İçeriğe Yönlendir

Çözülemeyen Geç Çalışma Sorunu

Murat Sürmeli

Recommended Posts

Murat Sürmeli

Geçen kış başıma gelmişti, öncesinde hiç sorun yoktu, yazın da sorun yaşamadım, geç marş alıyor araç.

Geçen kış başında elektrik bağlantılarına bakıldı, ısıtma bujilerine bakıldı, aküye bakıldı, mazot pompasına bakıldı ama hepsi düzgün denildi. Sorun çözülemedi.

Uzun süre soğukta park edince 3-4 defa aç kapa yaptıktan sonra bile marşı geç alıyor. Aç kapa dediğim de ısıtma bujisi yanıp sönmesi bittikten sonra off yapıp biraz bekleyip tekrar on yapıyorum. Tek seferde daha geç alıyor marşı veya bazen almıyor hava soğuksa.

Nasıl çözebilirim, Antalyaya özel servise götürmeyi düşünüyorum ama araç soğukken sorun tespit edilebiliyor. İlçede yaşamanın dezavantajlarından birisi ustasını bulmak zor oluyor.

Araç 2012 Kia Sportage 2.0 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Fiesta,da marş motorundan çıkmıştı sorun, çevirme gücü iyiydi ama tamiratı yapılınca işin şekli değişti, Kızdırma bujileri sıkıntı yok densede %90 problemli olabiliyor, kırılmadan sökülecekse ilk değişmesi gereken parça bunlar.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Kızdırma bujisi arıza yakmasa da performansı düşüyor soğukta ortaya çıkıyor, ben arıza ışığı görmeden geç çalışmaya başlayınca değiştirdim. Km kaç?

IMG20250504150956.jpg

IMG20250504151009.jpg

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Selçuk Bakış
    • Köksal Yılmaz
  • Yeni Oluştur...