İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Araç vs Benzinli Araç

Özgür ÇETİNKAYA

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

223 TL bende. Ama  DC+AC+ Evden şarjların oratalaması, toplam maliyet / toplam km =2,23 TL bende şu anda.  

sadece evden olursa 45 tl civarı. 

Neden çok.. elektriği kaçtan alıyorsun ki hocam. 

Ben istasyondan 10 liraya alıyorum. ortalama 12 kw yakıyoruz. 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Ben alalı 5 ay olmuş, 4000 km ye yakın yol yapmışım. İstanbul da evin yakınında bir sürü şarj istasyonu var gider şarj ederim diyordum, bir süre sonra insan üşeniyor.

Evde şarj çok rahatlık ve maliyet çok farklı. Evden şarj yapamaz isem muhtemelen satarım uğraşamam heralde.

Bende km maliyeti şehir içi için yaklaşık 0,8 TL ye denk geliyor.

Şehir dışı da yaklaşık 200 km de bir şarj yapıyorum, benim şehir dışı güzergahım karadeniz, o güzergahta 90 kw bile zor aldım, araç 250 kw şarj alma kapasitesinde bile olsa çok bir şey farketmiyor, Anadoluda alt yapı bir yere kadar galiba. Yılda max. 2 kez şehir dışı yapacağımdan takılmıyorum.

Çok uzun yol yapana bataryası ne kadar büyük olursa olsun pek keyif vereceğini düşünmüyorum. 

Kullanım keyfi içten yanmalıların çok üstünde, benim için bir artısı da bu.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mehmet Ozyurek yazdı:

Neden çok.. elektriği kaçtan alıyorsun ki hocam. 

Ben istasyondan 10 liraya alıyorum. ortalama 12 kw yakıyoruz. 

Abi benim 4300 km yurt dışı var. Orada aldığım elektrik çok pahalıydı onun için ortalama yükseltiyor.Bazı yerlerde  kilowattı 35 TL’den şarj yaptım. Ortalaması öyle değil tabi ama.

Yurtdışı maliyetini  düşersem 100 km’de 171 TL oluyor maliyet yani kilometre başına 1.71 TL’ye iniyor.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kapıda tek araç olacak ve tüm birikim dört tekere yatacak, evden şarj yok. Hibrit tercih edilmeli derim. Menzil derdi yok ekonomik. Ucuz

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Bu arada ben DC’yi 11-12 TL civarında, AC’yi de 7 TL’ye alıyorum. Evden 2,66 TL.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Kapıda tek araç olacak ve tüm birikim dört tekere yatacak, evden şarj yok. Hibrit tercih edilmeli derim. Menzil derdi yok ekonomik. Ucuz

Yılda 12 bin km yol yapacak adam gibi hesap yaptırdım. Arabamı satıp üzerine finanasman yapılmasını hesaplattım. tatilsiz seyehatsiz 5 sene evde oturursam bir elektrikli araba alabiliyormuşum. Yani kredi borcu öyle bir yük oluyorki beni tatile çıkarak kadar bütce kalmıyor :D  Ama sorsan EV arabalar az yakıyor. :D Epi topu 700 bin tl kredi çekecem bu arada. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...