdilik kimseye vekalet verme. Kaza tutanağını bi görelim. Her şey rapordaki kusur dağılımına göre şekillenecek. Ayna konusuna gelince, bu da kusura göre Ha şahsi talepse, toparlan biraz, geçmiş olsuna gelirken bir ayna paketler kolonya ile gelirim 1 2 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 42 dakika önce Paylaş 42 dakika önce Motorların karıştığı kazaların çoğu motorcuların hataları nedeniyle oluyor. Olmayacak yerde çok sürat yapmaları veya olmayacak yerlerden geçmeye çalışmaları nedeniyle. Ama kazaların geneline bakarsak daha çok araba olduğu için kazaların çoğunun nedeni dikkatsiz araç sürücüleri. Burada bence her kaza için ayrı ayrı yorum yapılmalı. Bir kaza gördüğümüz zaman hemen motorcu ya da araç sürücüsü hatalı diye ön yargılı yaklaşmamalıyız. Her kazanın dinamiği suçlusu farklıdır. Bazen öyle kazalar oluyor ki hiç kimse suçlu değil. Mesela ben kendi şeridimde sağdan giderken üzerime gelen araç sürücüsü izliyoruz. Yanındaki kişi bir yer tarif ediyordu bir yerlere girmesi gerekiyordu sağa. Beni görmedi galiba dikkatsizlik yüzünden üzerime kırdı. Sağımda başka araç ya da kaldırım olsaydı kaza yapabilirdim. O yüzden ekipman lazım. Kazanın olmaması için dikkatli sürebiliriz ama belki kazayı önleyemeye biliriz. O yüzden önlem alıp ekipman giymek en iyisi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts