İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2006 Aracımda Hararet Sorunu

Emre SOYCAN

Recommended Posts

Emre SOYCAN

Merhabalar,

2006 Ford fiesta aracımda bugün durgun trafikte hararet sorunu yaşadım. İbre kırmızıyı vurdu ve en kısa sürede aracı kıyıya çekerek kaloriferi en sıcak ve yüksek devirde açarak sıcaklığı biraz düşürdüm. Ama sorunum şu, araç hareket halindeyken kaloriferden sıcak hava geliyor ama araç rolantideyken gelen hava soğuyor. Yedek su deposunda antifriz yeni ve max-min arasında. Geri dönüş hortumuna baktım antifiriz geliyor. Fan 105 derecede açıyor.  Fakat arabayı sıcakken stop ettiğimde 100 derecelerde filan geri dönüş hortumundan kaynama yani fokurdama sesi geliyor. Yedek su deposunun kapağını açık bırakarak çalıştırdığımda hava kabarcığı yok. Motor biraz ısınıp termostat çalışmaya başladığında direk taşma yapıyor ve kapağı sıkıyorum. Ustaya götüreceğim fakat gitmeden önce ne olabileceği hakkında fikir almak istedim sizden. İyi forumlar ve pazarlar dilerim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

rölantide soğuyor ise devirdaim pompasını bir kontrol ettirin önce 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

conta yanmuş gibi , motor nedir benzinli tedci? 1.6?1.4?

Yorum bağlantısı
Emre SOYCAN
(düzenlendi)

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sorunu az önce buldum.

Geri dönüş hortumundaki resimde işaretlediğim hortum daha önce değiştirilmiştim. Satıcı adama belirtmeme rağmen verdiği hortum sıcaklığa uygun olmayan hortummuş. Isınınca çok yumuşamış ve dönüş yaptığı  yerde neredeyse ikiye katlanacak duruma gelmiş. Bu yüzden su dönüşü çok kısıtlanmış yedek su deposundan hortumu çıkarınca gelen sudan fark ettim. Gaza basınca basınç arttığı için boru hafif şişerek su geçişi miktarı arttığı için sorun azalıyordu. Hortum sorununu çözünce dönen su miktarı da düzeldi.

Ekran görüntüsü 2025-12-07 204619.png

tarihinde Emre SOYCAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emre SOYCAN yazdı:

İbre kırmızıyı vurdu ve en kısa sürede aracı kıyıya çekerek kaloriferi en sıcak ve yüksek devirde açarak sıcaklığı biraz düşürdüm.

bu da düzeldi mi?

Yorum bağlantısı
Emre SOYCAN
Çağlar Bayur yazdı:

bu da düzeldi mi?

Evet, o sorun kıyıya çekip kaloriferleri açınca 30sn-45 sn içerisinde düzelmişti. Sıcaklık normal değerlere düşmüştü. Şuan da aynı şekilde. ODB cihazı ile baktımda sıcaklık 70 - 94 derecelerde geziyor seyahat anında. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...