Özgür ÇETİNKAYA 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Merhaba, 2026 yılında tx8 çıkacağı söyleniyor. Bende 2026 yılında sıfır araç alacağım (büyük bir borç var kurtulur isem) Captur,combo,Duster gibi modellere bakıyorum 2m civarı fiyat var malum biri devlete biri sana hesabı. T8x şahsi tahminim bugün çıksa 1.8,1.9 civarı olacak. Kredi olanakları vs bakınca daha uyguna geliyor. Elektrikli araçlar konusunda bilgim yok öyle kulakdan dolma internette okudukları kadarı ile. Elektrikli araç kışın menzil düşüyor. T10f 450 500 kadar iniyor. Lfp batarya yok, ısı pompası yok termal ısı sistemi olmaması beni soğutuyor. Ailenin 15 yıllık birikimini kullanarak elektrikli araç almak için erken midir? Yorum bağlantısı
Süleyman Can 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Ailenin 15 yıllık birikimini kullanarak elektrikli araç almak için erken midir? Bu soru içinde cevabını da barındırıyor. Ev araç almak sadece alırken değil aldıktan sonra da lüks külfetler istiyor. Bence hiç gerek yok şu aşamada. 1 Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: eviniz size mi ait. Evet ama 3. Kat bahçeli değil malesef Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Evet ama 3. Kat bahçeli değil malesef ben önermem o zaman elektrikli. şarj olanağını çözmeniz lazım. sıfır araç almak da anlamsız olur. elinizdekini 500 e satıp 1000 e iyi birşey almanız bence en uygunu olur. otoparkınız var apartman tanışıklığı müsait ve otoparktaki zula nokta uygun ise düşünülebilir. Günlük kullanımınız nasıl o da önemli. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 saat önce Paylaş 13 saat önce vakti zamanı gelince kredi / fiyat/faydaya göre karar verilebilir. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ben elektrikli teknolojisine bizim ülkemiz açısından daha erken olduğuna inananlardanım. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Elektrikli araç kullanmaya ülke olarak hazır değiliz. 1 saat önce tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 1 saat önce Paylaş 1 saat önce AC yani evden şarj imkanınız varsa, menzil düşük diye şikayet etmem 200km de bir 20dk mola veririm derseniz, kullanım alışkanlığınız hızlı gitmeye değil de ekonomi öncelikliyse elektrikli alın. 1 Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Beni en çok tedirgin eden olay elektriklide teknoloji çok hızlı ilerliyor. Değer kayıpları çok hızlı ilerliyor. Şuan 500km konuşuyoruz ama 3 yıl sonra 700 800 konuşulacak belkide. Eldeki 500km olanların piyasası çok düşer diye düşünüyorum ve en önemlisi lfp batarya olmaması can sıkıyor. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 35 dakika önce Paylaş 35 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: Menzil önemli bir konu değil Hele menzil 1k'yı aşsın ki hızla oraya gidiyoruz, bunu o zaman tekrar görüşelim hocam Yorum bağlantısı
Onur Demir 32 dakika önce Paylaş 32 dakika önce Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Beni en çok tedirgin eden olay elektriklide teknoloji çok hızlı ilerliyor. Değer kayıpları çok hızlı ilerliyor. Şuan 500km konuşuyoruz ama 3 yıl sonra 700 800 konuşulacak belkide. Eldeki 500km olanların piyasası çok düşer diye düşünüyorum ve en önemlisi lfp batarya olmaması can sıkıyor. 150km menzili ile 2014 model BMW i3 var satışta. 11 yıl önceki teknoloji. Batarya diğer teknolojilere göre öyle aman aman ilerleyebilecek bir konu değil. 7kw AC şarj üzeri isterse 100kw olsun. evde zaten 3.5kw yada 7kw ideal üzerine evlerimiz müsaade etmez. Teslayı baz alın, kaç yıldır varlar piyasada elektrikli araçlar olarak. 5 dk şarjla 1000km falan bunlar araçtan bağımsız diğer etkenlerle mümkün olabilir. o akımı verecek istasyon ??? daha adam gibi 100kw yı veren yer sayısı az. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 31 dakika önce Paylaş 31 dakika önce Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Beni en çok tedirgin eden olay elektriklide teknoloji çok hızlı ilerliyor. Değer kayıpları çok hızlı ilerliyor. Şuan 500km konuşuyoruz ama 3 yıl sonra 700 800 konuşulacak belkide. Eldeki 500km olanların piyasası çok düşer diye düşünüyorum ve en önemlisi lfp batarya olmaması can sıkıyor. Yıllarca binilecek araçta değer kaybına öncelikli bakmamak gerek. Sonuçta bir amaç var ve buna hizmet ediyor. Bu konuda yanılıyoruz hep. İşletme giderleri ve yakıt masrafı 10 yıllık bir kullanım periyodunda fazladan bir araç parası ödetebilir mesela. Arızaya yatkın olmayan, yakıt konusunda tasarruflu, nispeten sorunsuz bir aracın uzun vadede sizi kara geçirmesi çok mümkün. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 dakika önce Paylaş 20 dakika önce Bütün birikimi otomobile bağlamak doğru değil bence. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 5 dakika önce Paylaş 5 dakika önce Onur Demir yazdı: 150km menzili ile 2014 model BMW i3 var satışta. 11 yıl önceki teknoloji. Ne kadar doğrudur bilmiyorum lakin bugün 600 km civarı menzil sunan araçlar var. Bu bağlamda bakarsak 4 kat artmış diyebilir miyiz? Sanki deriz gibi. Bu şekilde değerlendirirsek 11 yılda menzil 4 katına çıkmış. Bugün beklenti mevcutun 4 katı değil, 2 katı gibi değerlendirilebilir. Buna çok mesafe kalmadığını düşünüyorum. 800 km'lerden bahseden firmalar var halihazırda. Benim görüşüm şu ki buna çoğunluk katılır diye düşünüyorum; mesele dolu batarya ile yola çıkınca kaç km çevirdiğinden ziyade boş bataryanın dolmasının ne kadar zaman aldığı olmalı. 400 km menzilli ancak atıyorum 50 dkda şarjını fulleyebilen ile 800 km menzilli ancak şarjını 8 saatte fulleyebilen arasında tercih yapılırsa seçim hangisi olur? Buna bakmak lazım. Yolda tuvalet molası verdiğimizde şarjımız yeterince hızlı dolacaksa herkesin çişi geliyor, bu bir problem olmaktan çıkar. Şarja takınca 3 saat bekleyeceksek esas problem orada başlıyor olabilir Yorum bağlantısı
Recommended Posts