İçeriğe Yönlendir

Otomobillerin Yerlilik Oranları Açıklandı

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

Pilin hücreleri alıp burada birleştiriyorlar o yüzden yüksek çıkıyor ama yine de olsun. Bizim markamız sonuçta. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici
(düzenlendi)

Önemli bir veri. Her marka için yerlilik oranını aşağı çeken ürünleri de öğrenebilseydik keşke. TOGG klima kompresöründe bosch kullanıyor mesela bunun gibi. 

tarihinde Ahmet Ekici tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cep telefonu için de var mı acaba böyle bir çalışma, bu pdf neyin altında

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

F-MAX'ın da %82 yerlilik oranı iyiymiş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA

Uğur Motorlu Araçlar A.Ş. 3.2 çıkmış. Dış kargo paketi yerli sanırım :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mahmut Yıldız yazdı:

Pilin hücreleri alıp burada birleştiriyorlar o yüzden yüksek çıkıyor ama yine de olsun. Bizim markamız sonuçta. 

Faturayı düşüyorlardır girişi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Harun Kocaçalışkan yazdı:

F-MAX'ın da %82 yerlilik oranı iyiymiş. 

Motoru tasarlayan ve onuyürüyen aksamini yapan muhendisleri tanıma fırsatım oldu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
(düzenlendi)

Yerlilik konusunda bence insanlar fazla takıntılı. Marka sahiplerinin ülkemiz vatandaşı olarak ihracat yapması ve gelirin ülkemizde değerlendirilmesi bence yeterlidir. Yerli olayı maaliyetlerin düşürülmesi önünde büyük engel. İş gücü, maaliyetler nerede uygunsa oraya yönelim olmalı ki marka fiyatları düşük tutarak daha çok müşteriye ulaşsın diye düşünüyorum...

tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

O zaman et ithal ederiz işte.

diyelim bir civata çinde 1 dolar sende 1.5

çinden ucuz gibi gelir ama 1.5 a bursada yapılmış civatayı alırsan onun firması işçisi maaşı hammaddesi yemekhanesi o senin 1.5 dolardan yer geçinir.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Doğan Arşiray yazdı:

egea bile yüzde 63... şaka gibi yerli. 

Motorlar yurt dışından geliyi

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Sektör sektöre değerlendirmek lazım. Eğer mevcut konu ihraç etmek ve ülke milli gelirine katkı sunmaksa yerlilik ikinci planda kalmalı. Karlılık ve ülkeye giren döviz miktarı 1. hedef olmalı. En nihayetinde gerekli teşvikler ve daha ucuz maaliyetlerle farklı sektörlere yönelinebilir. Yerliliği özellikle uzak doğu ülkelerinde bu kadar ön planda bizim kadar tutan bir ülke var mıdır bilemiyorum. Özellikle Avrupa'nın bir çok noktasında bir çok markanın fabrikaları var . Bunda pek tabi nakliye, ham maddeye yakınlık gibi etkenler söz konusu. Burada illa yerli olsun diye maaliyetleri yukarıda tutarsak satış hacmini rakip firmalara göre büyütmek zamanla imkansız hale gelir. Örnek olarak şu zamanlarda özellikle tekstil firmalarının Mısır'a yönelmesi... Çevremde çok fazla tekstil firması var ve hepsinin tek söylediği şey maaliyet, yarışamıyoruz ve teşvik. Elimizde bir fabrika var ve t-shirt üretiyor. Çok güzel, fabrikası ülkemizde. Çok güzel bir sürü işçimiz çalışıyor. Kaliteli de üretiyoruz. Ancak başka ülke aynı kalitede, aynı kişi ile bizim yarı fiyatımıza mal ediyor. Burada işçilerimizin çalışması mükemmel, ev geçindirmeleri mükemmel ancak yurt dışı firma ülkemize giriş yapıyor , bizim sattığımız yerlere de satıyor. Burada işçilerimize daha ne kadar ekmek verebiliriz?  Bu ne kadar sürdürülebilir? Tek şans ithalatı yasaklamak ya da ek vergiler koymak. Onu da malum ülkemiz pek yapmıyor. Özal öncesi bir nebze.... Günümüz dünyasında bence çok zor yerlilik durumu... Ben de şahsen ülkem için çok ama çok isterim. Dünya ile yarışsın, teşvikler verilsin her parça ülkemizde üretilsin ama sonuçta belirli segmentler, belirli donanımlar, belirli kalite ve en zoru da belirli yarışılması gereken firmalar var. Savunma sanayi çok başka mesela. 2 katı pahalı da olsa ülkemizde tamamen yerli olmalı diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bunlar zor onular. gümrük işte tam böyle sektörlerde lazım. 

Tam et fiyatları biraz artıyor şaak et ithalatı. 7 milyar lira et ithal etmişiz. Bu parayı sektörü geliştirmeye harcasa tüm ortadoğuyu doyuran kebaba boğan et üretirdik. 

Bu işleri yapanların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Gaflet dalalet hatta hıyanet vaziyeti bence. yani inşallah değildir de koku öyle. 

Bu işleri yapanların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Gaflet dalalet hatta hıyanet vaziyeti bence. yani inşallah değildir de koku öyle. 

Et fiyatları biraz serbest kalsa millet daha çok hayvancılık yapacak. İthalat ile önü kesiliyor. Oysa hayvancılık artınca arkadan fiyat düşüşü gelecek. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...