İçeriğe Yönlendir

Bayisi ve Servisi Olmayan Araç Almak

Celal Akçakaya

Recommended Posts

Celal Akçakaya

Arkadaşlar merhaba.

Yaşadığım şehirde sadece iki markanın bayisi ve servisi var. Onlarda benim ilgimi çeken araba firmaları değil. Almak istediğim araçların hiçbirinin burada bayisi ve servisi yok. En yakın servis 200 km uzakta. Yaşadığım şehirde bayisi ve servisi olmayan araç almak sizce mantıklı mı? Sonuçta bu aracın bakımı, arızası falan olacak ve bu durumlarda aracın servise gitmesi gerekecek. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

0 km veya yakın durumda bir araç ise standart bakım harici servis ihtiyacı olmaz. 

Bakım zamanı da sabah gidersiniz, bakım yapılırken bir avmde ailecek bile olabilir vakit geçirirsiniz. İş biter dönersiniz. 

Modeli düşük bir araç ise zaten servis yerine özel servisleri seçmek daha mantıklı olur. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Bakım deyince akla sadece rutin bakım gelmemeli bence, beklenmedik arızalarda ihtimal dahilinde. Çekici ile mi gidecek sürekli

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Alptuğ Özcan yazdı:

Bakım deyince akla sadece rutin bakım gelmemeli bence, beklenmedik arızalarda ihtimal dahilinde. Çekici ile mi gidecek sürekli

10 sene kullandığım araç çekici yüzü görmedi. arada bir gitsin çekici ile istenilen araca binildikten sonra.  Hangi markadan bahsediyoruz.

isim telaffuz edelim. 

Koray Demir yazdı:

200 km yi ben 2 günde yapıyorum. 😊 Yılda bir bakıma gidersiniz. 

günlük 220 km bizim.  ama bu 200 gidiş 200 dönüş galiba. bursadaki birinin istanbula gelmesi gibi felan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Göktürk yazdı:

10 sene kullandığım araç çekici yüzü görmedi. arada bir gitsin çekici ile istenilen araca binildikten sonra.  Hangi markadan bahsediyoruz.

isim telaffuz edelim. 

Bende görmedim bu zamana kadar çok şükür. Allah göstermesin de.

Ben extreme ihtimali dile getirdim sadece.

Marka nedir ben de bilmiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Kaza veya arıza durumunda kaskonun ucretsiz servis hakkı bu durumda nasil bir yol izliyor bende bunu merak ediyorum. 

Normalde en yakın servise çekiyorlar ama km olarak bir sınır varmi acaba? 

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Kasko olacaksa sorun olmaz. servise çekilir ikame alınır bir durumda. 

Burada kriteriniz arıza referansı. çok sık arızalanan servise giden araç almadığınız sürece sorun olmaz. 

Çorlu'da oturuyorum, Subaru servisi yok, ustası da yok o yüzden almadım mesela. sıfır alsaydım sorun olmazdı ama 5 yaşından büyük araçlar olacağı için riske girmek istemedim. 

citroen aldım, servisle işim yok, ama sıfır alıp servisten çıkamayan da var. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Uğur Kamil yazdı:

Kaza veya arıza durumunda kaskonun ucretsiz servis hakkı bu durumda nasil bir yol izliyor bende bunu merak ediyorum. 

Normalde en yakın servise çekiyorlar ama km olarak bir sınır varmi acaba? 

Her sigorta şirketinin kendi kuralları var. 

Allianz en yakın yetkili servise kadar çeker. Yada daha yakın başka bir servise çeker. 

Bir başka şirkette rakamsal seçimlik limitler vardır. 

Bazı şirketler en yakın yerleşim yerine çeker.

Bazıları en yakın sanayiye çeker. 

Poliçe alırken bakılması, sorulması gereken bir durumdur. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

sadece bakım olmuyor artık yeni araçlarda en kötü bir multimedya arızası için bile 200 km git gel yapacaksınız tekrar tekrar git gel durumuda olabilir. alacağınız aracın kullanıcılarına bir sorun arıza çıkarmayan bir araç ise alınabilir ama ben o mesafelerden bi çinli veya opel almazdım 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
(düzenlendi)

Benim yeni taşındığım şehirde de maalesef servis yok. Bakımdan bakıma Kayseri ya da Çorum'a gideceğiz. Kasko olduğu için çok dert etmiyorum. En azından Bosch car servisler var. Oraya bırakır ihtiyaç halinde ikame araç alırım. 

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Deniz Kom yazdı:

Benim yeni taşındığım şehirde de maalesef servis yok. Bakımdan bakıma Kayseri ya da Çorum'a gideceğiz. Kasko olduğu için çok dert etmiyorum. En azından Bosch car servisler var. Oraya bırakır ihtiyaç halinde ikame araç alırım. 

Daha yakın Sivas var size :) 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Alptuğ Özcan yazdı:

Japon olursa çekiciyi ancak kazada görür. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Koray Demir yazdı:

Japon olursa çekiciyi ancak kazada görür. 

O iş belli olmaz,

Kul yapımı sonuçta

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Alptuğ Özcan yazdı:

O iş belli olmaz,

Kul yapımı sonuçta

belli olur. istatistik. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

belli olur. istatistik. 

İstisna?

Yorum bağlantısı
Ali Gök

arabanın markası devlet sırrımı . ne marka araç alınacak 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

belli olur. istatistik. 

sorunsuzluk istatistik oranı %100 mü?

Alınacak aracın sorunlu çıkmayacağının/sorun çıkarmayacağının garantisini kim veriyo?

Japon araçlarının tamamı sorunsuz diyebiliyor muyuz bu durumda?

tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Alptuğ Özcan yazdı:

O iş belli olmaz,

Kul yapımı sonuçta

Bu saikle yola çıkacaksak hiçbir şey belli olmaz 😊

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Alptuğ Özcan yazdı:

sorunsuzluk istatistik oranı %100 mü?

Alınacak aracın sorunlu çıkmayacağının/sorun çıkarmayacağının garantisini kim veriyo?

Japon araçlarının tamamı sorunsuz diyebiliyor muyuz bu durumda?

Yüzde yüz olması gerekmez mesela uçaklar düşer. ama yüzde 100 düşmez diyemeyiz. Buna rağmen bineriz. Ve güvenli deriz. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Murat Sahın yazdı:

İstisna?

Benim Honda Civic FE1 cok guzekl bir istisna idi; 6 aylik bile degildi sanzimani bozuldugunda (0 gelmisti bize) yanlis hatirlamiyorsam. Garantiden degismisti, konusu vardir buralarda bi' yerlerde. 

Honda'nin bozulacak pek cok yeri vardi ama sorsalar en son sanzimani derdim..

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu
Celal Akçakaya yazdı:

Arkadaşlar merhaba.

Yaşadığım şehirde sadece iki markanın bayisi ve servisi var. Onlarda benim ilgimi çeken araba firmaları değil. Almak istediğim araçların hiçbirinin burada bayisi ve servisi yok. En yakın servis 200 km uzakta. Yaşadığım şehirde bayisi ve servisi olmayan araç almak sizce mantıklı mı? Sonuçta bu aracın bakımı, arızası falan olacak ve bu durumlarda aracın servise gitmesi gerekecek. 

Ben rahatım o konuda. aynı yerde yaşıyoruz siz de dert etmeyin. Ankara samsun yılda bir gezersiniz. Sıra dışı birşey olursa yeni araca kasko yapacağınızı varsayarak çekici ekletir çekici ile gidersiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...