İçeriğe Yönlendir

205/55/19 Lastiğe Alternatif?

Emrah Korkmazz

Recommended Posts

Emrah Korkmazz

Herkese selamlar.Yaklaşık 1 yıldır 2020 model Peugeot 5008 kullanıyorum.Aldığımda burda konusunda da bahsettiğim beni rahatsız eden bir lastik ebadı var arabanın üstünde 205/55/19 şeklinde.Doğal olarak 1600 kglık bu araçla baş edemiyor, o kadar saçma bir ebat.Ben de tabanı genişletmek istiyorum daha iyi tutunma ve frenleme için.Sizden tavsiye almak istiyorum.225/55/19 ve 235/50/19 ebatları arasındayım %3'lük değişim oranını dikkate alarak.235 olan ebadı kullananlar var ofsetten dolayı 1,5 cm çıkıntı oluyormuş lastikte ama herhangi bir sorun yaşamamışlar.Sizce 2 ebattan hangisi daha iyi olur veya farklı bir ebat tavsiyeniz var mı? Özellikle yol tutuş daha iyi olsun istiyorum.Herkese teşekkürler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Jantin J değeri dikkate alınmalı. 205 taban için focus da 7J jant var. Sizinki de öyleyse 235 fazla gelir, lastik arkadan bakınca geometrideki "yamuk" gibi görünür.   

52302_1f765d315d4ea8d9926d56060691f5cb.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Emrah Korkmazz yazdı:

235/50/19

Araç 0,5 cm (5 mm) yükselecek, hafif fazla yakmaya başlayacak ve direksiyonda ağırlık hissedebilirsiniz.

Bunun yanında aracın yol tutuşu belirgin şekilde iyileşecek.

Ben duster da 215/65/16 dan 235/60/16 ya geçtim aracın bütün davranışları değişmişti. 

Bir de aracın esp sinin tolerans miktarı önemli, teker dönüş mesafesi değişeceğinden hata verme olasılığı var.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Emrah Hocam 205/55R19 orijinal olamaz. kim takmış onu.. 

Bence kılavuzuna bakıp, ne yazıyorsa onu almalısın. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

En garantisi araç üzerindeki etikette bulunan ebatlara bakmak.Fikir olması açısından internette bulduğum ebatlar 

Screenshot_20251206_122919_Chrome.jpg

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Yanar yazdı:

En garantisi araç üzerindeki etikette bulunan ebatlara bakmak.Fikir olması açısından internette bulduğum ebatlar 

5008'e 205 lastik. çok şaşırdım. 

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Mustafa Yanar yazdı:

Bence 225 taban makul olur.

225 ile yol tutuş yeterli seviyede iyileşir mi acaba 205'e göre emin olamadım.Nokta atışı olsun diyorum. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Maalesef orijinal ebat Mehmet abi, hatta kapı etiketinde yazan tek ebat.Hangi kafayla bu büyüklükte bir arabaya bu ebadı taktılar bilmiyorum ama yetersiz geldiği aşikar.Kesinlikle değiştiricem,hatta kasko farklı ebatlarda kaza durumunda sorun çıkarabiliyor demelerine rağmen. 

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Mustafa Yanar yazdı:

225 55 18 çok güzel deniliyor ama jant değişimi yapmam lazım, hem de görsel olarak güzel durmuyor.19 olarak devam edicem,bir kısmında 235/50/19 kullanılmış 5008'in ama jant ofseti 7,5 onların.Benim jant 7 ofset, bu ebadı takarsan 1,5 cm dışarı çıkıyor lastik, bu şekilde kullanan var. 

Hasan Karabekiroglu yazdı:

Araç 0,5 cm (5 mm) yükselecek, hafif fazla yakmaya başlayacak ve direksiyonda ağırlık hissedebilirsiniz.

Bunun yanında aracın yol tutuşu belirgin şekilde iyileşecek.

Ben duster da 215/65/16 dan 235/60/16 ya geçtim aracın bütün davranışları değişmişti. 

Bir de aracın esp sinin tolerans miktarı önemli, teker dönüş mesafesi değişeceğinden hata verme olasılığı var.  

Çok teşekkürler abi,zaten en çok yol tutuş için istiyorum ebat değişikliğini.225 hissedilir derecede yeterli olmaz mı acaba yol tutuş konusunda? 

Metin Uzunoğlu yazdı:

Birebir aynısı olan ölçü bu ama lastik fiyatı nasıldır haberim yok.

https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=205-55-19X7.5ET55&wheel2=225-50-19X8ET55&fcl=50mm&scl=50mm&wcl=30mm&sr=0mm

Teşekkürler abi, bakacağım. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Emrah Korkmazz yazdı:

225 ile yol tutuş yeterli seviyede iyileşir mi acaba 205'e göre emin olamadım.Nokta atışı olsun diyorum. 

Maalesef orijinal ebat Mehmet abi, hatta kapı etiketinde yazan tek ebat.Hangi kafayla bu büyüklükte bir arabaya bu ebadı taktılar bilmiyorum ama yetersiz geldiği aşikar.Kesinlikle değiştiricem,hatta kasko farklı ebatlarda kaza durumunda sorun çıkarabiliyor demelerine rağmen. 

225 ile yol tutuşun kesinlikle iyileşecektir.Aracım 2017 kuga 1.5tdci ve 235 50 18 orijinal ebat var.Ben yol tutuşundan memnunum.Lastiklerin de iyi olmak şartıyla.Benim araçta conti cpc7 var.Geniş taban suda kızaklama konusunda biraz riski arttırıyor.Bir de karda buzda geniş taban pek tavsiye edilmiyor.Bence siz lastik hesaplama tablosuna göre + veya - olarak %3 ü geçmeden orijinal jantınıza ortalama bir ebat takın.Ben sizin için hesapladım.225 50 19 ebadı güvenle takabilirsiniz.Fark yok.Yol tutuş artar.

Screenshot_20251206_164754_Chrome.jpg

Suda kızaklama konusunda yağmurlu havada  90km/h yi geçmek hep risk zaten.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Benim C5 de aynı lastik var araçta incecik duruyor bisiklet tekeri gibi gıcık oluyorum...

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Emrah Korkmazz yazdı:

yol tutuş

Çok parametre var ama şunu diyebiliriz. 

Aynı şekil ve şartlar da örneğin hava sıcaklığı, zemin, ağırlık durumunda önceki lastikle 120 ile rahatça döndüğün virajı bununla 125-130 la alabilirsin gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

225 50 mantıklı geldi bana da. Ama kaliteli lastik daha önemli, conti, Pirelli, Michelin , goodyear falan markaların performans serileri güzel olur 

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Mustafa Yanar yazdı:

225 ile yol tutuşun kesinlikle iyileşecektir.Aracım 2017 kuga 1.5tdci ve 235 50 18 orijinal ebat var.Ben yol tutuşundan memnunum.Lastiklerin de iyi olmak şartıyla.Benim araçta conti cpc7 var.Geniş taban suda kızaklama konusunda biraz riski arttırıyor.Bir de karda buzda geniş taban pek tavsiye edilmiyor.Bence siz lastik hesaplama tablosuna göre + veya - olarak %3 ü geçmeden orijinal jantınıza ortalama bir ebat takın.Ben sizin için hesapladım.225 50 19 ebadı güvenle takabilirsiniz.Fark yok.Yol tutuş artar.

Screenshot_20251206_164754_Chrome.jpg

Suda kızaklama konusunda yağmurlu havada  90km/h yi geçmek hep risk zaten.

Çok teşekkürler, ben de baktım değişim oranlarına, dediğiniz gibi 225/50/19 neredeyse değişim olmuyor.Peki yanağı 55 tutsak nasıl olur? O da sınırda oluyor % 3 değişiyor.55 yanak daha konforlu olur muhtemelen ama yol tutuş bi tık düşer galiba.Kışlıklar için dediğiniz gibi orijinal ebattan devam ediyorum, sıfır Blizzak 6 aldım, çok övülüyor bakalım görücez. 

Kemal Korkmaz yazdı:

Benim C5 de aynı lastik var araçta incecik duruyor bisiklet tekeri gibi gıcık oluyorum...

Gerçekten kocaman suvlar için çok saçma bir ebat. 

Evren Erakçora yazdı:

225 50 mantıklı geldi bana da. Ama kaliteli lastik daha önemli, conti, Pirelli, Michelin , goodyear falan markaların performans serileri güzel olur 

Yanak 55 olsa nasıl olur? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...