Mehmet Göktürk Dün saat 14:30 Paylaş Dün saat 14:30 Mertol kayıp. Atarlandı gitti o şimdi anlatırdı. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 14:48 Paylaş Dün saat 14:48 H.Cenk Bayrakçı yazdı: 223 TL bende. Ama DC+AC+ Evden şarjların oratalaması, toplam maliyet / toplam km =2,23 TL bende şu anda. sadece evden olursa 45 tl civarı. Neden çok.. elektriği kaçtan alıyorsun ki hocam. Ben istasyondan 10 liraya alıyorum. ortalama 12 kw yakıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Osman Ünal Dün saat 15:05 Paylaş Dün saat 15:05 Ben alalı 5 ay olmuş, 4000 km ye yakın yol yapmışım. İstanbul da evin yakınında bir sürü şarj istasyonu var gider şarj ederim diyordum, bir süre sonra insan üşeniyor. Evde şarj çok rahatlık ve maliyet çok farklı. Evden şarj yapamaz isem muhtemelen satarım uğraşamam heralde. Bende km maliyeti şehir içi için yaklaşık 0,8 TL ye denk geliyor. Şehir dışı da yaklaşık 200 km de bir şarj yapıyorum, benim şehir dışı güzergahım karadeniz, o güzergahta 90 kw bile zor aldım, araç 250 kw şarj alma kapasitesinde bile olsa çok bir şey farketmiyor, Anadoluda alt yapı bir yere kadar galiba. Yılda max. 2 kez şehir dışı yapacağımdan takılmıyorum. Çok uzun yol yapana bataryası ne kadar büyük olursa olsun pek keyif vereceğini düşünmüyorum. Kullanım keyfi içten yanmalıların çok üstünde, benim için bir artısı da bu. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Neden çok.. elektriği kaçtan alıyorsun ki hocam. Ben istasyondan 10 liraya alıyorum. ortalama 12 kw yakıyoruz. Abi benim 4300 km yurt dışı var. Orada aldığım elektrik çok pahalıydı onun için ortalama yükseltiyor.Bazı yerlerde kilowattı 35 TL’den şarj yaptım. Ortalaması öyle değil tabi ama. Yurtdışı maliyetini düşersem 100 km’de 171 TL oluyor maliyet yani kilometre başına 1.71 TL’ye iniyor. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Kapıda tek araç olacak ve tüm birikim dört tekere yatacak, evden şarj yok. Hibrit tercih edilmeli derim. Menzil derdi yok ekonomik. Ucuz 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Bu arada ben DC’yi 11-12 TL civarında, AC’yi de 7 TL’ye alıyorum. Evden 2,66 TL. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 saat önce Paylaş 22 saat önce (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Kapıda tek araç olacak ve tüm birikim dört tekere yatacak, evden şarj yok. Hibrit tercih edilmeli derim. Menzil derdi yok ekonomik. Ucuz Yılda 12 bin km yol yapacak adam gibi hesap yaptırdım. Arabamı satıp üzerine finanasman yapılmasını hesaplattım. tatilsiz seyehatsiz 5 sene evde oturursam bir elektrikli araba alabiliyormuşum. Yani kredi borcu öyle bir yük oluyorki beni tatile çıkarak kadar bütce kalmıyor Ama sorsan EV arabalar az yakıyor. Epi topu 700 bin tl kredi çekecem bu arada. 21 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 saat önce Paylaş 8 saat önce H.Cenk Bayrakçı yazdı: Abi benim 4300 km yurt dışı var. Orada aldığım elektrik çok pahalıydı onun için ortalama yükseltiyor.Bazı yerlerde kilowattı 35 TL’den şarj yaptım. O sayılmaz ya Osman Ünal yazdı: Kullanım keyfi içten yanmalıların çok üstünde, benim için bir artısı da bu. Kesinlikle katılıyorum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Ali Darbaz yazdı: Yılda 12 bin km yol yapacak adam gibi hesap yaptırdım. Arabamı satıp üzerine finanasman yapılmasını hesaplattım. tatilsiz seyehatsiz 5 sene evde oturursam bir elektrikli araba alabiliyormuşum. Yani kredi borcu öyle bir yük oluyorki beni tatile çıkarak kadar bütce kalmıyor Ama sorsan EV arabalar az yakıyor. Epi topu 700 bin tl kredi çekecem bu arada. Kullanmayana gelmez bu araba. Günlük minimum 40, bazen 60 bazen 80 km yolu var. Ben alalı 6000 km olmuş. 1.2 den hesaplasam 7200 lira yakmışım. Başkaca bir masrafı olmadı. Benzinli olsaydı 22-23 bin lira yakardı. Qashqai ile yapılsaydı bu yol 24000 lira yapardı. Kabaca 16000 lira tasarruf, araç piyasası da artıyor. Yani şu an değer kaybetme durumu da yok. 2 Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Kullanmayana gelmez bu araba. Günlük minimum 40, bazen 60 bazen 80 km yolu var. Ben alalı 6000 km olmuş. 1.2 den hesaplasam 7200 lira yakmışım. Başkaca bir masrafı olmadı. Benzinli olsaydı 22-23 bin lira yakardı. Qashqai ile yapılsaydı bu yol 24000 lira yapardı. Kabaca 16000 lira tasarruf, araç piyasası da artıyor. Yani şu an değer kaybetme durumu da yok. Güle güle kullanın 2 saat önce tarihinde Özgür ÇETİNKAYA tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: . Kabaca 16000 lira tasarruf, daha tasarruf için daha çok gitmelisin yani 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: daha tasarruf için daha çok gitmelisin yani Kuru kuru gitmekte bir manası yok ki gittiğin yerde de harcama yapacaksın Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Kuru kuru gitmekte bir manası yok ki gittiğin yerde de harcama yapacaksın sefer tası ile gideriz Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 54 dakika önce Paylaş 54 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: sefer tası ile gideriz İyi de bir başka konuda müteahhit abi gittiğim her yerde yöresel lezzetlere bakacağım diyordu. Öyle tur mu olurmuş diyordu. Hatta Mehmet emmi de Okey vermişti. Ben hafta sonu karımı alıp şile'ye gitsem gözlemesine ayrı balığına ayrı 2.500 liralık olup çıkıyorum. Benzinli arabam 250 liralık benzin yakıyor. Evde olsam hiç para harcamazdım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 46 dakika önce Paylaş 46 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Evde olsam hiç para harcamazdım insan 2019 u özlüyor zaman zaman Yorum bağlantısı
Recommended Posts