İçeriğe Yönlendir

Tesla Model Y almayı düşünüyorum

Ahmet Çolak

Recommended Posts

Ahmet Çolak

Merhaba arkadaşlar, 

İlk defa elektrikli bir araç almayı düşünüyorum ve tercihim Tesla Model Y Legacy yönünde. Aracı 2. el olarak alacağım için tecrübesi olanlardan tavsiye almak istedim. Bu konuda dikkat etmem gereken noktalar, artı–eksi yönler ve kullanım maliyetleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ahmet Çolak yazdı:

Merhaba arkadaşlar, 

İlk defa elektrikli bir araç almayı düşünüyorum ve tercihim Tesla Model Y Legacy yönünde. Aracı 2. el olarak alacağım için tecrübesi olanlardan tavsiye almak istedim. Bu konuda dikkat etmem gereken noktalar, artı–eksi yönler ve kullanım maliyetleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Yeni boş kasayı almaya çalışsanız da olur.

2024 model ve üstü olsun. Mutlaka en az bi yarım saat sürün.

şarj olanağınız nasıl park yeri nasıl

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

boş denen dek eksikler nedir? motor güçsüz müÜ

bosver nasil olsa begenmeyeceksin 

bi focus 2 tdci 109 ps olamaz

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çolak
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Yeni boş kasayı almaya çalışsanız da olur.

2024 model ve üstü olsun. Mutlaka en az bi yarım saat sürün.

şarj olanağınız nasıl park yeri nasıl

Yakınlarımda çok fazla şarj istasyonu var ve evim müstakil yeni kasada cam tavanın olmaması çok kötü etkiliyor ve menzili 500 km yeni olmasının avantajları neler?

Çağlar Bayur yazdı:

boş denen dek eksikler nedir? motor güçsüz müÜ

Cam tavan birde orta konsolu yok

tarihinde Ahmet Çolak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Erdem Doğan yazdı:

bosver nasil olsa begenmeyeceksin 

bi focus 2 tdci 109 ps olamaz

niyet okumak hiç hoş bir şey değil Türkiye de , biz çocuklarımıza böyle öğretiyoruz ev terbiyesi olarak, 

Ahmet Çolak yazdı:

Yakınlarımda çok fazla şarj istasyonu var ve evim müstakil yeni kasada cam tavanın olmaması çok kötü etkiliyor ve menzili 500 km yeni olmasının avantajları neler?

Cam tavan birde orta konsolu yok

fiyat farkı nedir bu ikisi arasında

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Çolak
Çağlar Bayur yazdı:

niyet okumak hiç hoş bir şey değil Türkiye de , biz çocuklarımıza böyle öğretiyoruz ev terbiyesi olarak, 

fiyat farkı nedir bu ikisi arasında

250 bin + otopilot ve diğer paketler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şimdi Benim ve Selimin  (selim nerde ya) aldığı kasa 2024 kasa eski kasa. Bu kasada herşey full. matrix farlar, subvoofer 13+1 hoparlör hardware 4 denilen yeni işlemci 19 inç jantlar vs. deri koltuklar. koltuk ısıtma 5 koltukta. orta konsol derin kapaklı (bence yeni yok denilen daha iyi).

LFP pil ve 55KWH

Sonra yaz başında JUNIPER çıktı. Bu yeni kasa. gelir gelmez 1950 den sattı sonra vergiler %25 e çıkınca 2300 oldu. 

Bu yeni juniperde 65KWH akü var. menzil daha fazla. yine LFP.  süspansiyon iyileştirilmiş, sadece subvoofer yok ses bi tık efsane kasa denilen bizimkinden kötü ama çok kötü değil. arka koltuk yatması kalkması elektrikli. İçerde ambians aydınlatma var. Koltuk soğutma var. camlar bi tık daha da kalın ses izolasyonu daha iyi. ön camın açısı biraz daha ii silacekler daha iyi siliyor. tavan camı daha az güneş geçiriyor gümüşle daha da işlenmiş. arka park lambası aydınlatması gövdeden yansıtmalı. iki bagaj amortisörü var. (bizde tek galiba öyle hatırlıyorum) Ha bir de arka tamponun plastik çıkıntısı daha büyük ufak dokunmalarda arabaya zarar gelmemesi için. Ön kamera var tamponda ki önemli. eski kasada yok. Arka konsolda ayrıca ekran var youtube felan izleniyor çocuklara.

Bu model geçen aya kadar sattı. sonra durduruldu. yani artık 2350 ye juniper full model (premium) yok. Sonuçta bir zam geldi.

Peki ne oldu.

18 jant. kumaş kaplı tavan. akustik olmayan bi öncei camlar. manuel aynalar. manuel direksiyon. koltuk ayarları ekrandan. arka koltuk yatma kalkma manuel.  deri koltuk soğutmalı yerine deri kumaş koltuk (bence daha iyi). ambians aydınlatma yok. 13 hoparlör yerine sanırım 9 hoparlör bu kez.  ama yine iyi diyorlar öyle kötü diyen yok. arka bagaj park lambası da o yansıtmalı yerine daha yeni bir modele döndü ve bagaj kapağı eski kasadan modifiye. Matrix far yok. ön ler bar yok. 

Her ikisi de juniper. yeni akülü. yeni ön görünüm. 

Ve adamlar Premium'u artık LFP ile vermeyeceğik dediler. NMC 85KW batarya ile RWD olarak yeni araç gelecek. ve full premium olacak. Bu da 2350 yerine 3 milyon olacak. 

Tesla alacak olsam ben standart kasa alabilirim. Neden.

1- cam tavan millet kapamaya çalışıyor. bu zaten orjinalinden kapalı. sıcağı kesiyor. 

2- orta konsol önemsiz poşet koymaya dolap koymaya müsait. çok iyi düşünülmüş. 

3- koltukların kumaş-deri karışık olması terlemeyi engeller. bizimki terletiyor yazın. 

4- Eski kasaya göre ucuz olan da pahalı olan da koltuk derinliği az daha iyi.

5- Elektrikli aynalar daha pahalı başına bir iş  gelirse ucuz olur. 

6- arka koltuklar elektrikli olmayıversin. (arka koltuklarda ısıtma da yok galiba) 

7- ambians. bu olsa iyi olurdu. ama bu aksesuar olarak satılıyor. 

8- 18 jant çok daha konforlu ve daha az yakıyor. 

9- matrix far olmasa da olur farlar güzel. matrixte selektör yapması gıcık oluyor. karanlık yolda selektör yapamıyorsun. 

10- lastik sebebiyle bi tık daha uzun menzilli

11- Ön kamera tamponda hala var. 

12- arka konsolda ekran bana lazım değil. 

Dolayısı ile 2350 ye bence sıfır tesla almanız güzel bir karar olur.  Eksi kasa "seviyorsanız" eski de alabilirsiniz. Bazısına o daha klasik geliyor. Yeni kasa biraz bize kore arabası görünümlü geliyor. 

SOnuç: mÜstakil eviniz var.. bir dakika bile durmayın. 

image.png.0fe65974c303e684036ebbb8347bf604.png

image.png.18effe5e5d89ead06f305bd0408a3735.png

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

cocuk evde ne görürse, disarda onu yapar. 

burada Almanlar cocuklarina baskalarinin mallarini b.oklamamayi, sürekli kendi mallarini övmemeyi ögretiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çolak
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Şimdi Benim ve Selimin  (selim nerde ya) aldığı kasa 2024 kasa eski kasa. Bu kasada herşey full. matrix farlar, subvoofer 13+1 hoparlör hardware 4 denilen yeni işlemci 19 inç jantlar vs. deri koltuklar. koltuk ısıtma 5 koltukta. orta konsol derin kapaklı (bence yeni yok denilen daha iyi).

LFP pil ve 55KWH

Sonra yaz başında JUNIPER çıktı. Bu yeni kasa. gelir gelmez 1950 den sattı sonra vergiler %25 e çıkınca 2300 oldu. 

Bu yeni juniperde 65KWH akü var. menzil daha fazla. yine LFP.  süspansiyon iyileştirilmiş, sadece subvoofer yok ses bi tık efsane kasa denilen bizimkinden kötü ama çok kötü değil. arka koltuk yatması kalkması elektrikli. İçerde ambians aydınlatma var. Koltuk soğutma var. camlar bi tık daha da kalın ses izolasyonu daha iyi. ön camın açısı biraz daha ii silacekler daha iyi siliyor. tavan camı daha az güneş geçiriyor gümüşle daha da işlenmiş. arka park lambası aydınlatması gövdeden yansıtmalı. iki bagaj amortisörü var. (bizde tek galiba öyle hatırlıyorum) Ha bir de arka tamponun plastik çıkıntısı daha büyük ufak dokunmalarda arabaya zarar gelmemesi için. Ön kamera var tamponda ki önemli. eski kasada yok. Arka konsolda ayrıca ekran var youtube felan izleniyor çocuklara.

Bu model geçen aya kadar sattı. sonra durduruldu. yani artık 2350 ye juniper full model (premium) yok. Sonuçta bir zam geldi.

Peki ne oldu.

18 jant. kumaş kaplı tavan. akustik olmayan bi öncei camlar. manuel aynalar. manuel direksiyon. koltuk ayarları ekrandan. arka koltuk yatma kalkma manuel.  deri koltuk soğutmalı yerine deri kumaş koltuk (bence daha iyi). ambians aydınlatma yok. 13 hoparlör yerine sanırım 9 hoparlör bu kez.  ama yine iyi diyorlar öyle kötü diyen yok. arka bagaj park lambası da o yansıtmalı yerine daha yeni bir modele döndü ve bagaj kapağı eski kasadan modifiye. Matrix far yok. ön ler bar yok. 

Her ikisi de juniper. yeni akülü. yeni ön görünüm. 

Ve adamlar Premium'u artık LFP ile vermeyeceğik dediler. NMC 85KW batarya ile RWD olarak yeni araç gelecek. ve full premium olacak. Bu da 2350 yerine 3 milyon olacak. 

Tesla alacak olsam ben standart kasa alabilirim. Neden.

1- cam tavan millet kapamaya çalışıyor. bu zaten orjinalinden kapalı. sıcağı kesiyor. 

2- orta konsol önemsiz poşet koymaya dolap koymaya müsait. çok iyi düşünülmüş. 

3- koltukların kumaş-deri karışık olması terlemeyi engeller. bizimki terletiyor yazın. 

4- Eski kasaya göre ucuz olan da pahalı olan da koltuk derinliği az daha iyi.

5- Elektrikli aynalar daha pahalı başına bir iş  gelirse ucuz olur. 

6- arka koltuklar elektrikli olmayıversin. (arka koltuklarda ısıtma da yok galiba) 

7- ambians. bu olsa iyi olurdu. ama bu aksesuar olarak satılıyor. 

8- 18 jant çok daha konforlu ve daha az yakıyor. 

9- matrix far olmasa da olur farlar güzel. matrixte selektör yapması gıcık oluyor. karanlık yolda selektör yapamıyorsun. 

10- lastik sebebiyle bi tık daha uzun menzilli

11- Ön kamera tamponda hala var. 

12- arka konsolda ekran bana lazım değil. 

Dolayısı ile 2350 ye bence sıfır tesla almanız güzel bir karar olur.  Eksi kasa "seviyorsanız" eski de alabilirsiniz. Bazısına o daha klasik geliyor. Yeni kasa biraz bize kore arabası görünümlü geliyor. 

SOnuç: mÜstakil eviniz var.. bir dakika bile durmayın. 

image.png.0fe65974c303e684036ebbb8347bf604.png

image.png.18effe5e5d89ead06f305bd0408a3735.png

Arkadaki ekranın olmaması ve elektrikli aynalar koltuk direksiyon bunlar çok dezavantaj gözümde ilk çıktığı zaman alsak çok mantıklıydı ama gözümde kalitesiz tablet izlenimi veriyor sanırım eski kasa alıcam hem menzili daha uzun hemde dolu

Ahmet Çolak yazdı:

Arkadaki ekranın olmaması ve elektrikli aynalar koltuk direksiyon bunlar çok dezavantaj gözümde ilk çıktığı zaman alsak çok mantıklıydı ama gözümde kalitesiz tablet izlenimi veriyor sanırım eski kasa alıcam hem menzili daha uzun hemde dolu. Bir sorum daha var yeni teslayı dışarıdan %20’den %80’e kadar doldurmanın maliyeti ne kadar evde doldurmanın maliyeti ne kadar olur şu an ki arabam şehir içinde 5 tl yakıyor 

tarihinde Ahmet Çolak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

3.392.000  :) bune be, benzinliye devam, değişmem için gereken para 2.192.000 tl+yeniden MTV dilimi sıfırlaması vs...

bu fark bana 48 senelik benzin masrafını çıkarır, tabii para bankada duracak... ömür boyu yetere döndü iş :)

pilliymiş, peheyyy, pis ve mıdar :p  

Binaenaleyh bu memlekete, pardon topluma hard format şart olmuştur... yeter artık be....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

mevcut ucuz elektrikle 60 kuruş yakıyor son kullanıcı hikayesi başlayınca 1.2 felan olur sanırım. tabi 2026 da zamlar da gelir herşeye. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

3.392.000  :) bune be, benzinliye devam, değişmem için gereken para 2.192.000 tl+yeniden MTV dilimi sıfırlaması vs...

bu fark bana 48 sene benzin masarfını çıkarır, tabii para bankada duracak, ömür boyu yetere döndü iş :)

pilliymiş, peheyyy, pis ve mıdar :p  

Hoşgeldin ali ya özledik. 

Ahmet bey siz dual motor eski kasa mı alacaksınız? HW4 olsun ama ona dikkat edin. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

mevcut ucuz elektrikle 60 kuruş yakıyor son kullanıcı hikayesi başlayınca 1.2 felan olur sanırım. tabi 2026 da zamlar da gelir herşeye. 

Hoşgeldin ali ya özledik. 

Hoşbulduk ,az nadasa çektim kendimi, ama arada duramıyorum işte ...

valla 2 tekere geçtim artık, dolanıcam habire, araba zor geliyor artık, işim düşmedikçe binmiyorum :)

zamlara gelince, dur sen daha, önce yıllık masrafınız benzinliyle eşitlenecek, sonrada bir bakmışsın benzinliye geri dönmüşsün, tigu dursun kenarda, yatırım tavsiyesidir bak :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bunlar iyi günlerimiz, daha büyük şeyler olacak.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Bunlar iyi günlerimiz, daha büyük şeyler olacak.

image.png.2b771baeddca5418b6c84f1f219eaf7d.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Hocam konuya kaynak yapsak  10F uzun menzil desek nasıl olur?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Kemal Korkmaz yazdı:

Hocam konuya kaynak yapsak  10F uzun menzil desek nasıl olur?

Olur.. arkadaş tesla dedi diye dedim.

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

10F  gruplarında gördüğüm tek sıkıntı lastik  235 40 19 koymuşlar  sizin teslada hangi lastik var ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

cocuk evde ne görürse, disarda onu yapar. 

burada Almanlar cocuklarina baskalarinin mallarini b.oklamamayi, sürekli kendi mallarini övmemeyi ögretiyor. 

biliyorum 85 ten 95 e kadar her sene oradaydım, o yüzden biz de düzgün çocuk yetiştirmeye çeliıyoruz saygılı ve ülkeye katkısı olan 

Mehmet Göktürk yazdı:

iyi olmuş bu bilgiler ışınğında ben de bu boş diye adı çıkarılan yenisini alırdım, koltuk kumaş seçimi bence daha iyi olmuş. anlaşılan birkeç yutbr ellerindeki eskiyi pahalıya satmaya çalışmak için boş boş diye dönüp duruyorlar her yerde. komple cam tavan olmamasıın ben tercih ederdim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mehmet Göktürk
  • Yeni Oluştur...