İçeriğe Yönlendir

2015 Focus 1.6 TDCI Style Ayna Motoru Değişimi

Fevzi Göktaş

Recommended Posts

Fevzi Göktaş

Selam. 

Sağ aynam bir açılıyor, bir açılmıyor; az açılıyor, tam kapanıyor kafasına göre yani...Ben de motoru ve dişlisi bozulmuştur diye çıkma motor aldım. Şansımı denemek istedim. 

Ama hiç bir bilgim yok.  Sorum şu;

1- Ayna, kaportadan çıkartılıpda mı motor değişimi yapılacak? Yoksa üzerinde mi değişimi yapılacak

2- Konu hakkında hiç video bulamadım. Link verebilecek biri ya da adım adım tarif edebilecek biri var mıdır?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Dişli sıyırmıştır muhtemelen, sökme takma videosu YouTube da belki vardır.Dişliyi 3d yazıcılarda yapabiliyorlar.

Yeni ayna aldıysanız doğrudan değiştirin aynayı, tırnaklara dikkat edin.Hiç sökmediyseniz ve eliniz yatkın değilse kendiniz hiç bulaşmayın derim.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Aynayı söküp eve alın en azından 1-2 saat sürer. 3-4 tane ceed dişlisi değiştirdiğim için az buçuk tecrübe ettim. Acele etmeyin, kapakların tırnaklarını vs kırmamaya özen gösterin. Çekince gelmeyen yerleri aşırı zorlamayın vida vardır biyerinde kırılmasın. Plastik trim sökme aparatları çok faydalı olur. Aynayı sökün, ayna camını sökün, arkasındaki 2 adet ısıtma kablosunu sökün, ayna montaj vidaları ortaya çıkacaktır. Bi paket de ıslak mendil olsun yanınızda çamurunu vs temizlersiniz söktükçe. Şimdiden kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Eyvallah

Köksal Yılmaz yazdı:

Aynayı söküp eve alın en azından 1-2 saat sürer. 3-4 tane ceed dişlisi değiştirdiğim için az buçuk tecrübe ettim. Acele etmeyin, kapakların tırnaklarını vs kırmamaya özen gösterin. Çekince gelmeyen yerleri aşırı zorlamayın vida vardır biyerinde kırılmasın. Plastik trim sökme aparatları çok faydalı olur. Aynayı sökün, ayna camını sökün, arkasındaki 2 adet ısıtma kablosunu sökün, ayna montaj vidaları ortaya çıkacaktır. Bi paket de ıslak mendil olsun yanınızda çamurunu vs temizlersiniz söktükçe. Şimdiden kolay gelsin

İnstagramda yakıp oto ayna diye bir.şahısa sordum üstünde değiştiriyoruz dedi. Sökmek mi iyi aynayı yoksa üstünde mi bilemedim.  Teşekkürler cevap için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Fevzi Göktaş yazdı:

Eyvallah

İnstagramda yakıp oto ayna diye bir.şahısa sordum üstünde değiştiriyoruz dedi. Sökmek mi iyi aynayı yoksa üstünde mi bilemedim.  Teşekkürler cevap için

Sürekli yaptıkları için olabilir, ben aynaya kırk takla attırdığım için üzerinde çok zorlanırım. 3 vida 1 kablo soketi tutuyor, onun için eğilip bükülmeye değmez. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tecrübe yok ise araç üstünde bu işe girerseniz boyaya birşeyler düşürüp zarar verebilirsiniz, ayna camını çıakrıp takması en kritik nokta çatlayabilir de 

Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş
Köksal Yılmaz yazdı:

Sürekli yaptıkları için olabilir, ben aynaya kırk takla attırdığım için üzerinde çok zorlanırım. 3 vida 1 kablo soketi tutuyor, onun için eğilip bükülmeye değmez. 

Çağlar Bayur yazdı:

tecrübe yok ise araç üstünde bu işe girerseniz boyaya birşeyler düşürüp zarar verebilirsiniz, ayna camını çıakrıp takması en kritik nokta çatlayabilir de 

Teşekkürler. Aynayı geri kaportaya takarken herhangi bir silikon falan sürülmesi gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Sakın silikon falan sürmeyin çıkardığınız gibi takın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş
Mustafa Yanar yazdı:

Sakın silikon falan sürmeyin çıkardığınız gibi takın.

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Aynen Mustafa abinin dediği gibi direkt takılır, contası vs varsa üzerinde görürsünüz. Benim çalışmadan bir kare

IMG20251007191212.jpg

Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş
Köksal Yılmaz yazdı:

Aynen Mustafa abinin dediği gibi direkt takılır, contası vs varsa üzerinde görürsünüz. Benim çalışmadan bir kare

IMG20251007191212.jpg

Eyvallah. Tamir Videosu çekseydiniz keşke

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...