Emrah Korkmazz 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Herkese selamlar.Yaklaşık 1 yıldır 2020 model Peugeot 5008 kullanıyorum.Aldığımda burda konusunda da bahsettiğim beni rahatsız eden bir lastik ebadı var arabanın üstünde 205/55/19 şeklinde.Doğal olarak 1600 kglık bu araçla baş edemiyor, o kadar saçma bir ebat.Ben de tabanı genişletmek istiyorum daha iyi tutunma ve frenleme için.Sizden tavsiye almak istiyorum.225/55/19 ve 235/50/19 ebatları arasındayım %3'lük değişim oranını dikkate alarak.235 olan ebadı kullananlar var ofsetten dolayı 1,5 cm çıkıntı oluyormuş lastikte ama herhangi bir sorun yaşamamışlar.Sizce 2 ebattan hangisi daha iyi olur veya farklı bir ebat tavsiyeniz var mı? Özellikle yol tutuş daha iyi olsun istiyorum.Herkese teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Jantin J değeri dikkate alınmalı. 205 taban için focus da 7J jant var. Sizinki de öyleyse 235 fazla gelir, lastik arkadan bakınca geometrideki "yamuk" gibi görünür. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Emrah Korkmazz yazdı: 235/50/19 Araç 0,5 cm (5 mm) yükselecek, hafif fazla yakmaya başlayacak ve direksiyonda ağırlık hissedebilirsiniz. Bunun yanında aracın yol tutuşu belirgin şekilde iyileşecek. Ben duster da 215/65/16 dan 235/60/16 ya geçtim aracın bütün davranışları değişmişti. Bir de aracın esp sinin tolerans miktarı önemli, teker dönüş mesafesi değişeceğinden hata verme olasılığı var. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Emrah Hocam 205/55R19 orijinal olamaz. kim takmış onu.. Bence kılavuzuna bakıp, ne yazıyorsa onu almalısın. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) En garantisi araç üzerindeki etikette bulunan ebatlara bakmak.Fikir olması açısından internette bulduğum ebatlar 2 saat önce tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Birebir aynısı olan ölçü bu ama lastik fiyatı nasıldır haberim yok. https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=205-55-19X7.5ET55&wheel2=225-50-19X8ET55&fcl=50mm&scl=50mm&wcl=30mm&sr=0mm Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mustafa Yanar yazdı: En garantisi araç üzerindeki etikette bulunan ebatlara bakmak.Fikir olması açısından internette bulduğum ebatlar 5008'e 205 lastik. çok şaşırdım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts