Ahmet Çolak 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Merhaba arkadaşlar, İlk defa elektrikli bir araç almayı düşünüyorum ve tercihim Tesla Model Y Legacy yönünde. Aracı 2. el olarak alacağım için tecrübesi olanlardan tavsiye almak istedim. Bu konuda dikkat etmem gereken noktalar, artı–eksi yönler ve kullanım maliyetleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Ahmet Çolak yazdı: Merhaba arkadaşlar, İlk defa elektrikli bir araç almayı düşünüyorum ve tercihim Tesla Model Y Legacy yönünde. Aracı 2. el olarak alacağım için tecrübesi olanlardan tavsiye almak istedim. Bu konuda dikkat etmem gereken noktalar, artı–eksi yönler ve kullanım maliyetleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Yeni boş kasayı almaya çalışsanız da olur. 2024 model ve üstü olsun. Mutlaka en az bi yarım saat sürün. şarj olanağınız nasıl park yeri nasıl Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 saat önce Paylaş 14 saat önce boş denen dek eksikler nedir? motor güçsüz müÜ Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Çağlar Bayur yazdı: boş denen dek eksikler nedir? motor güçsüz müÜ bosver nasil olsa begenmeyeceksin bi focus 2 tdci 109 ps olamaz 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Çolak 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Yeni boş kasayı almaya çalışsanız da olur. 2024 model ve üstü olsun. Mutlaka en az bi yarım saat sürün. şarj olanağınız nasıl park yeri nasıl Yakınlarımda çok fazla şarj istasyonu var ve evim müstakil yeni kasada cam tavanın olmaması çok kötü etkiliyor ve menzili 500 km yeni olmasının avantajları neler? Çağlar Bayur yazdı: boş denen dek eksikler nedir? motor güçsüz müÜ Cam tavan birde orta konsolu yok 13 saat önce tarihinde Ahmet Çolak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 saat önce Paylaş 12 saat önce (düzenlendi) Erdem Doğan yazdı: bosver nasil olsa begenmeyeceksin bi focus 2 tdci 109 ps olamaz niyet okumak hiç hoş bir şey değil Türkiye de , biz çocuklarımıza böyle öğretiyoruz ev terbiyesi olarak, Ahmet Çolak yazdı: Yakınlarımda çok fazla şarj istasyonu var ve evim müstakil yeni kasada cam tavanın olmaması çok kötü etkiliyor ve menzili 500 km yeni olmasının avantajları neler? Cam tavan birde orta konsolu yok fiyat farkı nedir bu ikisi arasında 12 saat önce tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Çolak 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Çağlar Bayur yazdı: niyet okumak hiç hoş bir şey değil Türkiye de , biz çocuklarımıza böyle öğretiyoruz ev terbiyesi olarak, fiyat farkı nedir bu ikisi arasında 250 bin + otopilot ve diğer paketler 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tam öyle değil. Laptopa geçeyim yazarım 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Şimdi Benim ve Selimin (selim nerde ya) aldığı kasa 2024 kasa eski kasa. Bu kasada herşey full. matrix farlar, subvoofer 13+1 hoparlör hardware 4 denilen yeni işlemci 19 inç jantlar vs. deri koltuklar. koltuk ısıtma 5 koltukta. orta konsol derin kapaklı (bence yeni yok denilen daha iyi). LFP pil ve 55KWH Sonra yaz başında JUNIPER çıktı. Bu yeni kasa. gelir gelmez 1950 den sattı sonra vergiler %25 e çıkınca 2300 oldu. Bu yeni juniperde 65KWH akü var. menzil daha fazla. yine LFP. süspansiyon iyileştirilmiş, sadece subvoofer yok ses bi tık efsane kasa denilen bizimkinden kötü ama çok kötü değil. arka koltuk yatması kalkması elektrikli. İçerde ambians aydınlatma var. Koltuk soğutma var. camlar bi tık daha da kalın ses izolasyonu daha iyi. ön camın açısı biraz daha ii silacekler daha iyi siliyor. tavan camı daha az güneş geçiriyor gümüşle daha da işlenmiş. arka park lambası aydınlatması gövdeden yansıtmalı. iki bagaj amortisörü var. (bizde tek galiba öyle hatırlıyorum) Ha bir de arka tamponun plastik çıkıntısı daha büyük ufak dokunmalarda arabaya zarar gelmemesi için. Ön kamera var tamponda ki önemli. eski kasada yok. Arka konsolda ayrıca ekran var youtube felan izleniyor çocuklara. Bu model geçen aya kadar sattı. sonra durduruldu. yani artık 2350 ye juniper full model (premium) yok. Sonuçta bir zam geldi. Peki ne oldu. 18 jant. kumaş kaplı tavan. akustik olmayan bi öncei camlar. manuel aynalar. manuel direksiyon. koltuk ayarları ekrandan. arka koltuk yatma kalkma manuel. deri koltuk soğutmalı yerine deri kumaş koltuk (bence daha iyi). ambians aydınlatma yok. 13 hoparlör yerine sanırım 9 hoparlör bu kez. ama yine iyi diyorlar öyle kötü diyen yok. arka bagaj park lambası da o yansıtmalı yerine daha yeni bir modele döndü ve bagaj kapağı eski kasadan modifiye. Matrix far yok. ön ler bar yok. Her ikisi de juniper. yeni akülü. yeni ön görünüm. Ve adamlar Premium'u artık LFP ile vermeyeceğik dediler. NMC 85KW batarya ile RWD olarak yeni araç gelecek. ve full premium olacak. Bu da 2350 yerine 3 milyon olacak. Tesla alacak olsam ben standart kasa alabilirim. Neden. 1- cam tavan millet kapamaya çalışıyor. bu zaten orjinalinden kapalı. sıcağı kesiyor. 2- orta konsol önemsiz poşet koymaya dolap koymaya müsait. çok iyi düşünülmüş. 3- koltukların kumaş-deri karışık olması terlemeyi engeller. bizimki terletiyor yazın. 4- Eski kasaya göre ucuz olan da pahalı olan da koltuk derinliği az daha iyi. 5- Elektrikli aynalar daha pahalı başına bir iş gelirse ucuz olur. 6- arka koltuklar elektrikli olmayıversin. (arka koltuklarda ısıtma da yok galiba) 7- ambians. bu olsa iyi olurdu. ama bu aksesuar olarak satılıyor. 8- 18 jant çok daha konforlu ve daha az yakıyor. 9- matrix far olmasa da olur farlar güzel. matrixte selektör yapması gıcık oluyor. karanlık yolda selektör yapamıyorsun. 10- lastik sebebiyle bi tık daha uzun menzilli 11- Ön kamera tamponda hala var. 12- arka konsolda ekran bana lazım değil. Dolayısı ile 2350 ye bence sıfır tesla almanız güzel bir karar olur. Eksi kasa "seviyorsanız" eski de alabilirsiniz. Bazısına o daha klasik geliyor. Yeni kasa biraz bize kore arabası görünümlü geliyor. SOnuç: mÜstakil eviniz var.. bir dakika bile durmayın. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Çağlar Bayur yazdı: niyet okumak hiç hoş bir şey değil Türkiye de , biz çocuklarımıza böyle öğretiyoruz ev terbiyesi olarak, cocuk evde ne görürse, disarda onu yapar. burada Almanlar cocuklarina baskalarinin mallarini b.oklamamayi, sürekli kendi mallarini övmemeyi ögretiyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts