İçeriğe Yönlendir

Fiat Egea Easy Hakkında

Serkan Derya

Recommended Posts

Serkan Derya

1.4 Egea Cross sonrası dün itibari ile yine Egea 1.3 mjet Easy sedan ile yola devam ediyoruz Allah'ın izniyle. Araç 2020 model 146.000 km de easy paket. Bakımları garanti bitiminden itibaren yetkili servis dışında yapılmış. 

Soğutma suyu olarak belli bir zamandan sonra antifiriz kullanılmamış. Bu nedenle hafta sonu bakıma götürüp öncelikle antifiriz ekleteceğim araca. 1.4 motorda kırmızı antifiriz kullanılıyordu. Mjet lerde hangisi kullanılıyor? 

Bir de easy paketlerde lastik çapları 15. Urban ve üstü donanımlarda 16. Easy pakete 16 takabiliyor muyuz? Böyle bir değişim yapma şansımız var mıdır? Konu ile ilgili bilgisi olanların yardımını rica edeceğim. 

Yorum bağlantısı
Serkan Derya

boşaltılmış mı bilmiyorum ama muhtemelen su ekleyerek devam etmişler. Aracı Fiat yetkili bayinin 2.el tarafından aldım. Eksperi orada yaptırdım, mekanik olarak bir sorunu olmadığını söylediler. 

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

1.4  easy plus kullanıyorum 16 jant kullanabilirsiniz Orjinal çıkmalar bolca mevcut. lastik ebadı olarak 205-55-16. Ama diğer arkadaşlarında dediği gibi antifiriz olmaması normal değil acaba neden boşaltıldı yada bitti. Km bilgisi orjinal mi?

Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Abdullah Aladı yazdı:

1.4  easy plus kullanıyorum 16 jant kullanabilirsiniz Orjinal çıkmalar bolca mevcut. lastik ebadı olarak 205-55-16. Ama diğer arkadaşlarında dediği gibi antifiriz olmaması normal değil acaba neden boşaltıldı yada bitti. Km bilgisi orjinal mi?

km orjinal. Ptt sorgusu yaptım ayrıca aracı yetkili satıcının 2.el tarafından aldım. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

16 jant lastik alıp takabilirsiniz. Garip bir markanın garip bir soğutma sıvısını öneriyordu kitapçık. Addblue ve dpf'e dikkat. Hayırlı olsun.

Bu arada aracınıza sonradan hız sabitleme takılabiliyor. İhtiyaç ise bilginiz olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

62000 km egea 1.3 multijet kullandım. İlk gün aldığımda nasıl ise son günde öyle idi, bir yamuğunu görmedim. Ama bizim arabalar servise girdiğinde konsinye 1.4 egea veriyorlardı. Bildiğimiz tanıdığımız 1.3 egea ile hiç alakası yok derlerdi. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...